Skocz do zawartości

Stawki za Click-a

kozak222

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Czy na waszych stronach też macie głodowe stawki za klika? Od miesiąca grudnia jak za machnieciem zaczarowanego czegoś, wszystko sie popsuło :/ Zawsze bywało tak, że pod koniec miesiąca obserwowałem spadek cen za klik-a, niestety przez miesiąc grudzień to już był dramat. Przykładowo śrenio ze strony miałem 8-10$ na dzień co było dla mnie dobrym wynikiem. w grudniu wydałem troche na reklame i ogólnie na promocje strony. Oglądalność wzrosła około 4 x ... klikalność też wzrosła prawie 4x a stawka dniowa spadła 5x! :)

Czyżby google już na dobre sie popsuło? Początek roku a ja ciągle obserwuje spadki... :/

Czy Wy macie więcej szczęścia?

W grudniu w sumie zarobiłem 1/4 mniej niż w listopadzie. Ludzie spędzali mniej czasu przy komputerach (najpierw chodzili na zakupy świąteczne, potem albo pojechali gdzieś do rodziny albo siedzieli w domu, ale przy stole) a jak już siedzieli w internecie to szukali czego innego niż to, co mogą znaleźć na mojej stronie.

CYTAT(szymek23 @ 3.01.07 - 10:53) *

Wczoraj z niej dostałem(za te 7 kliknięć) 0,04 $.

jak mozna dostac za 7 klikniec 0.04$?

nie odwrotnie??

Niestety nie :)

Jeszcze mam ustawione dopasowywanie reklam do treści strony co ma niby dać większe stawki.

eh .... polskie kliki sa słabo opłacane ... na stronach angielskich miało sie mini. bid w granicach 0.5$ aa przeważnie 1-1.5$ ... Trudno mi się przestawić na polski traffick :))

Miejmy nadzieje, że internetowa sprzedaż przełoży się również na większe stawki oferowane przez reklamodawców ...

Oglądalność wzrosła około 4 x ... klikalność też wzrosła prawie 4x a stawka dniowa spadła 5x!

Mam to samo. Wraz ze wzrostem ogladalnosci spadaja mi stawki klikow. Malejaca ogladlnosc stron - rosna stawki i tak juz od 3 miesiecy. Do konca wrzesnia kazde 1000 kilkow dawalo srednio $100, następnie 1000 kilków średnio $58. Od Początku grudnia srednia za 1000 kilków to $28.

W stosunku do wrzesnia 2006 liczba kilkow wzrosła o 900% a zarobki ledwie o 50%, jezeli doliczyc do tego spadajaca wartosc $, drastycznie rosnace koszty utrzymania serwisu to naprawde czlowieka moze szlak trafic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności