Skocz do zawartości

[inne] Zima stulecia w Polsce 1978/1979

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Mam przez okno widok na rondo gdzie jest jeszcze delikatnie pod górkę po stopie.Nawet tirom zajmuje ruszenie dobrych parę minut.A małe samochodziki miejskie z napędem na przód to stoją i stoją, a koła się kręcą.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Ja wożę w samochodzie zawsze łańcuchy, jeszcze nigdy nie musiałem ich używać. Nawet nie wiem czy wiem jak je zakładać :D 

• Like 1

Cytat

Przynajmniej w mediach będzie trochę normalności, 

Czy ja wiem, jeśli -10 to klęska żywiołowa to wole już gadki o szczepieniach :D A tak na serio męczę mnie telewizja. 

Cytat

No chyba że to Fiat 126p ;) 

A wiesz, że "kaszlak" nie był najgorszy na taką pogodę :D 

Tym razem to zima faktycznie zaskoczyła nie tylko drogoFców. Po wyjściu następuje proces bauwanizacji  ?

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

55 minut temu, jimmi napisał:

Na łańcuchach jeździ się słabo po asfalcie

Na asfalcie nie możesz mieć założonych łańcuchów. Jazda po asfalcie jest karana mandatem 100 PLN. Sam za stary nie jestem i raczej średnim kierowcą ale młodzi wcale jeździć nie potrafią. Jak widziałem jak sąsiad piłował auto zamiast się rozbujać i z zaspy wyjechać ot aż oczy bolały..

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

U mnie na suchą drogę sypali tyle soli, że psu musiałem smarować łapy wazelina bo nawet do lasu nie dało się przejść, normalnie cala droga usypana a temperatura +8 . Teraz nikt nic nie sypię. Paradoksy.

Cytat

Jak widziałem jak sąsiad piłował auto zamiast się rozbujać i z zaspy wyjechać ot aż oczy bolały..

Teraz kierowców uczą nie jak jeździć a jak zdać egzamin. Na tym polega problem. Druga sprawa, że samochody coraz bardziej przypominają komputery. "Rozbujać" samochód  w automacie nie takie proste dla człowieka który zimę widział na obrazkach a cala nauka to kurs za 1800 zł. 

• Like 1

Pamiętam zimę stulecia. Ulice były odśnieżone tylko na dwa auta, takie korytarze wysokości nawet do 2 metrów. Kiedyś w zimę normą były duze śniegi i mrozy -20, -25 i dochodzące do nawet do -30. Teraz -15 i gospodarka staje. :) 

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

46 minut temu, MaxPan napisał:

"Rozbujać" samochód  w automacie

Oj zgadza się.Sam zawsze jeździłem z ręczną, a ostatnio byłem w bieszczadach i taka bardzo spora górka z 3 zakrętami.Facet mówi do mnie przełącz z automatu na ręczną, jedynka i śmiało.I wstyd się przyznać ale nie wiedziałem jak hehe.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Wiec na tą chwile w Poznaniu największa śnieżyca tej zimy i w gole od dawna ...  Cały czas śnieg sypie tak, że  jezdnia zupełnie zaśnieżona :shok:

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii