Skocz do zawartości

Wykorzystanie serwera

Delta

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mnie zastanawia, czy mozna jakoś sprawdzić jak dużo zasobów zużywa skrypt na serwerze?

Chodzi mi o to, że z crona odpalam skrypt dla jednej stronki co 5min, a chciałbym odpalać go dla większej ilości stron, czyli w tym samym czasie wykonywałyby się klikakrotnie.

Czy jedynym sposobem, żeby przekonać się czy nie przeciąży to serwera jest upomnienie od admina hostingu?

Tak, tylko Ty piszesz jak zmniejszyć obciążenie poprzez modyfikację skryptu strony, a mnie interesuje czy można jakoś sprawdzić obciążenie, które generuje dany skrypt, który wykonuje się z crona co 10 min, a chciałbym odpalić w tym samym czasie np. 5 takich skryptów.

Dla jasności powiem, że nie jest to skrypt obsługujący stronę, tylko dodający stronę do katalogów (nie adder).

Tak mnie zastanawia, czy mozna jakoś sprawdzić jak dużo zasobów zużywa skrypt na serwerze?
https://pl.php.net/manual/pl/function.memory-get-usage.php

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności