Skocz do zawartości

G Update - zaczęło się :)

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 431
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale jazda !!

Pozycjonowałem stronki również przez katalogi.

Patrzyłem na kilka takich swoich domenek na link:twoja.domena.costam

NIE WIDZĘ TAM ŻADNYCH LINKÓW KATALOGÓW :)

Macie to samo ? Czy to tylko zbieg okoliczności?

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Ale jazda !!

Pozycjonowałem stronki również przez katalogi.

Patrzyłem na kilka takich swoich domenek na link:twoja.domena.costam

NIE WIDZĘ TAM ŻADNYCH LINKÓW KATALOGÓW :)

Macie to samo ? Czy to tylko zbieg okoliczności?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=3807

Google nie zlicza moich linków, dlaczego?

Zapytanie "link:" jest aktualizowane ok. raz na 4-6 tygodni (wtedy wszyscy na tym forum trąbią o update linków). To co widzisz jest nieaktualne, to raz. Google pokazuje tylko próbkę linków, to dwa.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Byly i sie zmyly.

Zmienia sie PR, gina linki - Goole wprowadza jakies zmiany (byc moze to update)

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

dla jednej domeny zostały mi ... 6 BLek - koszmar - a linko wpowinno byc z 600-700 !! A pozostałe skoczyły ponad 500 :) dobrze ze pozycje jeszcze jakos sie trzymają ...

czy jest na sali lekarz ? ide wypić ... jakiegoś bełta bo potrzebny łykend z czwartku na poniedziałek żeby zapomnieć choć przez chwile co się stanie jak to się skonczy ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wg mnie poleciały wszystkie qlweby.

Dodane:

Google pewnie robi prządek z katalogami i te strony co miały dużo linków z katalogów czekają na update. Najpierw chcą zrobić porządek z linkami.

logosc.png

Nie zgadzam się. Właśnie na większości DC mam już nowy PR i zaktualizaowały się także linki. G. zaindeksowało mi linki z katalogów qlweba i php link dir. Dodatkowo jeden z moich qlwebow dostal PR3 i jeden phplinkdir dostal tez 3. Na wnioski trzeba jeszcze poczekać. Jeszcze raz życzę wszystkich jak najdłuższego paska.

ok, załóżmy taką sytuację:

* w bazie danych google są linki, które zostały tam w okresie powiedzmy roku znalezione,

* jednak strony na, których są te linki zostały wyindeksowane z google.

pytanie jak się zachowa google, po linkach dotrze do stron i je przywróci (za tą opcją bym kiedyś optował)

wywali linki bo strony są niezaindeksowane (teraz skłaniam się w kierunku tej opcji, niestety) - oczywiście nie we wszystkich, a tylko w pewnych sytuacjach.

Wg mnie poleciały wszystkie qlweby.

Dodane:

Google pewnie robi prządek z katalogami i te strony co miały dużo linków z katalogów czekają na update. Najpierw chcą zrobić porządek z linkami.

niektóre teorie mnie po prostu rozwalają. czy uważasz że pracownicy googla to debile? czy myślisz że dali by mega furtkę do wpędzania konkurencji w filtry? Jak dla mnie linki z katalogów są i pewnie zawsze będą conajmniej neutralne.

inna sprawa to filtry na katalogi. mam wrażenie że całe zamieszanie z katalogami ma na celu wyeliminowanie sytuacji w której na niszowe frazy pierwsze 5 stron to katalogi a dopiero potem strony na których można znaleźć informacje tematyczne.

ale zrobiłem off-topic, teraz możecie się dalej przekrzykiwać kto ma dzisiaj jaki PR :)

N.

P.S. w moim zapleczu nie ma żadnego katalogu

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

niektóre teorie mnie po prostu rozwalają. czy uważasz że pracownicy googla to debile? czy myślisz że dali by mega furtkę do wpędzania konkurencji w filtry?

Mnie też rozwalają. A kto przyznaje filtry? Czy sądzisz że nie mogą wyindeksować katalogów i linków tak, żeby nie dać ludziom filtra za nagły spadek linków?

Jak dla mnie linki z katalogów są i pewnie zawsze będą conajmniej neutralne.

inna sprawa to filtry na katalogi. mam wrażenie że całe zamieszanie z katalogami ma na celu wyeliminowanie sytuacji w której na niszowe frazy pierwsze 5 stron to katalogi a dopiero potem strony na których można znaleźć informacje tematyczne.

Tu się mogę zgodzić. Natomiast sprawa katalogów istnieje i właśnie dlatego, że nie uważam ich za debili, wiem, że kiedyś się rozwiąże.

qlweb.info ma PR=0, wg stanu na dziś. Moim zdaniem będzie drugie rozdanie, może w przyszłym tygodniu, gdzie linki i PR'y się zejdą.

logosc.png

Teoria z katalogami wydaje sie ciekawa.

U mnie glowne strony PR0, na ktorych update czekalem - jedna 1200BL i druga 300BL nawet nie drgnely. Update linkow wykryl zaledwie 25linkow.

Obie byly pozycjonowane katalogami.

Za to strona z zaledwie 10BL skoczyla z PR0 na PR4

Jak tu sie nie zdenerwować ?

Jezeli sie nie cofnie to wyglada na koncowke... niedobrze :)

Oryginalne Meble

Za kilka dni beda posty: mialem PR=0, dostalem PR=4, dzisiaj znowu jest PR=0 (lub 1)

Wg mnie nie ma narazie sie co cieszyc (lub plakac)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności