Skocz do zawartości

Jak umieścić bezpiecznie link na wielu stronach?

truvati

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, pytanie może jest dosyć durne... ale

Jest sobie strona X

Oraz 6 stron Y

Na każdej ze stron Y liczącej około 3k zaindeksowanych podstron mam umieścić link (baner) do strony X, co daje 18k podstron z linkiem do strony X, trochę mnie to stresuje bo może się źle skończyć.

Pytanie jak to zrobić, dać nofolow ?, a może baner we flashu (tego tak szybko chyba nie złapie) ?

Ostatnie takie doświadczenie które wyglądało tak iż na dwóch stronach „Z” mających po 1k umieszczenie banera spowodowało czkawkę, najpierw sanbox potem skok wyżej...

brak sygnatury

spokojnie , normalnie mozesz umieścic na wszyskich nic sie nie stanie

też mi się tak wydaje, po prostu google ma gdzieś ile jest stron zaindeksowanych ... z tego co widze policzy ci jakbyś wstawił 6 linkow. Ale to moja opinia ... możesz ją sprawdzić i podzielić się wrażeniami po akcji na forum.

Jeśli by tak nie było to oznaczałoby, że google promuje spam w internecie, kopiowanie baz danych i tworzenie śmietników, dużej ilości contentu tylko w celu zdobycia dużej ilości linków.

tez dorzucalem ostatnio linki na stronie, ktora na zapytanie site dawala ok. 3k i rzeczywiscie byla hustawka, mysle ze bezpieczniej duzo rotator linkow zamontowac wewnatrz i po kilka, coraz wiecej, zwiekszac stopniowo po odwiedzinach bota na stronie z linkiem, inna sprawa, ze strona o ktorej mowie miala ok. miesiaca, ale po umieszczeniu linka spadla ok. 150, nieduzo pozniej wrocila ale juz nizej troche

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności