Skocz do zawartości

Wlasne strony "partnerskie" linkujace na "wlasciwa" domene.

cheesy

Rekomendowane odpowiedzi

Śmietnik po prostu i tyle. Pokemons SEO :)

Ale ostatnio gdzieś czytałem iż google teraz będzie odchodzić od polegania tylko na ilości linków z dużym PR, a większy nacisk położy na zawartość strony, z resztą opracowanie takiego algorytmu który nie poddawałby się stronom złożonym tylko ze słów kluczowych było przedmiotem jednego z konkursów dla programistów ogłoszonego przez googla. Ciekawe swoją drogą co z tego wyjdzie.

Bo teraz wyniki wyszukiwania przypominają coraz bardziej śmietnik...

tourpages_baner.png

inzyneirzy google mówią "content" a najwięksi specjaliści "links, links, links"

co widać w niedawnych wywiadach

i komu zaufasz ?

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Wiec martwmy sie narazie o linki :)

Jak przyjda zmiany to sie bedziemy martwic o content :D

p.s. bardzo fajny post! widze ze poziom forum znow sie podniosl!

bardzo sie z tego siesze bo byl okres ze malo bylo wartosiowych postow

a teraz znow z checia bede tu zagladal :)

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

p.s. bardzo fajny post! widze ze poziom forum znow sie podniosl!

bardzo sie z tego siesze bo byl okres ze malo bylo wartosiowych postow

a teraz znow z checia bede tu zagladal :D

Tak tak, ja też od dawien dawna tutaj nie zagladalem ale z tym poziomem jest różnie :)

Ale i tak uważam że To forum należy do jednego z najlepszych oferującą zaawansowane techniki Pozycjonowania

Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki.

Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły

Mam nadzieję ,że przez zróżnicowane, dobrze rozbudowane serwisy partnerskie nikt nie rozumie czegoś w stylu https://www.oceancharter.pl/

Bo muszę przyznać ,że jak to dziś zobaczyłem to coś, to zwątpiłem w zdrowy rozsądek tego kto to pisał (polecam lekturę) i w googla że to ma tak wysoką pozycję....

https://www.oceancharter.pl/ -dobra stronka, mnie tam wszystko się podoba. Ja też takie stronki robiłem. (i bedę robić jak będzę trzeba:)
ta stronka to marmowanie kasy na domene :brawa:

Witam,

widzę, że ktoś wyszukał moją stronkę i teraz psy na mnie wieszają. Tak więc parę słów tytułem wyjaśnienia.

1. Stronka powstała jako eksperyment, chciałem zobaczyć jak sobie poradzę na konkurencyjnym (tak mi się wydawało) rynku. Okazało się, że rynek wcale konkurencyjny nie jest i musiałem odpinać linki bo stronka zawędrowała zbyt wysoko (#1) na niektóre hasła... Oczywiście rozumiem ból Scandalla, który prowadzi 'porządną' stronkę, że taki pokrak jak oceancharter.pl psuje mu szyki...

2. W nieokreślonej przyszłości na stronce powstanie serwis o tematyce zgodnej z nazwą domeny. W chwili obecnej strona leżakuje, starzeje się, dojrzewa i takie tam - w każdym bądź razie z Sandboxem żadnego problemu mieć nie będzie. W związku z powyższym nie ma mowy o marnowaniu kasy na domenę. Zresztą o jakiej kasie my tu mówimy, LOL :D

3. Nie mówię o tym konkretnym przypadku, ale może się tak zdarzyć, że komuś spodoba się twoje wypozycjonowanie i może zechcieć kupić twoją domenkę zamiast bawić się od zera ze swoją - chyba większe szanse na sprzedaż masz kiedy dysponujesz porządną domeną .pl a nie darmowym aliasem...

4. A jako, że chwilowo nie mam czasu by postawić tam porządny serwis to wykorzystuję tę stronę oraz fakt, że Google ją lubi do linkowania innych moich stronek. Chyba nie ma w tym nic złego ?

pzdr.

Chris

No i rozmowa schodzi na wysoki poziom :D

Szyków żadnych mi to nie psuje bo strona którą mam pozycjonować na hasła które dostałem od klienta znajduje się w zakresie miejsc na które umówiłem się z klientem, poza tym nie oszukujmy się: wypozycjonowanie strony jakiejś firmy która nie za bardzo chce dostosowć ("zoptymalizować") zawartość pod kątem wyszukiwarek, treść swojej strony rozdaje na prawo i lewo partnerom handlowym nie jest łatwe - jedena wielka duplikacja zawartości. I tak się cieszę że udało mi się ją wyciągnąć z filtra po poprzednim "pozycjonerze" :brawa:

A z tego co widzę wątek dotyczył "stron partnerskich" czyli takich które są atrakcyjne zarówno dla użytkowników i botów, przez co zyskują duża ilość linków naturalnych a same linkują na odpowiednią stronę. I tylko w takim kontekście była tu przykładowo wrzucona Twoja stron. Bo jakby nie patrzeć teraz wyniki wyszukiwania wielu haseł przypominają śmietnik pełen tego typu witryn, bez wartości do szukającego. Kwestia jest taka jak się google zacznie przed tym bronić i jak to zmieni nasz sposób pozycjonowania.

Więc się mi tu nie obrażaj :D

tourpages_baner.png

A co zrobić gdy tak zwana strona partnerska ma większą pozycję niż docelowo pozycjonowana?

Ja myślę że jeżeli ta strona partnerska jakoś wygląda, ma wartościową zawartość to nie ma chyba problemu. Umieść na niej link do strony docelowej tak żeby był dobrze widoczny i każdy kto tam wejdzie go kliknął.

Z punku widzenia marketingu to niezłe rozwiązanie, klient zobaczy że jakiś wartościowy serwis opisuje dane zagadnienie i podaje link do strony firmy oferującej dany produkt.

Tak przynajmniej ja myślę.

tourpages_baner.png

Tak właśnie jest - boks z informacją gdzie można kupić taki produkt..

Korzystając z okazji spytam ile treści powinna mieć strona (nie serwis tylko pojedyncza strona) aby można było się ją posłużyć jako np. stroną polecającą docelowy serwis? Testowałem już różne rozwiazania, ilość znaków itp i nie mam teorii na ten temat poza tym im więcej tym lepiej ale nie jestem "pisarzem"...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności