Skocz do zawartości

Wersja do druku a SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam taki dylemat - Google zaindeksował w większości strony do druku a poprawne ścieżki pominął - jak rozumiem ze względu na duplicate content.

Co najlepiej zrobić - zabronić botowi wchodzenia na wersje do druku czy wykorzystać ów układ i na nim bazować?

Czy ktoś mógłby mi doradzić najlepsze rozwiązanie czy mam eksperymentować? :)

pozdrawiam,

L.

nie rób stron do druku, tylko zastosuj css dla drukarki (zobacz np podglad wydruku na stronie z mojej stopki)

nie no tak racja, ja to wiem ale w chwili obecnej zajmuje się serwisem który ma duże ilości podstron

i wśród nich właśnie specjalnie generowane strony do druku - są zaindeksowane i zastanawiam się co najlepiej zrobić

by płynnie wyjść z zaistniałej sytuacji.

pozdrawiam,

L.

ja mam wersję do druku w nowym oknie (pop-up: <a href="java script:drukuj()">Wydrukuj</a>),

i tam też w meta: noindex,noarchive,no-cache, itd..

Myślałam o tym by umieścić w tym co już jest właśnie odpowiednie meta ale też nie chciałabym aby nagle tyle podstron wypadło z indeksu no ale widzę, że to raczej jest nieuniknione.

Ewa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności