Skocz do zawartości

G Update - zaczęło się :)

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 431
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie wiem czym się przejmujecie, przecież chodzi o pozycję a nie PR :D

Wkurzają mnie takie powtarzające się zresztą teksty... Jednym chodzi o pozycje, drugim o jedno i drugie, a czasem PR przy tym jest istotniejszy. Jak nie wiesz po co to coś cienko u ciebie z myśleniem.

Mam jedne i drugie domeny. Dla jednych walczę przede wszystkim o pozycję. Dla drugich przede wszystkim o PR, pozycja zresztą przy tej walce też sama przychodzi.

Gdyby to PR było tak mało ważne, to byś nie widział tylu postów tutaj.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Czy ktos zauwazyl przy tym update wplyw linkowania tematycznego na PR? Mam wrazenie ze google przy ustalaniu PR wieksza uwage poswiecil tematycznosci linkow. Ale moze to tylko takie moje wrazenie lub przypadek...

Niestety nie potwierdza się. Jak wyżej pisałem domenka mało linkowana w dodatku jako katalog stron główne linki miała ze stron muzycznych i dostała kopa z PR0 na PR5, w dodatku gówne podstrony też PR5.

Druga domenka, mocno linkowana, wyłącznie ze stron tematycznych (webmasterka), przy silnych linkach PR7,6, max wychodzących 15 lub mniej jak stoi na PR4 tak stoi. A podstrony nawet pospadały.

Straszny bałagan. Mam nadzieję, że jeszcze to nie koniec...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Mój katalog... mało linkowany z zera do PR4 (zapraszam do wpisywania :D do pr4 )

inna strona... linkowana siedzi na pr2

jeszcze inna, tez nowa z podobnego okresu co katalog...

https://www.stylmiasta.pl - dalej pr0

ale do konca stycznia jeszcze daleko... zobaczymy jak będzie..

BL wszędzie nowe

Mam wrazenie ze google przy ustalaniu PR wieksza uwage poswiecil tematycznosci linkow
tak u mnie strona 6 miechów - i miala 3 linki bo mi sie nei chcialo jej robic ;-) i dostala pr 3 ale jeden link pr-3 był bardzo tematyczny wiec skok mam z 0 na pr 3
Ma ktoś stronkę w filterku która właśnie teraz z niego wyszła?

u mnie wiekszosc jest w filtrze ale nie wyskakuja

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

U mnie zmiana PR 0 - PR 1

PR 0 - PR 3

na dwóch stronkach. Trochę różne wyniki w zależności od DC. (niektóre jeszcze nie zaskoczyły)

Zauważyłem też że duże PR mają takie których podstrony są bardzo zróżnicowane (title,alty w obrazkach,ogólna budowa strony...) a oparte na szablonach w których każda podstrona jest identyczna tylko zmienia się treść

mają PR gorszy. DzIwNa TeOrIa???

U mnie 2 witryny poszły z PR4 na 5, ale te stronki, które siedziały w filtrze są tam nadal tyle, że jest im teraz weselej bo dołączyła do nich parę dni temu następna, młoda dobrze zapowiadająca się domenka :)

Stronce filtrowanej PR3 i PR2 wyczyścił się do 0, coś się więc dzieje, ale nie zawsze idzie lepsze :D

--------------------------------------------

Foka

Jak to robicie ze strony do filtra wpadaja?

bardziej byłbym skłonny napisać ze nie wiesz ze one tam są.

Ostatniego czasu masowo strony wpadają w filtr .

Moje ostatnie wpadły dlatego ze w linkme ustawiłem dodawanie 5 linków dziennie - strony wpadły w filtr w ciągu 4 dni !

Stało sie tak bo dotychczas pozycjonowalem je tylko katalogami .Te 5 linków dziennie mimo ze rózne anchory - to dla googla duzy szok.

Czasem strony wpadają gdy dodam link do zbyt duzej ilosci katalogów - bo to nie prawda ze nie mozna wtedy dostac filtra- W koncu trafia sie dzien w którym admini akceptuja masowo linki w katalogach - bo np jest swieto do tego w googlu za 2 dni tez szybciej indeksują( z jakiegos powodu) i jednego dnia wpadnie 20 linków z katalogów. I jest filtr

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności