Skocz do zawartości

Generator zewnętrznego pliku css

furjat

Rekomendowane odpowiedzi

Masa jest takich NOTATNIK, EDIT + i inne :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Masa jest takich NOTATNIK, EDIT + i inne
chodzilo mi o cos bardziej automatycznego

idealny programik mogl by wygladac np tak:

dodajesz pliki html oraz php np do 'projektu'

klikasz np start i program przeszukuje je w poszukiwaniu podobnych stylow (biaorac pod uwage zmieniona kolejnosc)

potem wyswietla ta odnaleziona liste z uwzglednienem elementu html ktorego sie to dotyczy

uzytkownik do tej listy podaje nazwy klas jakie by chcial i w drugim etapie program zamienia style na class='' z nazwami jakie mu sie wczesniej podalo :D

nie chce mi sie wierzyc ze taki programik nie istnieje :)

a wydział ktoś program do zmiany tabelek na divy?

o ile

<table style="border:solid #000000 1px;"> = <table class="z_ramka"> a w style.css table.z_ramka {border:solid #000000 1px;}

to tabela a div juz nie jest takie jednoznaczne

To mi wystarczy :) Zajmij się lepiej tym na czym się znasz drogi Kolego

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To mi wystarczy :D Zajmij się lepiej tym na czym się znasz drogi Kolego

Chyba nie twierdzisz że w pliku php nie może istnieć echo '<div id="aaa">aaa</div>'; ?

O programie nie słyszałem bo przy starszym błędnym kodzie byłaby masa problemów. Ale możesz np. spróbować rozszerzeń do FF firebug i htmltidy. Zawsze możesz też coś samemu napisać - wczytać plik html, wyciągnąć wszystkie atrybuty style i zanalizować strukturę DOM dla elementu przepisując do css np.: table tr td {style}

Chyba nie twierdzisz że w pliku php nie może istnieć echo '<div id="aaa">aaa</div>'; ?
A widziałeś kiedyś kod php odsyłany do klienta ? :brawa:

A widziałeś kiedyś kod php odsyłany do klienta ? :brawa:

Widziałem i to całkiem niedawno na dość popularnym wtedy serwisie który z tej popularności troszkę nie wyrobił :D

Co za różnica czy będzie wyciągany z pliku php czy html? W tej sytuacji to nie ma żadnego znaczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności