Skocz do zawartości

amm.net.pl - proszę o opinie

wronek

Rekomendowane odpowiedzi

hmm... są tu: https://top100.pl/ na 16 miejscu, a troche opini na temat firmy www.amm-hosting.pl jest tu, inny adres ale to samo logo, chyba inaczej serwery rozmieszczone, ale to pisze tu:

https://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=648

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Opiekuje sie www, ktora dziala w tej firmie i serwery dzialaja. Przez pare lat nie trafilem na pad, zapchanie sie mysql itp.

Pare mc temu byly problemy z poczta, serwer smtp ze znacznym opoznieniem wysylal poczte. Wtedy nikt nie odbieral telefonu. Nie wiem czy problem ustapil bo nie pytalem o ta kwestie wlasciciela konta (sam nie korzystam z ich poczty). Ot, taki incydent :(

Pozdrawiam

Jurdziol

Ja pamiętam ten incydent, bo nam poczta też padła. Problem dotyczył chyba jednak serwerów stojących w kraju, na linuxie.

Mnie odebrali, problem był taki że ktoś im puścił naście milionów maili spamu, i się zrobiły kilometrowe kolejki w serwerze. Jak dzwoniłem, to się właśnie z tego odkopywali, i grzecznie poinformowali co się dzieje, i przeprosili że potrwa to jeszcze jakiś czas.

Ogólnie jest tak, że (powtarzam -> serwery w ramach "linux hosting", nie te w stanach, bo o nich nic nie wiem) działają właściwie bez zarzutu, nie zatykają się, nie padają, nie mulą, a pomoc techniczna jest naprawdę OK.

Z drugiej strony jednak udostępniany panel woła o pomstę do nieba ;-)

jurdziol - pad dosyć spory był w tym roku. Po moich kilku mailach raczyli odpisać i przeprasic. Trwoalo to od piatku do poniedzialku wiec jak na hosting do dluuugo.

Czesto panel chodzi dosyc wolno ale poza tym to stabilny serwer.

Mam tam kilka serwisow i z doswiadczenia wiem ze przy stawianiu serwisu wystepuja male problemy (do obejscia) z ich konfiguracja serwerow - kodowania itp.

Na duzy plus - mala ilosc przechodzacego spamu

• 3 tygodnie później...

Dla mnie ten hosting to porażka. Jeden z klientów miał tam serwis i po prostu szlak mnie trafia jak coś muszę tam zrobić. Nie aktualizują często oprogramowania przez co trzeba przepisywać skrypty by działały 5 lat za murzynami. Hosting dla ludzi, którzy nie wymagają za dużo od oprogramowania.

Popularny wpis na php devblog: mod rewrite. Ranking systemów, czyli wybierz darmowy cms.

Początki miał dobre to fakt, dobra oferta i cena, po 6 miesiącach zaczęło przybywać klientów i się zaczęło ...

przynajmniej jeden pad bazy SQL dziennie, przynajmniej jeden problem z pocztą i rzeźbienie adminów. Padł dysk, po co wymieniać ? Postukali popukali, działa, tak podziałał sobie kilka dni i znowu się skupkał. Do trzech razy sztuka i wymienili dysk, oczywiście 2-3 dni w plecy na odnawianie danych i informacja o tym, że wogóle takie prace były dzień po usunięciu awarii. Jakie są moje wnioski ? Panowie z AMM nie zakładają, że coś się może popsuć, a jak już coś padnie to się to trzyma tak długo, aż nie wyzionie ducha. Przybywa klientów, rosną wymagania, przy takim podejściu nie wróżę im dobrej przyszłości.

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

• 2 lata później...

No to po 3 latach korzystania możnaby sie wypowiedzieć.

Kontakt z obsługą bardzo dobry, zdarzają się mikropady ;) Takie po 2-3 minuty, ale raczej rzadko.

