Skocz do zawartości

G Update - zaczęło się :)

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Załóżmy ze wzuce te katalogi do linkme 9* = ??

- PageRank PR 0 => 300

PR 1 => 400

PR 2 => 500

PR 3 => 700

[...]

Genialne, doprawdy genialne. A jakie proste :-D

Kurcze, że nikt do tej pory się na tym nie połapał.....

EDIT:

dziś lubię Was Moderatorzy :(

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 431
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
czas wrócić do walki o pozycje

cieszysz sie ze masz fajny pr i dupne pozycje.

hmm niektórzy potrafią cieszyc sie z małych rzeczy, zawsze to podziwiałem

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Więc co do tego co się działo:

Moje statystyki są wręcz znakomite: 3 skoki z pr0 na pr 5, 2 skoki z pr0 na pr 4 i jeden skok z pr3 na pr4. Reszta bez zmian (to akurat zgodnie z oczekiwaniami) Ale nie o to chodzi.

Drugie rozdanie jednak się odbyło, ale moim zdaniem (niestety) pierwsze było krzywdzące, tzn przeliczyli to dziwnym algorytmem i już nie cofnęli. W drugim żadnych większych zaskoków.

Dalej upieram się przy swoim, że google coś robi z katalogami, może szykuje się do czegoś. Na żadnej mojej domenie nadal nie mam back linków z popularnych katalogów, mimo że je dodawałem. Wiem, że to tylko próbka, ale statystycznie tak to u mnie wygląda. Chodzi mi raczej o popularne silniki takie jak qlweb czy inne, wyjątki oczywiście zawsze się znajdą. Nie twierdzę, że katalogi nie dostały PR albo zostały zbanowane, bo tak nie jest. Albo opadła moc linków z katalogów albo już ich nie trzymają (lub wywalają) w tablicy bl.

Pozdrawiam.

logosc.png

A mi spadło.

Była taka sytuacja ze stara domena stronki miala PR2. 2-3 tyg temu zrobilem przekierowanie 301 na nowa domene, nowa odziedziczyła PR2. Juz sie cieszylem ze przekierowanie poszlo gładko. Dzis przygladam sie stronce a PR jest 0 (na nowej i jak i starej domenie). Dziekuje za taki Goowniany update.

Zastanwiam sie tylko który scenraiusz jest bardziej prawdobodbny:

1. Google na poczatku przekazało nowej domenie PR od starej domeny po czym zmienil zdanie i przywrócil poczatkowy PR0 nowej domeny i przekazał straej domenie.

2. Google na poczatku przekazało nowej domenie PR od starej domeny po czym podczas updat'u nadalo starej domenie PR0. Na skutek dalszego przekierownania w htaccesie przekierowało ten nowy PR0 straej domeny do nowej domeny.

pozdro,

akkilles

Tanie mieszkania i inne nieruchomości szczecin

przeciez pr stracil już swoj prestiz dawno dawno dawno temu, nie robcie piaskownicy.

Jestem ciekaw jak dlugo moderatorzy pozwola udzielac sie w tym watku :)

Nie zgadzam się z Tobą, PR zyskuje nowe oblicze - staje się wskaźnikiem marketingowym. Prowadzę serwis z ogłoszeniami i normalni ludzie co chcą się u mnie reklamować pytają mnie o PR. Nie do końca wiedzą co to jest, ale wiedzą, że im wyższy tym lepszy.

Poza tym nie prawdą jest też że PR nie wpływa na pozycje. Wpływa, tak wynika z moich obserwacji. Nie jest wyrocznią ale ma wpływ.

Poza tym czym różni się Twój wnoszący ostatni post od innych ?

logosc.png

moja strona NAJgłówniejsza z PR=2, który dostała jeszcze około 5 stycznia, nie ruszyła się od tego czasu.

Wczoraj jakieś nic nieznaczące podstrony ( 0 pozycjonowania) dostały PR 2 i 3, w tym nawet te, które wywaliłem już ponad miesiąc temu też dostały PR.

Osiem stron (domen), których rankingi są mi całkowicie obojętne mają PR 2, 3 a których prawie lub wcale nie pozycjonowałem.

Jeszcze podczas wczorajszych i dzisiejszych "jazd", BL strony głównej spadło z ponad 700 na 200.

Aktualizacja PR jeszcze trwa i jest tak namotana etapami, że nie ma się czym raczej zbytnio zajmować bo pewnie za miesiąc będą dopiero normalne rankingi

lol pagerank nie jest wazny? hmmm to czemu ludzie kupuja linki z jak najwyzszym PRem? czemu link PR6 jest lepszy od PR0? czemu sie nie kupuje linkow PR0? skoro jest nic nie warty? tak zwane p**** o szopenie.

Jak dla mnie PR jest bardzo wazny! moja domena ma PR6 i co z tego mam? haha ano to ze chociazby mam podstrony wysoko w googlu pod mniej konkurencyjne hasla.... wiekszy pagerank od konkurencji daje mi to ze zawsze bede wyzej... niz ktos kto ma na glownej pr 4... wiec nie mowcie mi ze PR nie ma wplywu na pozycje... bo ma.

a jesli chodzi o zamykanie tematow... no to najlepiej wszystko pozamykac:> to forum i tak juz jest na wymarciu... coraz mniej sie tu dzieje...

Jak dla mnie PR jest bardzo wazny! moja domena ma PR6 i co z tego mam? haha ano to ze chociazby mam podstrony wysoko w googlu pod mniej konkurencyjne hasla.... wiekszy pagerank od konkurencji daje mi to ze zawsze bede wyzej... niz ktos kto ma na glownej pr 4... wiec nie mowcie mi ze PR nie ma wplywu na pozycje... bo ma.

Chcesz kupic link z PR=3 i 0 BL?

to forum i tak juz jest na wymarciu... coraz mniej sie tu dzieje...

Po czym to stwierdzasz?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Gege kupujac linki nie patrze tepym wzrokiem tylko na toolbar.... ale i na inne czynniki m.in bl;)

po czym stwierdzam ze wymiera:P bo kiedys bylo tu duuuzo wiecej ciekawych tematow... duzo ludzi ktorzy mieli cos ciekawego do powiedzenia wywialo... ciekawe tematy sa zamykane... itd itd... ja tez sie raczej przenioslem za granice... a tu tak tylko czasem cos zerkne... ale tez coraz rzadziej:D

dlaczego kupuja przez allegro linki z pr 6 a nie z pr 3 ?

bo sie nie znaja to chyba proste jest.

Ludzie nie patrza na ilosc wychodzacych tylko na pagerank, jak wiedze ze ktos sprzedaje po 40 linków na jednej aukcji a na stronie juz ma z 20, dodam ze styrona ma pr 5, ale co z tego jak moc takiego linku jest znikoma,

p.s.

radek moj post rózni sie od innych tym ze pisze zeby dali już sobie na wstrzymanie z chwaleniem sie dlugoscia swojego zielonego paska, bo strona podlinkowana przed udatem dostaje pr 5 i po update usuwa linki z wymian ze strony wiec traci linki zwrotne i wystawia aukcje na allegro bo ma pr 5 i jest fajny :D a wartosc linku na stronie jest mniejsza niz na stronie z pr 3 :] dlatego dajcie se siana.

Amen.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności