Skocz do zawartości

Losowe wyswietlanie banera i AdSense

Ciosek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jesli taki temat byl to przepraszam ale sie nie dokopalem (szukajka nie znalazla)

Interesuje mnie jak zrobic aby losowo pojawial sie baner z linkiem do jakiejs tam strony a za innym razem AdSense. Najlepiej zeby to sie opieralo na php+txt bo na MySql sie w ogole nie znam a z php to znam chociaz troszke podstawy :) Byloby naprawde ekstra jakby ktos podal kod gotowy do wklejenia zebym tylko sobie musial podmienic adresy :P Za wszelkie informacje bede wdzieczny

Bardzo przerpaszam - pomylilem dzialy - to mialo byc w dziale php+mysql. Prosilbym moderatora o przeniesienie.

Adsense zaleca, przynajmniej nie zabrania jego używania, PHPAdsNew do obsługi do typu działań. Sam nie używałem go nigdy, ale napewno da się wpuścić adsense w rotacje. Tu masz jakiś art o adsense+PHPAdsNew ale nie pamiętam o czym konkretnie:

https://www.profitpapers.com/dev/phpadsnew-...integration.php

-- Tuning - miniaturowych aut czyli Manga Cars ;)

-- sfah - a to moje...

-- skate punk - melodic punk, fast punk i deskorolka.

Możesz przykładowo zrobić sobie 5 stron z kodem adsense zapisać je przykładowo w katalogu katalog_z_wstawkami_adsense jako adsense0.html,adsense1.html itd. W miejscu gdzie mają się pojawiać dajesz poniższy kod. Strona musi być w php.

<?
$nazawa = 'katalog_z_wstawkami_adsense/adsense'.rand(0,4).'.html';
readfile($nazawa);
?>

Na podobnej zasadzie możnaz zrobić to w czystym javascript

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności