Skocz do zawartości

maly problem pomocy

neeon

Rekomendowane odpowiedzi

Panwie i Panie

Proszę o pomoc , mam stronę od jakichś 3 miesięcy. Fajnie mi się pozycjonowała w google na słowa które mnie najbardziej interesują. To sobie pomyślałem pododaje do katalogów co by sobie poprawić wyniki na inne frazy .. wiadomo …. Proces ten troszkę trwał a jako ze pracowity jestem to napakowałem ile wlezie gdzie się dało ( pazerność ) teraz jak w google w wyszukiwaniu dam www.domena.pl to mi strasznie wynika na skaczą od 1000. do 19000 szt. a potem leci na duł teraz od jakiegoś czasu utrzymuje się na poziomie około 12000 szt.

Co to jest grane ??

Mądre głowy piszą ze to nie za dobrze jak tak się tyle linków pojawiło nagle ( 3 miesiące ) ( .. mądry po szkodzie  ) , ze jest jakiś współczynniki „ dodawalności „ ( nazwa własna ) i wychodzi ze mam bardzo wysoki jak na razie  nie mogę jednak spędzać całe dnie żeby ten współczynnik utrzymać , ….. piszą tez ze jak tego współczynnika nie utrzymam to moja strona poleci w wynikach wyszukiwania daleko pa pa pa

- Co wy na to jest jakiś ratunek ???

- czemu w wynikach ( ilość odnalezionych linków do mojej strony ) tak skacze

piszą tez ze jak tego współczynnika nie utrzymam to moja strona poleci w wynikach wyszukiwania daleko pa pa pa

bzdury piszą, nie poleci

czemu w wynikach ( ilość odnalezionych linków do mojej strony ) tak skacze

a temu skacze bo jest update i mieszanie na DC i wyniki dla site też skaczą

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1) Nazywaj tematy w sposób coś mówiący - w tym dziale każdy mógłby nazwać temat "mały problem pomocy". W ten sposób trudno będzie znaleźć na forum potrzebną informację.

2) "Mądre głowy" mają rację.

3) Czy jest ratunek nie wiem, ale zawsze jest jakieś wyjście. Jednak żeby Ci ktoś konkretniej doradził to powinieneś podać adres strony.

4) Ilość wyników zawsze skacze, a wpisanie do wyszukiwarki www.domena.pl wcale nie zwraca ilości linków prowadzących do strony.

(zakładam, że chodzi Ci o google.pl)

Rzucanie palenia - czyli pewien test.

To w jaki sposób sprawdzasz ilość BL? Skokami się nie przejmuj bo jest to spowodowanie ogólnym zamieszaniem Googla z powodu Update, jednak niebawem wszytsko powinno się ustabilizować (już widać pierwsze tego oznaki). Radzę abyś nie przestawał linkować, rób to w mniejszych ilościach niż do tej pory ale nie przestawaj.

czyli jade dalej , a zastanawiam sie nad taką sprawą , moze zaczne indeksować podstrony , ?? czt google bedzie to widzieć jako to samo ?? w sensie czy jak zaczne indeksować podstrony to czy google będzie to widzaiło i dodawało do wspułczynnika " dodawalności" domeny głównej czy jako osobny index , sorry ze takie głupie pytania ale sie za bardzo ne znam na ty

To w jaki sposób sprawdzasz ilość BL?

Jeśli już to +www.domena.pl, ale to i tak nie pokazuje linków tylko strony na których znaleziono ciąg w postaci www.domena.pl.

Beerbant: dlaczego twierdzisz (nie znając nazwy domeny i nie wiedząc dokładnie w jakim czasie, ile i jakich linków zostało dodanych), że nagłe przerwanie dodawania linków nie wpłynie na pozycję strony ?

neeon: oczywiście kontynuj dodawanie. Moim zdaniem wybierz sobie poziom dodawania taki, abyś zdołał go utrzymać. Możesz zdobywać linki do podstron, ale nie znając Twojego linkowana wewnętrzego nie można powiedzieć jaki to będzie miało wpływ na stronę główną.

Rzucanie palenia - czyli pewien test.

taki off top

jeżeli to Ty wpisujesz (... sorry spamujesz) do katalogów neeon. pl to nie ma co się dziwić ....

u mnie ban

Proszę rozwiń swoja myśl chciał bym coś więcej wiedzieć na ten temat czemu spamuje ? jak według Ciebie powinno to wyglądać ? , jestem zieony to dlatego pytam

Myślę ze twoja ocena jest zbyt surowa , co powiesz w takim razie na dodawanie stron poprzez te śmieszne programiki co to po parę tysięcy wpisów rybia , nie staraj mi się wmówić ze korzystasz z takich katalogów żeby coś znaleźć. Pożadne katalogi są moderowane reszta służy moim zdanie tylko w jednym celu. co do kategorii to był kilka utworzonych w celach czysto naukowych ,

pozakładane kategorie neeon .pl

albo

masowe wpisy w niewłaściwych kategoriach (sorry powinno być "gdzie się da"), śmierdzi spamem... i adderem

Zdefiniuj proszę także ta wypowiedz

prześlij jakąś swoja domenę , to sprawdzę czy twoje są we właściwych

- jak ktoś jeszcze uważa ze sie myle to prosze o wypowiedz i powróćmy do głównego problemu

Myślę ze twoja ocena jest zbyt surowa

Zastanów się sam... Jeśli korzystasz z dodawarki to naucz się ją obsługiwać, przeanalizuj jakie kategorie będą ci odpowiadać - nie sztuką jest masowe dodawanie (spamowanie), tak małpę można wytresować, ale takie używanie 'pomocy pozycjonera' żeby nawet w moderowanych katalogach mieć poprawny wpis. Cóż ci po tylu linkach z zapomnianych katalogów gdzie są ich tysiące i zanim G znajdzie to kolejni spamerzy zaleją brudami, a jak wiadomo wartość kataologów dla G jest różna...

Chcesz testować to załóż swój własny katalog - zresztą udostępnij w sieci i chcąc moderować sam zobaczysz jak takie akcje spamerskie zaczną cie wkurzać. Dodawarka ma symulować wpis ręczny.

Narobiłeś wpisów i się martwisz - 'prawdziwe' pozycjonowanie nie opiera się na katalogach, jeśli teraz zastanawiasz się czy indeksować (?pozycjonować) podstrony/subdomeny w tychże katalogach to wybrałeś złą drogę. Będziesz miał po 6-9 wpisów do twojej strony (różne podstrony) w 1 shit-katalogu razy tysiąc. I co z tego?

Beerbant: dlaczego twierdzisz (nie znając nazwy domeny i nie wiedząc dokładnie w jakim czasie, ile i jakich linków zostało dodanych), że nagłe przerwanie dodawania linków nie wpłynie na pozycję strony ?

bo ilebyś nie dodał to i tak indeksowanie tych wszystkich wpisów potrwa kilka miesięcy

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności