Skocz do zawartości

Linki z forów etc. - działają czy szkodzą?

Rekomendowane odpowiedzi

Też na to liczę.
Natomiast co mnie martwi w polityce Google, to nie to, że ona jest i że jest ostra - tylko jakiś brak logiki, jest dość mętne, często niejasne.

6 godzin temu, pjck napisał:

Też na to liczę.
Natomiast co mnie martwi w polityce Google, to nie to, że ona jest i że jest ostra - tylko jakiś brak logiki, jest dość mętne, często niejasne.

no pacz ja tez tak uwazam. mam kilka stron i jestem przekonany, że powinny byc na #1 miejscu bo konkurencja robi gorzej. A tak nie jest ... i co moge zrobić?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

11 godzin temu, pjck napisał:

Tyle - że ja tak nie uważam. A ty, jeżeli przypisujesz mi taki pogląd, to zajmujesz się tzw. przyprawianiem gęby. 

Nieee skądże ... dopiero sie rozkręcam.

Prosta analiza: zobacz ilu zboczonych seowców ma linki w stopkach tego forum oraz profilach i odpowiedz sobie na pytanie: WTF?!

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@pjck Było na forum dużo płaczu, oni mają gorsze a są wyżej. Bo w google liczą się linki, a nie treść. @zgred i inni (w tym ja) mamy linki w stopkach, żeby zmylić konkurencję - są to tak zwane linki maskujące. Prawdziwie rankujące są ukryte przed gapiami. Cała prawda ;) 

13 minut temu, okazwłoka napisał:Cała prawda ;) 

Używam ich nadal i są fajne. Np jako drugi tier ;)

Cytat

Było na forum dużo płaczu, oni mają gorsze a są wyżej.

na pio to pikuś, bardzo ciekawe były posty na forum Google, ja czasami tylko po to tam wchodziłem, żeby poczytać "uprzejmie donoszę strona konkurencji ma spam-linki a jest wyżej, czemu wyszukiwarka nic tym nie robi!" :D , wyciągały jakieś nieukryte zaplecza, wpisy w seokatalogach, inne

• Like 1

W dniu 5.03.2021 o 14:53, pjck napisał:

Czy to prawda, że linki z forów mogą tylko zaszkodzić, a już na pewno nie pomogą w pozycjonowaniu?

Jeden rabin powie tak, a inny rabin powie nie. Dlatego trzeba samemu sprawdzić gdyż nie ma dwóch takich samych uwarunkowań. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Gorzej, jak jeden rabin mówi raz tak, raz tak...

Właśnie mam przed sobą rapot z Google Search Console.
Jest dziewięć podstron, zbudowanych tak samo, o takiej samej szerokości tekstu, z taką samą czcionką itd.
I wg. Consoli na dwóch z nich "treść jest szersza niż ekran", a za mała czcionka utrudnia czytanie tekstu". Reszta podstron jest dobra...