Ostatnio mocno zwiększyli transfer przy tych samych cenach i serwery przeniesli do PL (to juz dosc dawno) wiec oferta uważam jest teraz bardzo konkurencyjna.

https://amm.net.pl/cp-hosting_serwery_wirtualne.htm

Pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...

No... ja zwykle nie mam do nich zastrzeżeń, ale ostatnio, od jakichś 3 miesięcy- choc raz w tygodniu coś pada... dziś np od rana nie chodzą mi ani strony, ani serwery, nic - lipa total, siędze i się wnerwiam, mało tego - ich strona amm.net.pl też padła.

Nie wspomnę o tym, że mam w tych miesiacach mega ruch na stronach, a wszystko szlag trafi przez 1 dzień, kiedy moje www to "pustka", która aż razi bielą... wrrr

:)

Sory, nie daruję sobie.

Dziś coś padło na serwerze popołudniu (hosting amm.net.pl), jest sobota - więc nikt od nich nie odbiera telefonów, nikt nie odpowiada na maile, strony leżą, serwer leży i ja tez leżę (już prawie w malignie).

Rozumiem, że w weekend ludzie chcą pożyć prywatnie, ale jak się prowadzi biznes w serwerach a nie warzywniak od 9-15ej to coś takiego nie powinno mieć miejsca.

Jesteśmy oburzeni, zwłaszcza, że płacimy im od lat, a ostatnio wciąż jakieś "kłopociki małe" , i z tych kłopocików zrobił się wielki krach. Ogólnie powiem, że ja jestem klientem mało konfliktowym, mega ugodowym i ciężko mnie wyprowadzić z równowagi, ale właśnie to ma dzisiaj miejsce.

I nawet nie chcę myśleć co bedzie do poniedziałku.

:)

• 4 tygodnie później...

Wszystkim odradzam ten hosting! Wkurzyli mnie na tyle, że postanowiłem się zarejstrować (mimo upierdliwego captcha, które musiałem wpisać chyba ze 20 razy) i dać negatywa. Mam tam stronkę w asp.net i ich serwery regularnie w odstępach 1-2 tyg. padają, zwykle na względnie krótki czas (do 1 godziny), ale dzisiaj stronka nie działa mi już 7 godzin. Tracę na tym kasę (reklamy ppc) i dobry wizerunek firmy, dodatkową stratą jest to, że jest to okres międzyświąteczny, kiedy obroty są zwiększone. Amm.net to totalne dno, korzystam i korzystałem też z innych hostingów (linux) i nigdy nie miałem takich problemów, niestety w przypadku hostingu windows jest dużo mniejszy wybór.

Udało mi się jakimś cudem dodzwonić do biura i po restarcie puli aplikacji wszytko działa normalnie. Pula aplikacji siadła podobno z mojej winy, z powodu "zbyt dużej ilości błędów", trudno mi się wypowiadać ze 100% pewnością, ale mam trochę doświadczenia w programowaniu i z moich logów nie wynika nic takiego.

Współpracuje z nimi od kilku lat i nie mam żadnych problemów, a mam u nich ponad 150 serwerów. Polecam głównie pod strony dla firm :) Duży plus to spore zniżki przy większej ilości serwerów :)

Pozycjonowanie Częstochowa - bezpieczne pozycjonowanie stron Częstochowa

Impulsik.pl - darmowy, moderowany precel

Katalog firm Częstochowa - katalog tylko dla Częstochowskich stron i firm ( ewentualnie okolice czyli śląsk )

d4mi4n18,

Czyli np jeżeli siadają im serwery (jeżeli nie działa strona główna amm.net.pl to można założyć, że to coś grubszego) to Twoje nie siadają, czy po prostu Ci to nie przeszkadza? I przy okazji Masz serwery windows, linux, czy różne?

Przy okazji dużym minusem ich serwerów jest stare oprogramowanie - brak obsługi .net 4.0, a nawet .net 3.5.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności