Skocz do zawartości

[inne] Zima stulecia w Polsce 1978/1979

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

W wojsku nie byłem z własnego wyboru.Onuce pamiętam i korzystałem.W lesie w zimie nie rzadko spędzałem 2-3 dni .

Jak wycinka była (dla tych co nie wiedzą wycinka = wycinanie drzew w lesie) była wóda i spanie z końmi.

Czasem wracało się do pomieszczenia ogrzewanego po 2-3 dniach i potem oczywiście ostre przeziębienie.

• Like 1

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

2 godziny temu, MaxPan napisał:

:D czekaj za chwilę zaczną gadać o d..ach, broni, wódce, samochodach wtedy trzeba będzie jeszcze raz zmieniać

3 w  nocy mój ojciec telefon w domu (nie było telekomu a linia wojskowa..poza wojsko zamawiało się rozmowę)..Czołgiem pojechał na balety w Żaganiu :D historia prawdziwa..(udokumentowana..ale pozamiatana bo Żagań miasto wojskowe i po co cyrk robić.. ) ile takich było..że na zetce siedział..laska zostawiła a potem ojciec myślał (30 dni bez broni minimum bo se w łeb za*******i)..tak było jak laska z chłopakiem w woju zerwała to ten dostępu do broni nie miał..jak był rolnik..to rozmawiał po ludzku..nagle dostawał nagrody i specjalne urlopy (jak chłopak był w porządku) i leciał na żniwa na 2 tygodnie..podobnie fryzjerzy.. (ci przed sylwkiem każdej kobiece od generała jednostki po..latał i robił fryz..też szefom i dzieciakom)..tak kiedyśą wyglądało wojsko..

Edytowane przez Herkules
  • Haha 1

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

50 minut temu, Presta napisał:

@MaxPan ustosunkowałem się do wypowiedzi @mion , która nie do końca została, przynajmniej moim zdaniem zrozumiana :) także, nie chciałem nikogo urazić

Spoko za miecha będę w PL wpadnę do ZG i stawiam flaszkę ja nie piję i nie kupuję teraz pomyśl gdzie wypijemy i kiedy to spotkanie SEO w ZG.. ;) czekam od 6 lat..

• Thanks 1

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków