Skocz do zawartości

PHP stats polecam

atrax

Rekomendowane odpowiedzi

Atrax POMOCY

Ten cholerny program mnie doporwadza do szału.

Puściłem w końcu setupa (najpierw trzeba ustawić parametry w kodzie config.php - drobiazg ale cieszy), wybrałem język, itd,itd, dał ostrzeżenie, że nie można wpisywać do katalogów (wcześniej CHMODY były ustawione dla wszystkich wgranych plików na 777!?), pokazał jakie skrypty można wklejić, założył bazę i po naciśnięciu batonu końca wyświetlił stronę: ...stats/admin.php?action=preferenze całą czystą jak śnieg. I ponowne wywołanie admin.php daje to samo.

Co tu zrobiłem nie tak? Może wszystkie pliki w domenie powinny mieć 777 (absurd?)

SensorStudio & Co.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jeśli mam być szczery to:

1. przeczytałem ten wątek

2. wklepałem w google php-stats

3. sciagnalem zipa

4. wrzucilem na serwer

5. odpalilem setup.php (nic nie chmodowałem!)

6. wpisałem co trzeba, next, next

7. end, gotowe. działa. świetny skrypt.

wszystko zajęło mi kilka minut i nie mialem żadnego problemu.

vojtek: a regule skad znasz na te szukarki ? bo jak sie patrze na plik search_engines.dat to mam mieszane uczucia a po wlosku to ja nie bardzo trawie wiadomosci.

np.

Array('Google','google.*','us','q','start',10),

ok ale dlaczego

Array('Aol','search.aol.com','us','query','page',1),

i dalej

Array('Excite','excite.*','us','key','offset',10),

bo rozumiem ze 'nazwa','url','kraj ?' a reszta co oznacza q query czy key ? co oznacza start page czy offset  i koncowa liczba ?

Odpowiadam troche pozno, no ale dawno tutaj nie zagladalem. Te kolumny oznaczaja kolejno: nazwe szukarki, adres url, kraj (czy wersje jezykowa), zmienna, w ktorej siedzi tresc pytania, zmienna ktora odpowiada za numer strony (badz offset, w zaleznosci od szukarki) i ostatnia kolumna - poczatkowa wartosc tej zmiennej. Chodzi o to, ze potem w statystykach Ci sie wyswietla, ze szukarka jest z Polski, nazywa sie Netsprint, user wszedl po frazie 'jamniki' z 3 strony wynikow...

normanos a umnie zupełnie odwrotnie. Gdy próbowałem tak jak ty bezproblemowo to był wynik jak w pierwszym moim poście do tego tematu. Więc spróbowałem inteligentnie (ale widać za mało) i efekt był jak napisałem. Spróbuję wykasować wszystko i spróbować jeszcze raz. Może zawiniły pliki spolszczenia?

SensorStudio & Co.

normanos langa zciągnołem osobno - gdzieś mi uciekł namiar - znajdę to podam. Może dodany po instalacji będzie działał ok.

szy Sugerujesz przegranie loga domeny do katalogu stat-php? Jest problem: "zdalne przesłanieprzerwane - prawdopodobnie nie obsługiwane przez serwer"

Może znasz możliwość zmiany konfiguracji phpstata aby czytał z innego pliku w innym katalogu?

SensorStudio & Co.

szy Sugerujesz przegranie loga domeny do katalogu stat-php? Jest problem: "zdalne przesłanieprzerwane - prawdopodobnie nie obsługiwane przez serwer"  

Może znasz możliwość zmiany konfiguracji phpstata aby czytał z innego pliku w innym katalogu?

Nie znam tego skryptu, ale pisaliście coś o bazie, więc pewnie w niej

trzyma dane, które 'na żywo' zbiera, tak? Myślałem o wrzuceniu loga

strony do bazy, w odpowiedni sposób, zgodnie ze strukturą bazy.

Szy.

heh nie przyglądałem sie temu ale mniemam, że musiałbyś nieżle logi obrobić, właściwie napisać nowy skrypt ;)

nie spotkałem sie jeszcze z statsami w php (co nie znaczy, ż enie ma takich, może są) które korzystają tylko z logów systemowych. nie wiem czemu. te logi są masakrycznie "ciężkie" może dlatego.

do logów masz webalizera i lepsze awstats (i kilka innych). niestety namowienie adminów do zainstalowania czegokolwiek to mission impossible.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności