Skocz do zawartości

Która forma AdSense najlepsza?

AdamAGP

Najlepsza forma reklamy AdSense  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która forma reklamy AdSense jest najbardziej zyskiwana

• Dla treści - boks reklamowy
      54
    • Dla treści - jednostka linku
      10
    • Skierowania
      3
    • Wyszukiwarka
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak z własnego doświadczenia oceniacie, która z obecnie dostępnych form AdSense generuje największe zyski? Pomijając, że jest to dość indywidualna sprawa.

Warto w ogóle korzystać z czegoś takiego jak skierowania? Też jest to uznawane za jednostkę reklamową?

Z tego co zauważyłem najczęściej na stronach pojawiają się boksy AdSense dla treść.

hyh ... to tak jak pytać co lepsze mleko w płynie czy proszu ...

Zalezy od tego jak je umiescisz i jak spodoba sie to ludzią którzy wchodzą na Twoja stronkę.

A odpowiedz która w wiekszosci padnie bedzie: boksy AS.

No a to jak mam wyszukiwarkę to mogę już mieć tylko 2 bosky albo jeden boks i 1 skierowanie, bo ze skierowaniami to chyba jest inaczej, może coś przeoczyłem ale to jest jakoś mało precyzyjnie napisane co do tych 3 reklam na stronie. Gdzieś tam też było napisane, że można mieć 4 skierowania.

Piszą, że trzy reklamy na stronie, ale to mają na myśli w całym serwisie, czy na każdej podastronie czy w danej chwili mogą być wyświetlane 3 bo ja mam zawartość w iframe.

3 reklamy to mają myśli czy boksy czy każda forma reklam jest liczona osobno?

3 rekalmy na jednej podstronie - to chyba logczny zapis,

co do wyszkukiwarki, nie może ona stanowić jako boks reklamy kontekstowej i może być stosowana dodatkowo, tak samo jak z reklama jednostki linku.

3 rekalmy na jednej podstronie - to chyba logczny zapis,

co do wyszkukiwarki, nie może ona stanowić jako boks reklamy kontekstowej i może być stosowana dodatkowo, tak samo jak z reklama jednostki linku.

Jednostka linku jest w grupie adsense dla treści i też jest pewnego rodzaju boksem.

Na razie zmieniłem położenie jednostki linku nad stopkę i najszerszy baner trochę to nieestetycznie wygląda, ale jakieś kliki się pojawiły z bosku 468/60 nad nad nawigacją 0, może to jest irytująca reklam linki są w kolorze linków nawigacyjnych i trochę zmniejszają ich widoczność. Może ktoś mi coś doradzi? Ekspozycja

Radziłbym zamieścić jednostke linków nad "Ekspozycja i tryby fotografowania" oraz boks 300x250 pod koniec każdego tekstu.

Myślałem też o tym, ale ekspozycja i wszystkie inne podstrony wczytywane są w ramce więc przy każdej zmianie podstrony spadnie mi CTR, chyba że to jest liczone dla każdego bosku osobno?

@AdamAGP: wez sie zmobilizuj, poczytaj i zrozum na czym polega adsense. CTR Cie nie interesuje tylko ilosc klikow, bo google placi za kliki. Jak nie wstawisz reklam to nie bedzie klikow i nie bedzie dolarkow.

:) eeee yyyy aha, bo właśnie czytałem gdzieś, że wpływa.

Czyli mogę wstawić 3 boksy na każdej podstronie, czy w całym serwisie? Bo Google podaje, że na stronie, ale można to interpretować, że w sumie na stronie (serwisie), albo że na każdej podstronie??

Na stronie czyli podstronie czy nazywaj to jak chcesz.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Na stronie czyli podstronie czy nazywaj to jak chcesz.

Dzięki, w końcu się ktoś zlitował;)

Jeszcze się sprawa komplikuje gdy podstrona jest w ramce :):D:D

Ale to przypuszczam będzie chodziło o to, żeby w danym momencie nie było wyświetlane więcej niż 3 boksy:P

Wbrew temu co przewidywałem klikaloność jest nawet spoko ok 2% CTR głównie z jednostki linku. Jednak jest inny mega zonk płacą mi 1 centa za klik w porywach do 3, strona jest o tematyce fotograficznej, nie sądziłem, że aparaty cyfrowe będą shitową frazą. Da się z takiej strony wyciągnąć coś więcej? To znaczy nie w sensie klikalności bo to na pewno, ale CPC?

Ja z tego co zauważyłem, to z jednostek linków mam ok 80-90 % dziennego dochodu :D

Chociaż jednostki linków mam tylko jedne, a boxów reklamowych mam 3 rodzaje. (wyświetlane max 2 jednocześnie).

Tak więc u mnie zdecydowanie linki wyprzedzają boxy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności