Skocz do zawartości

Nauka pozycjonowania na żywym organizmie

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, Eryk napisał:

Niestety nie znam Angielskiego

Stety, niestety ja się czepię założyciela tematu. Personalnie, a co!  Może dlatego, że to moja branża i na przebierańców jestem uczulony?

Tutaj, jak i w innym temacie gra Jelenia co się chce uczyć pozycjonowania. A na swoich stronach + YT (na Fejsa nie zaglądałem) Przedsiębiorcę co to wykonuje usługi (na co najmniej) setki tysięcy PLN rocznie. Jak mówiłem znam branżę, a to, kwotowo, minimum.

I musi, Biedaczysko, sam sobie pozycjonować stronki. Jak dla mnie totalna bzdura i ściema. Stać Typa, by zapłacić za to, co (niby) chce robić free.

• Like 2

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nikonem widzę nie lubisz konkurencji:) Ja też nie cierpię paskudnej konkurencji, niech ich ban pochłonie.

Aby odśnieżyć kawałek parkingu nie trzeba kupować 20 tonowej pługosolarki, wystarczy łopata i trochę czasu.  Do tego typu fraz, jakie sprytnie wyczuł Nikonem naprawdę nie trzeba zaawansowanych softów, setek testów, spalonych domen, itd.

Wystarczy np. trochę linków z płatnych katalogów, trochę kupionych miejsc na mocnych preclach, ewentualnie jeszcze trochę profili z forów czy innych miejsc gdzie linki są do zdobycia, można też kupić takie linki na tym forum. 

Nie oszukujmy się pozycjoner. który płatnie będzie pozycjonował te strony będzie spamował  i to wcale nie na  wybitne miejscówki, jak trafi się porządniejszy to ogarnie to swoim spamerskim zapleczem.

• Like 2

52 minuty temu, Arkaszka napisał:

Nikonem widzę nie lubisz konkurencji:)

Pewnie kolego masz rację, a ja psychologiczny problem ?

Do średniej obsługi branż, które wymienia autor trzeba wyłożyć jakieś pół bańki netto w sprzęcie + (co najmniej) wyszkolenie i zatrudnienie kilkadziesiąt osób. Autor na swojej stronie pisze o stacjonarnej automatycznej pralni dywanów. Koszt kolejne kilkaset tys netto.

A tu szuka porad na lokalne reklamowanie prania dywanów. Wkład 5 000 netto (odkurzacz + szorowarka do dywanów). Na YT namawia innych, by poszli jego drogą. Nie mówi tylko, bo nie wie, lub nie chce powiedzieć, jaki jest miesięczny koszt reklamy w Google Ads czy pozycjonowania lokalnego. 

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

3 godziny temu, Nikonem napisał:

Stety, niestety ja się czepię założyciela tematu. Personalnie, a co!  Może dlatego, że to moja branża i na przebierańców jestem uczulony?

Tutaj, jak i w innym temacie gra Jelenia co się chce uczyć pozycjonowania. A na swoich stronach + YT (na Fejsa nie zaglądałem) Przedsiębiorcę co to wykonuje usługi (na co najmniej) setki tysięcy PLN rocznie. Jak mówiłem znam branżę, a to, kwotowo, minimum.

I musi, Biedaczysko, sam sobie pozycjonować stronki. Jak dla mnie totalna bzdura i ściema. Stać Typa, by zapłacić za to, co (niby) chce robić free.

Oczywiście, że stać mnie na zapłacenie firmie pozycjonerskiej. Możesz polecić godną zaufania? Ja trafiłem kilka razy na firmy, które wzięły pieniądze, a efekty mizerne. Do tego po zakończeniu współpracy linki pozycjonerskie były usuwane. Nie mam czasu i nerwów na szukanie firmy, która naprawdę rzetelnie podejdzie do tematu. Paza tym żeby wybrać firmę też trzeba znać się na pozycjonowaniu, bo inaczej nie masz jak zweryfikować pracy i działań takiej firmy.

Mam wiele stron internetowych i opanowanie tematu pozycjonowania bardzo mi się przyda w życiu. Z jednej strony mogę sam pozycjonować strony, a zaoszczędzone pieniądze wydać np. na płatna reklamę, a z drugiej strony mogę świadomie wybrać firmę pozycjonerską, która przyłoży się do swojej pracy, bo będzie wiedziała, że gość zna się na rzeczy. Tak czy siak taka umiejętność się przydaje i nie wiem po ten atak na moją osobę. Nie chcesz pomóc? ok. twoja sprawa, ale nie musisz mnie odrazu obrażać.

3 minuty temu, Nikonem napisał:

Pewnie kolego masz rację, a ja psychologiczny problem ?

Do średniej obsługi branż, które wymienia autor trzeba wyłożyć jakieś pół bańki netto w sprzęcie + (co najmniej) wyszkolenie i zatrudnienie kilkadziesiąt osób. Autor na swojej stronie pisze o stacjonarnej automatycznej pralni dywanów. Koszt kolejne kilkaset tys netto.

A tu szuka porad na lokalne reklamowanie prania dywanów. Wkład 5 000 netto (odkurzacz + szorowarka do dywanów). Na YT namawia innych, by poszli jego drogą. Nie mówi tylko, bo nie wie, lub nie chce powiedzieć, jaki jest miesięczny koszt reklamy w Google Ads czy pozycjonowania lokalnego. 

nie masz pojęcia o mojej branży, a kwoty bierzesz z sufitu. Pozycjonowanie lokalne można opanować samemu i nie płacić firmom pozycjonerskim. Reklama w Google ADS sama na siebie zarabia. Nikogo do niczego nie namawiam. Dzielę się wiedzą na temat biznesu, który jest sprawdzony i którym sam zajmuję się od ponad 12 lat. Decyzję czy iść t ten biznes każdy podejmuje sam. Nikt nie jest dzieckiem.

1 minutę temu, Eryk napisał:

Nie chcesz pomóc? ok. twoja sprawa, ale nie musisz mnie odrazu obrażać.

Przestań się mazać. Nie obraziiłem Cię. Napisałem, że widzę jakiś bałagan w Twoim wizerunku, przekazie i tyle. A uwierz, bo pewnie wiesz, że kompromatów znalazłbym dużo więcej. Ale mi się nie chce.

Trafiłeś na dobre forum, skutecznej nauki :hi:

9 minut temu, Eryk napisał:

nie masz pojęcia o mojej branży

Ja, naturlich. Jeśli "branżą" nazywasz bajerowanie gospodyń domowych i usuwanie plam z kanapy. Ten etap jest poza mną i to ponad 12 lat wstecz ?

Jak chcesz się wymienić innymi argumentami, np. na kwoty, w branżach, którymi się chwalisz na stronie jestem do Twojej dyspozycji. Jednak jesteś tu gościem, więc skup się na nauce w temacie forum. Nie będę Ci więcej przeszkadzać.

Super ze są eksperci od prania dywanów/mebli na tym forum, ostatnio mój znajomy wpadł na szatański pomysł aby stać się rekinem tej branży, gadał gadał i na tyle mu starczyło zapału, ale jak mu zapał wróci to pozwolę na priv spytać się od czego sensownie zacząć :)

• Like 1