Skocz do zawartości

PHP stats polecam

atrax

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 5 miesięcy temu...

Hej

Już upłyneło trochą czasu od ostatniego postu w tym temacie. Używam php-stats już ponad rok, miałem wcześniej go na moim serwerze (winda) przesiadłem się na linuxa, zainstalowałem skrypt na nowo. I tu się zaczyna problem Php-Stats mam w wersji 1.9.1 z tłumaczeniem polskim - php-stats0191rc_pl.

problem polega na tym że jeśli jestem zalogowany jako admin, stronki poszczególnych opcji wczytują się po 20-30 sekund, gdy jestem wylogowany i przeglądam statsy stronki wczytują się w 0.01 sekundy, dodam że mam PHP 5.0.5 i mysql 4.0.24. Wie może ktoś o co w tym biega?

dziękuję z góry

Uzywam PHP-STATS na wszystkich swoich domenach (14), oczywiście po polsku,

Testowałem z 50 statystyk, i żadna mi tak nie odpowiada jak ta włoska.

Z tym że od pewnego czasu strona autora: www.php-stats.com już nie działa.

No ale skrypt na szczęście u mnie został. tłumaczenie też, i działa mi zawsze

super sprawnie. Rewelecja. Nie wyobrażam sobie innej statystyki.

Setup jest stosunkowo prosty. Dołożyłem jeszcze do tego bazę ip-to-country i śmiga mi OK.

Co do wolnego otwierania, coś też takiego mi się zrobiło, ale pogrzebałem w opcjach

i było OK. Niestety nie pamiętam co to mogło być.

Tu możecie pobrać wersję PL do v 1.9.1

Potrzymam z tydzień, więc niech każdy chętny bierze.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Aha, jeszcze co do wolnego odczytywania, jak jesteś już w STAT, idź do opcji

i wyedytuj sobie Config.php, tylko pamiętaj nadać plikowi prawa do zapisu.

Tu zobaczysz poszczególne opcje.

Mój config wygląda tak patrząc od góry:

1,0,1,0,3,0,0,1,0,Null,5,1,0,0,0,0,0,0,1,0,0,1,0,1

Zwalniać zwłaszcza może pozycja 4-ta: bezustanne połączenie z MySQL - ustawić na 0.

Dziąkuję za odpowiedź, ustawiłem wszystko jak w poście wyżej (oprócz rozpoznawania narodowości) i jest dalej to samo, config miałem już w chmod 777.

EDIT 1:

He, teraz mam coś nowego "Config.php, nie jest zapisywalny lub nie jest utworzony" to pewnie żart, bo ma chmod 777

EDIT: 2

OK, chodzi! Wiecie co było? katalog "files_Write" i wszystkie pliki w nim musi być chmod 777, teraz otwiera się wszystko tak jak powinno. Ale mimo szytko wywala mi ten błąd "Config.php, nie jest zapisywalny lub nie jest utworzony" a jest w chmod 777 w głównym katalogu ./stats , na próbe przeniosłem go do "files_Write", pojawił się inny błąd że tego pliku woogóle nie ma. W którym miejscu macie ten plik?

EDIT: 3

A co trzeba zrobić oprócz podania poprawnego adresu email żeby dostawać np. co poniedziałkowe raporty? Bo mi nie przychodzą!

EDIT: 4

Po ponownym zalogowaniiu, znów chodzi jakby chciało a nie mogło! co jest?

Po ponownym zalogowaniiu, znów chodzi jakby chciało a nie mogło! co jest?

Rzecz musi być w config.php. Myślę, że najprościej Ci będzie wziąć COnfig.php

oryginalny taki instalacyjny... Zmień w nim tylko ustawienia do bazy mysql i wkopiuj

zamiast starego. Mógł wyjść jakiś błąd przy zapisie i teraz źle się to czyta.

Tu możesz pobrać wzorcowy CONFIG.PHP

Zmień swoje dane + prefix dla bazy danych. Później, już w samej statystyce pozmieniaj

swoje ustawienia, ale tylko te, co do których nie masz wątpliwośći.

E tam, stary wpis, nie ma się co czepiać, coś mu się pomieszało.

Wystarczy tylko dla config ustawić ZAPIS, a i to niekonieczne, bo przecież ręcznie też można sobie klepać.

Ktoś coś też pisał, że z subdomenami nie pracuje... tyż lipa. Pracuje aż heja. 3 podpiąłem i jedzie spoko.

I jeszcze co do języka, polecam pl skopiować jeszcze przed instalacją. Wtedy też instalacja pójdzie po polsku. To samo z bazą ip_to_country.

Miałbym pytanko

1: rozpoznawaj z bazy danych (musisz zainstalować) - 2: rozpoznawaj z pliku (musisz zainstalować)

1: Skąd wziąść bazę (poprać plik do instalacji)?

2: Skąd pobrać plik?

Jakie są zalety tego? Domyślam się że w wynikach statsa już nie będzie nie rozpoznanych narodowości gdy tylko widzi IP gościa na stronie.

PS. Ma ktoś "docs" w języku bardziej zrozumiałym niż włoski? Jeśli mi to ktoś wskaże udostępnie w moim pub

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności