Skocz do zawartości

Kilkanaście domen, jeden serwer

tomaszh

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się zapytać jak zachowa się wyszukiwarka Google kiedy spróbuje dodać stronę w następujący sposób:

Na serwerze tworze katalog "strona" oraz wrzucam tam plik index.htm w którym zapisuje kilkanaście linków do strony "www.moja.pl". Następnie tworzę kilkanaście darmowych domen np. w serwisie "www.prv.pl" i podpinam je pod stronę pod katalog "strona" i plik index.htm. Następnie dodaje do wyszukiwarki google.

Czy w ten sposób ilość linków do strony "www.moja.pl" w google będzie powiększona i miejsce będzie wyższe, czy też wyszukiwarka zachowa się inaczej.

Pozdrawiam

Dobrze kombinujesz ale subdomena w prv.pl raczej malo pomoze.

Lepszym rozwiazaniem jest dodawanie linkow do katalogow, wymiana linkow z innymi stronami np. zapisanie sie do systemu wymiany linkow - poszukaj na forum znajdziesz kilka takich systemow i duzo odnosnikow do katalogow.

Zrób to o czym myślisz a na pewno Twoja pozycja w google wzrośnie - szkoda tylko, że w drugą stronę.

Google jest naprawdę "inteligentną" wyszukiwarką i stworzoną tak, aby walczyć w wszelkimi technikami spamowania.

Zdecydowanie odradzam ten pomysł.

400.gif

Gry online - Tysiące gier online

rozwińcie temat... konkretnie który z tych elementów jest szkodliwy?

inaczej mówiąc: czy sam fakt zakładania wielu stron (w różnych domenach) na jednym serwerze i linkowania z nich strony "głównej" serwera jest ryzykowne? oczywiście pomijam tu ewidentne przegięcia w ilości linków i zawartości stron, przyjmijmy że każda z tych stron ma swoją unikalną domenę (*.com, *.pl, *.net), zawiera konkretną (niepowtarzalną) treść i po jednym linku na podstronie.

czy IQ googla zajarzy ze cos "nie gra" skoro z punktu widzenia uzytkownika internetu "wszystko jest ok"?

{ Sprzedam ten link}

rozwińcie temat... konkretnie który z tych elementów jest szkodliwy?

inaczej mówiąc: czy sam fakt zakładania wielu stron (w różnych domenach) na jednym serwerze i linkowania z nich strony "głównej" serwera jest ryzykowne? oczywiście pomijam tu ewidentne przegięcia w ilości linków i zawartości stron, przyjmijmy że każda z tych stron ma swoją unikalną domenę (*.com, *.pl, *.net), zawiera konkretną (niepowtarzalną) treść i po jednym linku na podstronie.

czy IQ googla zajarzy ze cos "nie gra" skoro z punktu widzenia uzytkownika internetu "wszystko jest ok"?

Nie jestem specem, ale odwaze sie wypowiedziec, ze skoro wszystko jest dla czlowieka w porzadku i NATURALNIE na stronach, a nie typowo pod wyszukiwarke to algorytm Google nie bedzie mial zadnych "ale". Tymbardziej, ze mowisz o samodzielnych domenach. Nie za bardzo kumam Twoj problem :| Jesli tresc bedzie normalna, nie bedzie zadnych spamowych kombinacji i bedziesz linkowac to w porzadku. Nie zaszkodzi, a pomoze, jedynie slyszalem, ze jesli sa strony nawet w roznych domenach na sewerez wszystkie pod jednym IP to Google jakos mniej sobie to liczy, bo "wie", ze te domeny sa na 1 serwerze, pojawiala sie tu na forum dyskusja na ten temat pamietam, malo sie wypowiadam, ale staram sie czytac :) Tez poczytaj :) Mysle, ze wyjasnilem co potrzebowales... jak nie to sie postaram raz jeszcze.

wiem wiem, tez glownie czytam niz pisze :) , wiem o co chodzi z takim samym IP, chcialem tylko zapytac czy w pewnym momencie taka sytuacja (czyli linkowanie z jednego IP przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich opisanych w moim poscie zalozen) moze byc uznana za spam, czy jedynie obnizy znaczenie tych linkow?

{ Sprzedam ten link}

czy w pewnym momencie taka sytuacja (czyli linkowanie z jednego IP przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich opisanych w moim poscie zalozen)  moze byc uznana za spam, czy jedynie obnizy znaczenie tych linkow?

Jestem przekonany, ze najwyzej linki beda miec mniejsze znaczenie, ale na pewno beda zawsze na plus! warto. moje zdanie :) Pozdrawiam serdecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności