Skocz do zawartości

Przekierowanie subdomen?

mlody2547

Rekomendowane odpowiedzi

@infobank chyba nie do konca zrozumiałes :D chodziło o wydelegowanie subdomeny na obcy host.

jedyne co sie zgadza w tej wypowiedzi to slowo "wiekszosc" nie sadze zeby firmy blokowaly cos takiego oplat tez nie powinny za to pobierac...

jezeli cie stac, kup sobie dedyka, tam nie ma problemow z czyms takim, jesli sie myle odn. tej opcji przy zwyklych hostingach.

Link in Bio na Bloggerze - przykład wykorzystania platformy Blogger / Blogspot nie tylko jako bloga, ale również prostego portfolio / wizytówki / listy linków / zaślepki.

W i365 można było to zrobić poprzez kontakt z adminem .. myślę, że w większości przypadków można to tak załatwić.

Z poziomu panelu (cpanel plesk czy inne) to się z tym nie spotkałem ...

I nie wiem czy to jest bardziej sprawa hostingu co rejestratora domeny :D Możesz też zarejestrować się w czymś takim jak afraid.org i tam tworzyć subdomeny i przekierowywać na różne IP ...

Toż napisałem .... w home.pl rejestruje się domenę, i utrzymuje ją u nich. I subdomeny z tejże domeny można oddelegować na cztery strony świata (i tylko nie wymyśliłem jak wtedy skorzystać z domeny głównej inaczej niż kierując ją na stronę leżącą na serwerach home)

Nie spotkałem się jeszcze aby administratorzy na masowych web hostingach pozwalali na dowolne manipulowanie serwerem DNS bezpośrednio użytkownikom (ze względów bezpieczeństwa), natomiast zawsze wystarczał email z prośbą do administratora aby sprawę załatwić pozytywnie. Z tego co pamiętam to delegowałem subdomeny m.in. z:

easyisp.pl

tmbenet

livenet.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności