Skocz do zawartości

AdSense i pop-under

cancel

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dość nietypowe pytanie,

czy dopuszczalne jest, by strona, na której jest AdSense ładowała pop-under-y lub była ładowana wraz z inną stroną? Nie chodzi mi tutaj o ładowanie samej reklamy - bo to zabronione, ale całego serwisu (a konkretnie jego podstrony z reklamą)?

Z innej beczki :D

Przeszukałem całe forum i znalazłem tylko jeden post o możliwości zamieszczania AdSense na kilku stronach. Wiem, że można go umieszczać na wielu stronach, a robot sam je zlokalizuje i przeszuka treść, ale czy można reklamy umieścić na innych domenach (nie tej zgłoszonej przy rejestracji)?

Recenzje książek rozwojowych i motywacyjnych - złote książki

Wszystko co powinieneś wiedzieć o fotowoltaice - fotowoltaika Żory

Zdrowie, odchudzanie i uroda - zdrowie na zawołanie

Przeszukałem całe forum i znalazłem tylko jeden post o możliwości zamieszczania AdSense na kilku stronach. Wiem, że można go umieszczać na wielu stronach, a robot sam je zlokalizuje i przeszuka treść, ale czy można reklamy umieścić na innych domenach (nie tej zgłoszonej przy rejestracji)?

Tak, mozna.

PS.Co do 1 pytania to nie wiem..

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Ok, co do umieszczenia w innej domenie jestem już pewny, że można.

Jednak nic nie wyczytałem (nawet w FaQ do AdSense) o otwieraniu strony z reklamą wraz z innym serwisem. Z tego prawdopodobnie wynika, że jest to dozwolone. W sumie można to zaliczyć do promocji własnego serwisu :lol:

Oczywiście ma to sens jedynie przy dwóch powiązanych tematycznie serwisach.

Z tego co ja pamiętam, wygląda to tak, że reklamy adsense nie mogą byc umieszczane na stronach, które same wyskakują w popupach, popunderach, nie mogą być umieszczane w emailach. Natomiast na stronach, któe mają adsense możesz mieć popupy czu popundery jednak tak by nie utrudniały nawigacji po stronie - określone jako jeda jesnostka na jeden ruch w nawigacji (czyt 1 popup na jedną stronę)

Wobec tego nasuwa się pomysł otwierania na innej stronie pop-under ze stroną wejściową (bez reklam). Niestety ta wersja nie będzie miała zbytniej skuteczności :lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności