Skocz do zawartości

PHP stats polecam

atrax

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czesc,

Podobna sytuacja... bardzo dlugo laduje sie kazda podstrona. Uzywam skryptu dla ok. 20 domen. Przez pierwsze pół roku wszystko śmigało znośnie. Od kilku miesięcy nawet na nowych domenach wszystko idzie bardzo wolno.

Inny problem... w kilku przypadkach nie moze zweryfikowac poprawnosci cachu. Zapętla się i ciągle próbuje ponawiać próby. Sprawdziłem strukturę tabel i wszystko jest w najlepszym porządku. Wycziściłem niektóre z nich i problem też się powtarza. Czeski film...

Autor do tego zwinął interes... skrypt jest na prawdę dobry, ale bez aktualizacji i poprawienia błędów stracimy tylko mnóstwo nerwów i czasu.

Pozdrawiam,

Łukasz

Czesc,

Podobna sytuacja... bardzo dlugo laduje sie kazda podstrona. Uzywam skryptu dla ok. 20 domen. Przez pierwsze pół roku wszystko śmigało znośnie. Od kilku miesięcy nawet na nowych domenach wszystko idzie bardzo wolno.

Inny problem... w kilku przypadkach nie moze zweryfikowac poprawnosci cachu. Zapętla się i ciągle próbuje ponawiać próby. Sprawdziłem strukturę tabel i wszystko jest w najlepszym porządku. Wycziściłem niektóre z nich i problem też się powtarza. Czeski film...

Autor do tego zwinął interes... skrypt jest na prawdę dobry, ale bez aktualizacji i poprawienia błędów stracimy tylko mnóstwo nerwów i czasu.

Pozdrawiam,

Łukasz

CO do długiego ładowania - rozwiązanie jest proste. To się powtarza u wszyskich na początku lub po przeinstalowaniu od pewnego czasu.

Skrypt szuka uaktualnienia na stronie producenta, która już nie istnieje, stąd to ładowanie.

W statystyce, trzeba cierpliwie wejść w opcje, edytować config.php i odznaczyć funkcję aktualizacji.

Proste rozwiązanie i na 100 % powinno pomóc.

Jeśli się coś zapętla, to znaczy, że masz wyłączoną obsługę ciastek. Musi być włączona. Do panelu Adsensa np. też nie wejdziesz, jak nie ma obsługi ciastek (cookies).

Błędów w statystyce nie ma raczej - tylko nie każdy wie jak się z nią obchodzić.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Dzięki za info... dużo osób przed mną opisywało ten problem, ale jak widzę dopiero teraz dargre poratował nas konkretnym rozwiązaniem.

Sprawa zapętlania niestety nie ma związku z ciastkami. Ta sama sytuacja powatarza się niezależnie od systemu, przeglądarki i ustawień cookies.

Jeszcze raz dzieki za rady...

Łukasz

Sprawa zapętlania niestety nie ma związku z ciastkami. Ta sama sytuacja powatarza się niezależnie od systemu, przeglądarki i ustawień cookies.

Jeszcze raz dzieki za rady...

Łukasz

Musisz mieć coś skopane w konfiguracji. Ja też mam podpięty jeden stats pod kilka domen i chodzi wsszystko bez problemu. O odwołaniu do aktualizacji już pisałem. Gdzieś wyżej w temacie jest też mój post ze szczegółowym ustawieniem opcji. Spróbuj je zastosować, oczywiście co do ilości przechowywanych szczegółów wizyt - to sprawa indywidualna. Ale też trzeba uważać, bo niektóre bardzo spowalniają działanie skryptu. Są zresztą na ten temat uwagi przy poszczególnych opcjach. Nie wiem czy masz bazę IP-to-country. Jeśli masz i nie jest ona oparta na mysqlu-u tylko na pliku tekstowym, to też nie jest to korzystne.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 4 miesiące temu...

uległ zmianie adres pod którym serwowane są owe statystyki:

https://www.phpstats.net/

z tego co widzę, chyba najnowsze spolszczenie dostępne tutaj:

https://spolszczenia.aplus.pl/download/spol...stats018_pl.zip

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności