Skocz do zawartości

amm.net.pl - proszę o opinie

wronek

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak, straciłem jakiekolwiek dobre zdanie o tej firmie.

Admini lecą w kulki konkretnie, zarząd tez ma wszystko głęboko, biuro nie ma zbytniego wpływu na adminów.

Na domenie zaczęło mi sie robić dziwne przekierowanie (samoistnie) na subdomene, nie mam żadnych skryptów więc trudno tu mówić o mojej winie, zwyczajny html. Po ostatnim razie, przekierowanie było ustawione przez ponad dwa dni (weekend a jakże). Meile do adminów bez odpowiedzi, dzwonie do biura, powiedziała mi pani, że powie adminowi, na następny dzień strona znowu leży, sytuacja z telefonem sie powtarza, strona zrobiona na następny dzień. Najlepsze jest to, że gość mi przerzucił cały mój serwer do podkatalogu na którym chodziła ta subdomena, w dodatku bez żadnego słowa.

Druciarstwo zwykłe i tyle.

• 2 tygodnie później...

Potwierdzam opinię Wronka, i znów się tu dopisuję.

Jest weekend - szczyt mojego sezonu w grudniu, a strona utrzymywana przez amm.net.pl czyli ebitda znów padła.

Mało tego - w biurze w weekend oczywiście nikogo nie ma - bo po co, a jedyna komórką którą rzekomo mamy "do szefa" jest wyłączona.

NIE Polecę nawet wrogowi!

:)

Korzystam z serwerów linux, nie spotkałem się jeszcze z żadną awarią u nich.

Pozycjonowanie Częstochowa - bezpieczne pozycjonowanie stron Częstochowa

Impulsik.pl - darmowy, moderowany precel

Katalog firm Częstochowa - katalog tylko dla Częstochowskich stron i firm ( ewentualnie okolice czyli śląsk )

Jest weekend - szczyt mojego sezonu w grudniu, a strona utrzymywana przez amm.net.pl czyli ebitda znów padła.

Mało tego - w biurze w weekend oczywiście nikogo nie ma - bo po co, a jedyna komórką którą rzekomo mamy "do szefa" jest wyłączona.

no to przenieś sobie wreszcie konto na inny hosting. hosting z windowsem to teraz nie jest ewenement, nawet home.pl go ma.. skoro tak często pada to chyba czas najwyzszy cos zrobic zamiast narzekac co weekend, chyba ze jestes z tych, ktorzy odnajduja w marudzeniu sens zycia :-).

pozdrowienia.

googlerulz.

I faktycznie miz przenosimy serwer już w styczniu,

-a co do marudzenia - to owszem, mam zamiar informować o takich sytuacjach na forum, bo uwazam że każdy ma prawo wiedzieć, czy warto z jakąś firmą współpracować czy też nie.

Raczej nie z tych to co "buzia w ciup" i cichutko przechodza nad awariami do codzienności:)

no to przenieś sobie wreszcie konto na inny hosting. hosting z windowsem to teraz nie jest ewenement, nawet home.pl go ma.. skoro tak często pada to chyba czas najwyzszy cos zrobic zamiast narzekac co weekend, chyba ze jestes z tych, ktorzy odnajduja w marudzeniu sens zycia :-).

Ja wlasnie po ostatniej awarii, w piatek wieczor nie rozwiazanej conajmniej do soboty rano, wzialem hosting windows w home.pl, wliczajac kupon na adwords przy zakupie hostingu cena jest dla mnie podobna. Smieszne jest to, ze mimo, ze wyslalem maila z prosba o wyjasnienie sytuacji w piatek (bo ostatnio admin stwierdzil, ze to wina mojej aplikacji, ze stronka siadla) do dzisiaj (sroda) nie dostalem zadnej takiej czy innej odpowiedzi.

Jeszcze raz wszystkim odradzam amm.net, takie awarie serwera sa naprawde stresujace, nawet w przypadku mniejszych serwisow.

Ja od stycznia też zabieram stąd 80% co mam. I jeszcze raz nie polecam, mam nadzieje że to czytają z tego całego 'zarządu' i sie wreszcie ogarną.

edit: padów może jakichś nie ma, ale kontakt na poziomie -1.

Co do padów, to u mnie nie padał cały serwer tylko pula aplikacji z moją główną stronką (serwer windows) mniej więcej od miesiąca, admin twierdził, że to wina mojej aplikacji, kiedy poprosiłem o logi albo inne dane na podstawie których stwierdził, że to wina mojej aplikacji najpierw dostałem info, że nie mają takich logów bo za dużo mają domen do śledzenia. Podrążyłem trochę temat w google i zczytałem, że takie logi na pewno są bo takie pady to jest dosyć wyjątkowa sytuacja, więc eventlogger windowsa to zanotuje. W międzyczasie było sporo krótkich padów. Ale po ostatnim, który trwał conajmniej kilkanaście godzin, poprosiłem o podanie przyczyny tych awarii wraz z jakimiś dowodami (logi lub jakieś inne dane) i już nie dostałem żadnej odpowiedzi (jutro mija tydzień). Od soboty jestem na serwerze w home.pl i jak na razie strona mi działa bez problemów.

• 2 tygodnie później...

my przenieśliśmy się już z najbardziej nawalającą w amm.net.pl stroną na hosting linuxpl.com - i na razie hula jak marzenie, a kontakt z panami z moderacji na piątkę! są nawet w weekendy - szok na plus! :)

tymczasem od dwóch dni pada na nam druga strona, którą w amm.net.pl mamy na innym serwerze, - no comments, wrr, kontakt z adminami zero a biedne dziewczyny, które siedza na infolinii i wiecznie nic nie wiedzą tylko zbierają za przeproszeniem opier... (do administratorów nie mają możliwości połączyć, szefa nigdy nie ma, reklamacje nie rozpatrzone od miesięcy, nr do szefa tez nie ma, itd itd) więc raz jeszcze odradzam.

• 2 tygodnie później...
Prawie niemożliwe, żeby nie miały tel. do adminów lub do szefa wg mnie.

A no wg nich nie miały ani tel, ani możliwości połączenia, ani nic (ale mogły "przekazać" więc albo mailem tym, co i my mieliśmy i na który raz na 15 prób przychodziła jakaś odpowiedź, albo siedzieli w pokoju obok i wystarczyło zawołać ale sie nie chciało, bo jak wiadomo admin rzecz święta "nie denerwować") ale teraz nie mamy już u nich żadnych ważnych stron, tylko parę projektów o marnym znaczeniu, więc już mi wisi.

• 1 miesiąc temu...

Właśnie konczę kompletne przenosiny z amm.net.pl - serwer www przeniosłem już jakiś czas temu, została mi tam jeszcze baza danych. Szukałem informacji jak uzyskać backup mojej bazy i... kolejny kwiatek, za backup trzeba zapłacić 100 pln +VAT. Czyli kolejny zmarnowany czas na szukanie narzędzi, lub ręczne zeskryptowanie wszystkich danych, bo nie zamierzam im za nic więcej płacić.

Żeby nie być gołosłownym, oto link do ich FAQ:

https://dokumentacja.amm.net.pl/entry/67/

To co jest opisane w tym linku to jest dosłownie 3 minuty pracy dla admina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności