Skocz do zawartości

[inne] Zima stulecia w Polsce 1978/1979

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Cytat

Może jestem przewrażliwiony, ale w życiu bym dzieciaka na takie coś nie wsadził.

Parę razy robiłem taki kulig. Na skuterze śnieżnym po dużym polu i wyłącznie osoby dorosłe. Fajna zabawa.

No to jedziem ;)

Czekam aż to całkowicie jebnie..

Lodołamacze nie mogą wjechać bo..jest za zimno czekamy na lato :D

Spokor marynarka stabilna

images?q=tbn:ANd9GcSsGz80jUZDVNakt8AquFj

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Dzisiaj jeździłem drogami trzy cyfrowymi. Pędziłem na urodziny. Czułem się jak dziecko w krainie Tolkiena, Sienkiewicza, Sapkowskiego (polecam Wam trylogię Narrenturm, słuchowisko jest Arcydziełem!).

Było cudownie :) Dużo śniegu w powietrzu, koleiny, ślisko. Białe pola z których wiatr nanosił śnieg na drogę, aż tworzyły się zwiewne zaspy. Popołudniowe Słońce. I tyle wystarczy, by było pięknie. Zdjęcie z powrotu.

spacer.png

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

W dniu 6.02.2021 o 16:59, jimmi napisał:

Kto pamięta tą zimę?

Doskonale ;) w Sylwka z kumplem zapieprzaliśmy na imprezę do znajomych dziewczyn na piechotę bo komunikacja padła, jak przyszliśmy to odmrażali nas przy kaloryferach, szczeście, że mieliśmy flaszki ze sobą.Jak śnieg nieco odtajał, to u mnie na ulicy znależli kolesia który wyszedł z Sylwestrowej impry, w smokingu w zaspie przeleżał tak do końca lutego ;) . Z Krakowa jechałem pociągiem prawie 3 dni ;) .

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Rozumiem ze moda is the king, wczoraj z rana -13 C spotkałem dwóch gołokostkowców, glut u nosa, kostka czerwona ale co tam trzeba trzymać szyk.

Pamiętam jak z 15 lat temu w teledyskach made in USA modne były kurteczki za pępek, i pokazywanie gołego pępka najlepiej z kolczykiem, było pod  -10C, W  centrum 2 kociaczki lansowały się w takim wdzianku, ciekawe co po 15 latach myślą o tamtej modzie, jak tam korzonki i nereczka.

Na początku lat 2000- cznych po ostrych opadach kolega wracał z zakopca 26 godzin, na każdym podjeździe stał w poprzek jakiś TIR. 2 lata temu na sankach z dzieciakiem byłem 1x, w zeszłym 0, dopiero teraz syn zaczyna rozumieć ze śnieg czasami jest więcej niż 3 dni :)

Na ćwiczeniach z taktyki w zimie tydzień spaliśmy w namiotach, na zewnątrz średnio -20 wewnątrz namiotu średnio około 0 ;) do kimy zdejmowało się tylko wierzchnią  polówkę ;) .

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

28 minut temu, SzlafRock napisał:

Panie, ale to było w ubiegłym wieku za cara

e: pomyliłem filmy :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

9 godzin temu, SzlafRock napisał:

Panie, ale to było w ubiegłym wieku za cara

Fakt, na marszobiegi na 30km zakładało się onuce ?

10 godzin temu, Beerbant napisał:

na marszobiegi na 30km zakładało się onuce

Dobrze trafiłem. Zniewolenie onucowe przyszło chyba z carskimi wojskami i zostało do 20 wieku 

U mnie myślący zakładali skarpety. Zniewolenie onucowe było silne ale prawdziwy Polak wybierał skarpety. Onucowcy mieli nogi poobcierane. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

14 godzin temu, SzlafRock napisał:

Onucowcy mieli nogi poobcierane.

Sorry stary, ale widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz, w tamtych latach jakbyś miał popylać średnio 15 km dziennie to w ówczesnych skarpetach i tamtych butach wojskowych padłbyś po dwóch, trzech dniach. Było dokładnie na odwrót, na długie marsze czy marszobiegi każdy wybierał onuce ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności