Skocz do zawartości

Pozycjonowanie sklepu strony wykluczone.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem administratorem sklepu internetowego, powoli ruszamy z sprzedażą, tak więc zależy nam na wynikach w google. 

Tak więc zaimplementowałem mape witryny i zacząłem pozycjonowanie przez robota googla, jednak pojawił się nieoczekiwany problem otóż nie wszystkie podstrony zostały spozycjonowane. W tej chwili sprawa wygląda tak, że mam około 300 stron zindeksowanych oraz ponad 2000 które nie zostały zindeksowane, tak więc pojawia się pytanie jak to poprawić? Czy istnieje możliwość, że te strony będą dodawane systematycznie? Czy muszę zrobić coś więcej? 

Nie mam pojęcia o SEO jestem programistą więc liczę na waszą pomoc. 

Drugim tematem są błędy "Należy określić „ratingCount” lub „reviewCount”" związane z ocenami. Jednak jak już zdązyłem przeczytać nie należy się zbytnio nimi przejmować. 

Tak więc drodzy towarzysze jakieś porady dla newbee?? 

Cytat

300 stron zindeksowanych oraz ponad 2000 które nie zostały zindeksowane, tak więc pojawia się pytanie jak to poprawić?

Każdego dnia ok 10% z tych 2000 beda zindeksowane, zakładam, że mapa wgrana prawidłowo. Tak dziwnie konsola teraz informuje, co więcej informacje w konsoli i te z polecenia site: również różnią się. Jeśli nie masz DC to wszytko ma zindeksować, ale nie natychmiast jak to było wcześniej.

W sklepach internetowych najważniejsze są trzy rzeczy: optymalizacja, optymalizacja, linkowanie wewnętrzne. Jak to ogarniesz to będzie już z górki czyli pozycjonowanie (walka o wyniki w wyszukiwarce).

Jeśli nie masz dobrze zrobionej optymalizacji i linkowania wewnętrznego  to na prostej operacji czyli indeksacji polegniesz.

To tak w skrócie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Przede wszystkim zwróć uwagę czy nie masz produktów podobnych które nie są optymalnie zróżnicowane opisami i url'ami, swprawdź czy masz dobrze ustawione adresy kanoniczne, sprawdź breadcrumpsy. Tak jak Maxiu napisał obecnie indeksacja przebiega znacznie wolniej także rób swoje i obserwuj.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dziękuje bardzo. 

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące tagów.

Otóż dużo naszych produktów ma nazwy zawierające id_producenta+numer_id_produktu, jednak poprzez bałagan w systemie ERP, niektóre z nich są po spacji, inne pisane razem. Jak rozwiązać ten problem, by dla wyszukiwarki to nie miało znaczenia? Tagi wystarczą, czy nastąpi wtedy duplikacja?