Skocz do zawartości

Klient umieścił bez mojej zgody zdjęcia firmy w google maps.

mezon123

Rekomendowane odpowiedzi

Ale google nie musi tego usunąć. ot taki psikus. pokazanie posesji nie jest naruszeniem prywatności - widac to chociażby po street view gdzie twarze i numery sa rozmazane.

poza tym skoro to firma to straciłeś prywatność. siedziba firmy ujawniona w w dowolnej bazie przedsiębiorców staje się jawna i tyle.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

1 godzinę temu, zgred napisał:

pokazanie posesji nie jest naruszeniem prywatności

Może być w przypadku prywatnej posesji i jeżeli właściciel sobie nie życzy muszą usunąć

sleza-wymazany-dom-1-1024x1024.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beerbantsi - ale to droga przez mękę. NIe mniej warto próbować ;) z tym, że jak amsz firmę to taki prywatny juz nie jesteeś bo budynek można pokazać.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

23 godziny temu, mezon123 napisał:

czy mogę żądać usunięcia zdjęć umieszczonych przez klienta na google maps dotyczących mojej firmy?

Jasne. Tu masz instrukcje. Czas oczekiwania niewiadomy ale warto spróbować.

https://cutt.ly/ukg9rOT

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Godzinę temu, Finan napisał:

Życzę powodzenia

Zainteresuj się hasłem "Prawo do zapomnienia", które pozwala każdemu użytkownikowi domagać się usunięcia swoich danych z wyszukiwarki. Dotyczy to także domów i samochodów. 

Instrukcję jak to zrobić masz w linku powyżej.

Więcej wiary w Google. :) 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.