Skocz do zawartości

[inne] Zima stulecia w Polsce 1978/1979

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

To były czasy:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

JA :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja również. Ciotka z wujkiem do ślubu jechali karetką, duży fiat kombi dał radę ?

@jimmimasz jakieś info o zbliżającym się konkretnym mrozie? 

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

szkoda że śniegu już lub jeszcze nie ma.

Gdzieś coś pisali że jest szansa na żółty śnieg z domieszką pustynnego piasku.

A co do zimy stulecia.. to pamiętam.. podróż pociągiem 10 godzin zamiast 4 i brnięcie po pas w śniegu, żeby dostać się do domu.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

@jimmi właśnie wróciłem z gór w Beskidzie i faktycznie był w wielu miejscach śnieg z pustynnym piachem. Zastanawialiśmy się nawet co to może być, a Twój post rozwiał wątpliwości. 

Śniegu za dużo niedopadalo ostatnio na południu pl, z półtora tygodnia temu za to miejscami śniegu było do pasa :)

W Poznaniu właśnie śnieżyca :beee:

Wiec biorąc po uwagę poprzednie "zimy", ta zima jest jak prawdziwa zima ze śniegiem i mrozem.

Dobre opony i nawet samochodem 2x4 można bez problemu poruszać się. Ludzie po prostu stali się już zbyt wygodni a młodzież nie ma doświadczenia. Cale szczęście ja uczyłem się jeździć kiedy i tam gdzie -30 to nie było niczym nadzwyczajnym a odśnieżanie było wyrywkowe i polegało na przejechanie spychem głównej ulicy. 

41 minut temu, Mion napisał:

W Poznaniu właśnie śnieżyca :beee:

Jutro miałem być w Swarzędzu, ale chyba się wstrzymam i pojadę w środę. Jazda "5" 60/h rujnuje moją harmonię wewnątrzną ?

@MaxPan sprawa oczywista, ale: trzeba mieć 4x4, a przede wszystkim odpowiednie zawieszenie. Małe miejskie, damskie samochodziki nie radzą sobie ze śniegiem powyżej 10 cm.

Główny problem jednak to korki w których pełzniemy z prędkością najwolniejszego żółwia ze stada.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności