Skocz do zawartości

Wielkość pliku htaccess

samlukier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przebudowuję serwis i muszę przekierować 4tys URL na ok 1tys. Jest ograniczenie w wielkości pliku htaccess? Jezeli nie to jak jego wielkość wpłynie na prędkość strony? Dodałem na szybko 200 przekierowań i mam plik wielkości 30kb, czyli jak dodam wszystkie to plik będzie się wahać w granicy 600kb.

Moje działania podyktowane są tym, że mam problem z duplikacja treści w obrębie domeny, co za tym idzie z jej indeksacja. Scalam podobne treści i tym samym uniknę duplikacji. 

Bo raczej zostawic to tak sobie, aż jedne wypadną z indeksu, a drugie wpadną to chyba nie bardzo ?

"Dopóki nie będziesz cenić siebie, nie będziesz cenić własnego czasu."

spacer.png

24 minuty temu, samlukier napisał:

Jezeli nie to jak jego wielkość wpłynie na prędkość strony?

Przedmiotowy plik jest analizowany przez serwer HTTP za każdym żądaniem HTTP < do każdego rodzaju zasobu >, wiec jego rozmiar nie jest bez znaczenia. Jednak nie potrafię ilościowo odpowiedzieć na pytanie o  rozmiar, który znacznie spowalnia, gdyż zależy to od wielu czynników w tym co za reguły w nim są.

W .htaccess o ile to możliwe zalecane jest stosować ogólniejsze reguły do wyrażeń regularnych.

Przekierowania można również realizować w PHP.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności