Skocz do zawartości

G Update - zaczęło się :)

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Wogóle to się wszysycy mylicie, nie ma żadnego Updatu, bo jak to kiedyś ktoś na tym forum powiedział (wiec pewnie wiedział co mówi skoro to opublikował) u niego update jest codziennie o 22.30 i chu...

Chciałem jeszcze tylko dodac, że nie wymagam od nikogo ustosunkowania się do mojej wypowiedzi oraz że mam ochote na drinka. Rzekłem.

Prawdziwy inżynier to taki, który unika drobnych błędów na drodze do wielkiej katastrofy.

• Odpowiedzi 431
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W Google ciagle sie cos zmienia - w koncu to dynamiczny algorytm :)

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

To nie może być koniec update! i nie dla page rank ale moja strona wyleciała w kosmos i musi wrócić. Dziwne ze w ustawieniach w koncie googla piszą że strona jest wynikach i wszystko ok a połowę podstron wywaliło z indexu druga połowa gdzieś w kosmosie a o indexie nie wspomnę.

Więc Page rank update trwa. basta. amen. :)

10 lat doświadczenia! Biuro Tłumaczeń Arte et Lingua - tłumaczenia pisemne oraz obsługa językowa konferencji.

wszyscy co łatwo dostali nowy pr - straca go przy nastepnym update

Skąd ta pewność? :)

mi strony nie drgneły w pozycjach

Dlaczego miałyby drgnąć? PR strony nie ma wiele wspólnego z jej pozycją... Czytaj tutaj, wczoraj napisane... ... i jeszcze tutaj (dopisek Kavy) :)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Dla mnie to dosc dziwne, ze prawie kazdy sie tak niesamowicie jara tym PR.

Jak masz stronę z PR6 to się wymieniasz linkami ze stronami PR6 (do innych stron, które pozycjonujesz), a jak masz PR3 to linki na PR6 kupujesz... ot taka drobna różnica

Dla mnie to dosc dziwne, ze prawie kazdy sie tak niesamowicie jara tym PR.

Jak masz stronę z PR6 to się wymieniasz linkami ze stronami PR6 (do innych stron, które pozycjonujesz), a jak masz PR3 to linki na PR6 kupujesz... ot taka drobna różnica

nieprawda - ja sam wielokrotonie wymieniałem sie oferując pr-4 w zamian za pr-0 i równierz nie raz dostałem pr-5 czy 4 w zamian za pr-0

A ja, na podstronach podostawałem PR=3 a na stronie głównej PR=2. Nadmieniam, Szanowni Współużytkownicy tego Forum, że kiedy onegdaj strona główna miała PR=1, to wielu z tychże podstron, które mają dziś PR=3, jeszcze wtedy nie istniało. W uzupełnieniu do przekazanej wyżej informacji pragnę dodatkowo donieść, że strona ta od kilku tygodni jest o circa 3 google'owskie strony wyników wyszukiwania niżej i wciąż nie wraca do swych przynajmniej poprzednich pozycji.

Wziąwszy więc pod uwagę to wszystko powziąłem podejrzenia, że update jeszcze nie skończył się. Co o tym sondzicie? (pisownia "sondzicie" zamierzona, od słowa "sonda").

Pozdrawiam

miałem już nic nie pisać w tym topicu odkąd zaczęły się pojawiać dziecinne posty ale...

zauważyłem coś ciekawego na swoich i nie tylko stronach, mianowicie ten udate całkowicie zlekceważył subdomeny :D

prosty przykład: ostro linkowanej strony poszkole.pl wszystkie subdomenki które są wysoko w index'ie maja PR0 ;)

Zauważył ktoś coś podobnego na swoich stronach ?

Pozdr.

jest tak m/inn dlatego, że modyfikacja algorytmu sprawiła że w wynikach site: uwzględniane są subdomeny. Nastąpiło popieprzenie się z traktowaniem linków do/z subdomen jako wewnętrznych dla domeny.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja wczoraj zauważyłem, że w wynikach site pojawił się filtr -> "Aby pokazać najbardziej trafne odpowiedzi, pominięto kilka bardzo podobnych stron do tych już wyświetlonych..."

Trochę to było bez sensu - dziś chyba odstąpili od tego pomysłu :D

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

;) Pare dni temu pisalam, ze wypadlam z googlina wiekszosc fraz. Teraz samo wrocilo (odpukac, zeby nie zapeszyc:) Zastanawia mnie jedna rzecz: jak wypadlam i wpisywalam w googlach nazwe "veneco" to mnie nie bylo w wynikach, jak wrocilo do normy to teraz jestem. Ciekawa jestem, co jest za zaleznosc i skad to wynika? Wkazdym razie jak wpisywalam site:domena.pl to bylo ok, tylko jak byla nazwa w cudzyslowiu to nie bylo. Wiec jakas zaleznosc na pewno jest, a poniewaz jestem dociekliwa i chce to zrozumiec, stad drążę ten temat. Jak wypadlam, to jeszcze kompletnie nic nie zdazylam zrobic, samo wrocilo, wiec byly to jakies zawirowania googli-dokladnie to samo bylo dokladnie miesiac temu. Ciekawa jestem co Wy na to?O co chodzi zta nazwa domeny w cudzyslowiu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności