Skocz do zawartości

Klient umieścił bez mojej zgody zdjęcia firmy w google maps.

mezon123

Rekomendowane odpowiedzi

Ale google nie musi tego usunąć. ot taki psikus. pokazanie posesji nie jest naruszeniem prywatności - widac to chociażby po street view gdzie twarze i numery sa rozmazane.

poza tym skoro to firma to straciłeś prywatność. siedziba firmy ujawniona w w dowolnej bazie przedsiębiorców staje się jawna i tyle.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

1 godzinę temu, zgred napisał:

pokazanie posesji nie jest naruszeniem prywatności

Może być w przypadku prywatnej posesji i jeżeli właściciel sobie nie życzy muszą usunąć

sleza-wymazany-dom-1-1024x1024.jpg

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

@Beerbantsi - ale to droga przez mękę. NIe mniej warto próbować ;) z tym, że jak amsz firmę to taki prywatny juz nie jesteeś bo budynek można pokazać.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

23 godziny temu, mezon123 napisał:

czy mogę żądać usunięcia zdjęć umieszczonych przez klienta na google maps dotyczących mojej firmy?

Jasne. Tu masz instrukcje. Czas oczekiwania niewiadomy ale warto spróbować.

https://cutt.ly/ukg9rOT

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Godzinę temu, Finan napisał:

Życzę powodzenia

Zainteresuj się hasłem "Prawo do zapomnienia", które pozwala każdemu użytkownikowi domagać się usunięcia swoich danych z wyszukiwarki. Dotyczy to także domów i samochodów. 

Instrukcję jak to zrobić masz w linku powyżej.

Więcej wiary w Google. :) 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności