Skocz do zawartości

1000 wyświetleń w portalu.

CrimsonTed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam towarzystwo!

Mam takie dosyć ogólne pytanie na temat reklamy płatnej w największych polskich portalach. Powiedzmy, że chciałbym rozreklamować mój sklep z zupą ogórkową na stronach typu Onet, WP, Interia. W.wymienione zacne instytucje proponują emisję bannerów/boksów (wszystko bardzo pięknie napisane) i podają cenę na przykład 5zł za 1000 wyświetleń. Bardzo sprytnie. Chciałem tylko zapytać, ile będzie trwało zanim zniknie wykupione przeze mnie np 100 000 wyświetleń (zakładając opcję bez wyboru specyficznych kategorii dla emisji, czyli reklama w całym portalu). Pytanie może zdawać się trochę niesprecyzowane, ale właśnie o taką szacunkową odpowiedź mi chodzi. Czy jeśli wykupię w standardzie np 100 000 emisji bannera to to wystarczy na 2 miesiące czy 10 minut? :) Chciałbym wyrobić sobie jakąś choćby poglądową proporcję :P

Z góry dzięki!

CrimsonTed

Słownik symboli symbolem słownika?

Zobacz sobie liczbę odwiedzających np. onet.pl i pomyśl ;D Osyłam cię pod https://alexa.com/data/details/traffic_deta...url=www.onet.pl, poczaj sobie i oblicz :) 100 000 chyba wystarczyłoby na parę godzinek :P

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

I co mu da Alexa? Przeciez to zalezy rowniez od np. tego ile innych reklam jest w rotacji, od tego czy w ofercie jest opcja "nie wyswietlaj jednemu uzytkownikowi wiecej niz x razy itp. Pytania tego typu raczej do dzialu sprzedajacego taka reklame niz tutaj.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

I co mu da Alexa?

A da mu tyle, że jak nie otrzymał odpowiedzi np. w sprawie kampani ze strony np.onetu to może sobie zobaczyć szacunkową ilość odsłon onet.pl dziennie...

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

100 000 wyświetleń to max 7h wyświetlania reklamy jeśli chodzi o CAŁY portal wp. Ogólnie nie opłaca się wykupywać reklamy ogólnej. Lepiej celować w określony dział, określoną grupę klienteli. Teoretyzując - kampanię zupy ogórkowej kieruj do działu kulinaria w wp

każda porażka jest nawozem sukcesu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności