Skocz do zawartości

Strona zastępcza przed uruchomieniem właściwego serwisu

adi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przejrzałem forum i znalazłem wypowiedzi wskazujące, że warto zrobić stronę z jakimś contentem związanym z planowanym serwisem i ją zgłosić do Googla, który liczy wiek "domeny'.

W związku z czym mam pytania :)

Serwis, który tworze będzie gotowy za jakieś 2 miesiące, czy dobrą taktyką jest

1. Stworzenie 2-3 stronicowej stronki lekkiej, XHTML, praktycznie sam tekst informujący o tym, że taka strona powstanie oraz zawierający kilka tematycznie związanych informacji (sensownych i przydatnych nawet użytkownikowi) w których będą słowa kluczowe na których mi zależy.

2. Następnie dodanie ich do jakiś "śmieciowych katalogów" (nie moderowanych) z tym, że badałbym aby PR ich był jak największy za pomocą linkvendor.com czy toolbara. Max 5 linków dziennie z 2-3 wybranymi anchorami.

3. Jak google potraktuje całkowitą zmianę contentu czyli uruchomienie serwisu?

4. Czy zmiana IP serwisu ma jakiś wpływ na googla?

No i czy cały ten zabieg ma sens i może coś dać w przyszłości (lepszy start...) ?

Nie podaje na razie o jakie słowa i jak licznie oblegane mi chodzi tylko o to co myślicie na temat sensowności takich działań.

Zależy.

Jeżeli strone właściwą uruchomić za pare miesięcy to można już na domenie stworzyć coś w ramach 'Simple Portal' tj. weź pare artykułów z serwisu właściwego i umieszczaj je co jakiś czas - na ten czas możesz zainstalować np. WordPress. Żeby coś się działo.

Natomiast w wypadku gdy strona wystartuje w przeciągu miesiąca to nie warto, co najwyżej 2-3 dni przed startem zacznij dodawać linki.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności