Skocz do zawartości

Spadek pozycji strony

bartekl23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, może na początku przedstawię sprawę . Założyłem
stronę internetową w lipcu ub. roku dość szybko załapała pozycje po
frazach które mnie interesowały , branża mocno niszowa dużo tekstów na
stronie pozycje w drugiej 10 googla  po dwóch miesiącach zajął się tym
fachowiec od pozycjonowania , pozycje strony zaczeły iść do góry po
frazach które łapały drugą stronę przed jego działaniem zaczęły pojawiać
się na 1 stronie . i tak to trwało do końca lutego z początkiem marca
zerwałem umowę z Panem który się tym zajmował ponieważ "stało wszytsko w
miejscu" . W weekend zobaczyłem na seostat że wszystko "wywaliło " w
kosmos nie ma nas nawet po nazwie dokładnej firmy nie pojawiamy się
nawet wpisując site:domena. I teraz moje pytanie co się stało?

strona bez działań tego Pana miała pozycje teraz nie ma jej nigdzie od 3
dni ?

czy to jakieś celowe działanie
co robić?
z góry dziękuję I pozdrawiam 

Symptomy wskazują na użycie "no index" , co jest możliwe jak miał dostęp administracyjny do witryny lub do GSC .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

daj adres na PW zobaczę czy to jest to, jeżeli zlikwiduje się polecenie nieindeksowania strona powinna wrócić do wyników , jednak istnieje duże prawdopodobieństwo, że linki zwrotne zostały zdjęte także nie wróci tak wysoko.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Strona nie ma parametru "noindex" czyli pozostaje GSC ;)

Zalogować się do GSC i sprawdzić kondycję witryny, zdjęć ewentualną blokadę indeksowania i przesłać prośbę o ponowną indeksacje

• Like 1

Jak rzeczywiście wyindeksował to trochę po chamsku :D. Nie wiem w jakich warunkach się z nim rozstawałeś, ale to jest do przywrócenia. Przy czym swoje linki pewnie usunął lub usunie w niedalekiej przyszłości.  Widzę, że coś tam też ogarniasz. Ogólnie im wyższe pozycje tym trudniej, wolniej idzie i trzeba więcej czasu, aczkolwiek nie bronię fachowca, bo nie wiem co robił. Jak to ma być solidne i bezpieczne to wymaga czasu i pracy.

Edytowane przez Farlicki

Pozdrawiam

Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy  Portal dla kobiet

Portal Biznesowy  Inne niezaindeksowane.

pozycje po frazach w miarę prostych były na poziomie 5-10 po 6 miesiącach współpracy gdzie beż jego działań wachaly się od 14 do 20 pozycji frazy trudniejsze to 80-90 te naktorych mu najbardziej zalezło było po za 100 , w tym momencie nie ma nic 0 ? 

pozycje po frazach w miarę prostych były na poziomie 5-10 po 6 miesiącach współpracy gdzie beż jego działań wachaly się od 14 do 20 pozycji frazy trudniejsze to 80-90 te naktorych mu najbardziej zalezło było po za 100 , w tym momencie nie ma nic 0 ? strona nie wyskakuje nawet po nazwie i adresie ...

Co pokazuje Google kiedy wpisujesz site:twojadomena.pl ? Jakie miałeś ustawienia z pozycjonerem?

Cytat

czy to jakieś celowe działanie?

Jeśli celowo dal noindex to jest jakieś działanie, ja mogę ocenić tylko pod względem etycznym - to nie na miejscu.

Co do spadku strony w wynikach bo usunął linki z swoich miejscówek, zaplecza to ciężko to oceniać - nie wiemy jaką miałeś tym człowiekiem umowę, nawet słowną. Jeśli mu nie płacisz i on nie obiecywał, że będzie dodawać linki na stale, to w zasadzie nie musi ich już trzymać na swoim zapleczu za które płaci. Ja nie pozycjonuje "klientów", ale cywilizowani ludzie zazwyczaj dogadują się, że jeszcze czas X linki beda na prywatnym zapleczu a były klient w tym czasie buduje swój profil linków, szuka zamiany. Oczywiście jeśli z jednej i drugiej strony ludzie stosują podstawowych zasad etyki biznesu.