Skocz do zawartości

G Update - zaczęło się :)

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 431
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mi się jakieś dziwne te wyniki wydają, coś mi na jakiś szwindel to zalatuje. Na starszych domenach obserwuję wzrost oglądalności a jednoczesny regres PR jakby do wartości sprzed ostatniego update - to wskazuje za cofnięciem się PR do wartości wcześniejszej.

Natomiast mam też nowe domeny, które powstały tuż przed ostatnim update na który się nie załapały. Część z nich ma nowy PR, a wcześniej nie miały nic - to wskazuje na nowy update.

Zastanawiałem się nad takim dziwnym przypadkiem, że to jednak powrót do wartości wcześniejszych ..... a nowe PR strony dostały dlatego, że nie załapały się wcześniej na update a w okresie, z którego pochodzą wartości PR miały jakieś PR ale nie został on wcześniej wyeksportowany.

ale to tylko taka dziwna teoria .... czy jakieś zupełnie nowe domeny (miesięczne, dwumiesięczne) mają nowe PR?

więc chyba trzeba czekać, ..... do tej pory obserwowałem tylko własne PR - jak zmieniały się pr na różnych dc to było albo nowe albo stare PR, a tutaj widzę, że alecha.org ma trzy wartości na róznych dc:PR4, PR6 i PR8 - czy jest to normalne?

No wlansie alexa.org rowniez ma 3 rozne PR na roznych DC, jakos nie spotkalem sie z tym przewaznie byly tylko 2 wartosci.

domena roczna, ale używana od miesiąca i tak samo linkowana PR0 -> PR2 (zmiana na 216.239.51.104)

wcześniej były na niej jakieś bezsensowne syfy i żadnego linka.

Na domenach starszych niż rok bez zmian albo w dół (do stanu sprzed ostatnim update)

domeny 6-12 miesięcy bez zmian.

N

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

To chyba jakiś lab przed updatem.

Mam kilka nowych domen i kilka starych, pr zmienił się tylko na 1 domenie. Nowe domeny, co nie załapały się w starym updacie też bez zmian (pr=0) mimo ok. 200 bl wg live.com.

Moim zadniem trzeba czekać, do piątku coś będzie wiadomo.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

jeszcze coś takiego zauważyłem, że mniej więcej pod koniec wakacji ustawiłem w google sitemap z domena (bez www) na domena z www i nie dam głowy ale podczas wrześniowego to się wyrównało na PR4, teraz widzę, że jest powrót na PR2 (z www) i na PR1 na (bez www) - czyli dokładnie tak jak było wcześniej. Chyba trzeba spokojnie czekać bo coś jest nie ta, i chyba nie tylko mi się tak wydaje ......

Cos sie napewno dzieje zwlaszcza z moim forum bo nagle wypadlo na kluczone hasla na jakies 140 miejsce a link prowadzi przez sznumerk php a nie do strony glownej co takze jest dziwne. Co do pr nie dam sobie reki obciac u mnie nic raczej sie nie ruszylo.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Jak się dzieje - źle, jak się nie dzieje też źle...

U mnie to taka stabilność, że aż cholera bierze...

Żadnych zmian dla 10 najważniejszych domen na żadnym DC (reszty nawet nie sprawdzam),

Pozycje w Google nie naruszone od prawie roku...

Ale u mnie tak zawsze, jak już coś się ma ruszyć to na szarym końcu.

Nerwów tylko człowiek natraci...

PS.

I nawet nikt mi tego ostrzeżenia nie chce ściągnąć, co jeszcze nieodżałowany Erbit za 1-go (słownie: jednego) orta mi wlepił ...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności