Skocz do zawartości

Czy ktorys swl jeszcze dziala zeby podbic pozycje ?

picero80

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli dysponujesz pokaźnym budżetem na klienta/stronę to nie linkujesz SWL, tylko używasz do tego najlepszych miejscówek. Co innego jeśli klient/strona ma mocno okrojony budżet, wtedy jak najbardziej można się bawić SWL, bo punkty nie są drogie. Warto dodać, że linkowanie z SWL nie jest dla każdego, bo zarówno jak i możesz pomóc stronie, tak samo możesz jej zaszkodzić, warto więc na początku kupić większość ilość i potrenować na własnych domenach. 

2 godziny temu, karolex napisał:

Jeśli dysponujesz pokaźnym budżetem na klienta/stronę to nie linkujesz SWL, tylko używasz do tego najlepszych miejscówek. Co innego jeśli klient/strona ma mocno okrojony budżet, wtedy jak najbardziej można się bawić SWL, bo punkty nie są drogie. Warto dodać, że linkowanie z SWL nie jest dla każdego, bo zarówno jak i możesz pomóc stronie, tak samo możesz jej zaszkodzić, warto więc na początku kupić większość ilość i potrenować na własnych domenach. 

ty taki seo śmieszek jestes?

czy naprawde SWL`ami pozycjonujesz swoich klientow ?  Czy raczej tylko teoretyk pozycjonowania jestes a w praktyce tylko sprzedajesz punkty?

Dopalasz ich jeszcze XRumer`em dla lepszego efektu ;) ?

Ja chyba niestety nie potrafię korzystać z SWLi, miałem w ostatnich 2 latach ze 3 podejścia, potestowałem, spaliłem trochę punktów i zrezygnowałem całkowicie. Testowałem na kilku swoich stronach + jako podlinkowanie publikacji i w sumie nic z tego nie wyniknęło.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

3 godziny temu, okazwłoka napisał:

Lepiej

Euzebiusz JUSZ tak się nie czaj zachwal oficjalnie swój SWL  :spiteful:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mam napisać, że linktak.pl jest najlepszy? Bez przesady, co to by było za zwycięstwo gdy jest tylko kilku konkurentów :) 

Jeden mówi że działa, a inny mówi że nie. Nikogo na siłę nie ma co przekonywać. Jak ktoś będzie się chciał przekonać, to 2-3 miesiące testu (punktami za 20 zł miesięcznie) i już wie czy jest w stanie coś wyciągnąć z SWLa czy nie.

4 minuty temu, okazwłoka napisał:

Bez przesady, co to by było za zwycięstwo gdy jest tylko kilku konkurentów

Nie było by panie Euzebiusz zwycięstwa był by MONOPOL

fb76278415ce6724ddab2e373e8b3f2d.png

linktak.pl

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

4 godziny temu, Aleksiejs napisał:

Ja chyba niestety nie potrafię korzystać z SWLi, miałem w ostatnich 2 latach ze 3 podejścia, potestowałem, spaliłem trochę punktów i zrezygnowałem całkowicie. Testowałem na kilku swoich stronach + jako podlinkowanie publikacji i w sumie nic z tego nie wyniknęło.

bo jezeli chodzi o ich skuteczność to dzisiaj SWL działają głównie właścicielom tych systemów, ich poplecznikom i osobom ktore sprzedają punkty :D

Pewno jakby sie Xanna zapytac to by napisał ze jego SWL nigdy nie działał tak dobrze jak dzisiaj.... ;) ale trzeba miec tą "tajemną wiedze jak punktów używac"  :D

Niesamowite, że ludzie znający się na biznesie i SEO już przez 3 lata płacą spore sumy miesięcznie na punkty w linktaku i jeszcze się nie skapneli, że to im nic nie daje. 

• Like 1
  • Thanks 2

@okazwłokaBo to jest tak że myślą jak pozyskają link ręcznie to jest ok,ale jak w systemie gdzie można wiele rzeczy zautomatyzować to be bo to SWL.Tak w skrócie.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 2 tygodnie później...

SWL-e działają, ale trzeba skupiać się na pewnych niuansach linkowania. No i też jakiś fraz mega sie na obecnych swl-ach nie zrobi. Gdzieś jest ściana od kilku lat. Wydaje mi się że warto by wyeliminować zupełnie linki ze stopek i bardziej rozłożyć linki. Teoretycznie jeżeli strona w systemie jest dobrze podlinkowana, SWL-em powinno sie robic wszystkie frazy, ale cos jednak hamuje i być może są to te kwestie o których napisałem.

Ale jeszcze frazy na przykład komercyjne lokalne potrafią wejść. 

3 godziny temu, Lars napisał:

frazy na przykład komercyjne lokalne potrafią wejść

Bez swl'a też wejdą. W tym rzecz. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

11 godzin temu, Aleksiejs napisał:

Bez swl'a też wejdą. W tym rzecz.

Tzn. pewnie i takie się przy tych wszystkich testach pojawiły, ale nie tylko. Ostatnio swl pomógł wbić stronę na frazę "manicure >duże miasto<" - było tam też linki z 12 moich stron ale jak dopaliłem gotlinkiem podstrony linkujące wewnętrznie do głównej poszło z 30 do chyba 4. Jakiś czas potem wyleciała w kosmos, ale to najprawdopodobniej przez błąd optymalizacyjny. Podobnie było z frazą "firma budowlana >duże miasto<". Samym SWL też wchodziły ale fakt, to już miało miejsce spory czas temu. Jak znajdę czas zrobię nowy test na samym swl. 

Mam swoje skuteczne sposoby linkowania i gdyby wprowadzić je do swl pewnie by kopały, ale te metody mogłyby zostać spalone. Chyba żeby to zrobić mądrze.

Edytowane przez Lars