Skocz do zawartości

Formularze i co dalej...

Ricky_Fernando

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przez swieta przeczytalem to forum praktycznie od deski do deski no i oczywiscie teraz wiem mniej niz wczesniej :D

Otoz udalo mi sie sklecic stronke www.netslub.pl. Stronka bedzie takim katalogiem firm swiadczacych uslugi branzy slubno-weselnej (oprocz tego porady, forum itp, ale w tej chwili to niewazne). Chcialbym aby rozne roboty, ktore beda odwiedzaly moja strone ksiegowaly rowniez dane z bazy mysql - czyli oferty. Nie wiem jednak czy jest to mozliwe - klikajac przykladowo w menu na "sale" pojawia sie formularz z kryteriami do wypisania. Domyslnie jest na "wszystko" = wystarczy kliknac "szukaj" (mozna tez zawezic kryteria). No i teraz moje pytanie - czy taki robot (w co watpie) bedzie wiedzial, zeby kliknac "szukaj" i wejdzie dalej, zeby zaksiegowac przykladowo te sale? Podejrzewam, ze takie madre toto chyba nie bedzie stad moj dylemat. Do tej pory wykombinowalem cos takiego czy nie daloby sie w tym menu powtorzonym na dole dopisac mapa strony do pliku mapa.php gdzie byloby cos takiego

Mapa strony

SALE

Pokaż wszystkie

ZESPOLY

.

.

.

itd.

Nie wiem czy dobrze rozumuje, ze wtedy robot podazalby za takim linkiem i zaksiegowal te dane (w tej chwili jeszcze nie ma zadnych ofert).

Z tego co zauwazylem panuje tutaj duze cisnienie na uzywanie szukajki - naprawde nic nie znalazlem na ten temat :) Z gory dzieki za wszelka pomoc.

ZMIENIONE:

Wlasnie zrobilem mape na dole w stopce strony. Gdyby ktos tylko na szybko mogl powiedziec czy to o cos takiego chodzi to bylbym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam

wesele, forum weselne

.::www.NETSLUB.pl::. - Twój portal weselny. Spraw aby ten dzień był niezapomnianym przeżyciem.

Robot bezpośrednio z mysqla nie da rady wyczytać, chyba że zaincludujesz to z bazy na stronke i wtedytak. Ale bez przesady roboty nie bawią się formularzami chyba:) (nikt testów nie robił)

Najlepszym wyjściem będzie zrobić mape strony.

Nsb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności