Skocz do zawartości

czy ktos juz wyszedl z tzw. sandboxa w google ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

link do strony HOME. o treści Katalog, nigdy się nie spotkałem z tym żeby to było powodem sandboxa.

to nie moze zaszkodzic - to by nawet bylo bez sensu jakby szkodzilo :D

ale dziwne jest ze np. wpis do DMOZ daje kopa - klonów dmoz sa dziesiatki tysiecy wiec wpis daje dziesiatki tysiecy linków - dlaczego stronie sie nie obrywa za to a wrecz przeciwnie ?

umieszczenie całkiem innej strony, zmiana czasowa ip strony tak żeby google potraktowal to jak całkowita odmianę.

prubowalem wszystkiego oprucz zmiany IP - nie pomoglo, nawet usuwalem slowa kluczowe na 2 miesiace, po przywruceniu dalej nic - to musi byc zakladane na domene i konkretne slowo. Dziwne jest ze w tych samych pierwszych linkach mialem slowo "prezentacje multimedialne" i tego mi sie nie uczepilo - wszystko to dziwne i trudno sie w tym dopatrzec jakiejkolwiek logiki :?

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

i tu się zgodze intruder że to jest dziwne.

Bo gdyby ten filtr działał tak jak wszystkim wiadomo to wszyscy obniżyli by pozycje PR i dalej sprzedawali linki tekstowe.

Uważam bardziej że masz za mało linków.

Strony dość często przeoptymalizowane wpadają na start do gogole wysoko zrezguły spadają po pierwszym reindeksie linków, tzn wtedy gdy już linki zaczynają być widoczne na link:domena.pl

i taka strona która była potraktowana na początek jakby z plusem przez fakt iż niezdobyła popularności spada.

To tak jakby google dawał pewnym stronom szanse które myśli że warte są tej szansy sprawdzając czy ta strona warta jest tej pozycji.

Jeżeli nic nie zrobisz strona zleci na długo a podniść będzie cięzko.

Logika jst w tym zrozumiała.

Google liczy iż ciekawa strona będąc nisko nigdy nie zdobędzie naturalnych linków ale jeżeli jej zawartość jest interesująca to będzie zdobywać linki naturalne i zachowa swoją pozycje bądź zmieni ją naturalnie.

Należałoby jeszcze pomyśleć czy w tym wszystkim nie jest kwestia dużej ilości linków które nie wracają.

Dlatego ja wymyśliłem iż tworząc te nowe 50 katalogów które udostępnie za około miesiąc, pełny wypas - static, bezpośrednie linki i wiele bajerów.

Ale z warunkiem jednym chcesz miec strone w kat. daj linka zwrotnego.

Powiem tak nie będzi mi zależało i nie będę sie bił o ilość wpisów bo w sumie większą korzyść dostaje wpisujący niż ja biorę od wpisującego.

I taki katalog z założenia musi byc wysoko, bowiem wszystkie linki zdobędzie naturalnie.

Jeszcze dużo pracy przy tych skryptach do katalogu ale gra warta świeczki.

pzdr

a powiedz mi intruder

jak wpiszesz katalog stron internetowych w sumie to też powinienem dostać na to filtr na szukaj.szczecin.pl

a powiedz mi intruder

jak wpiszesz katalog stron internetowych w sumie to też powinienem dostać na to filtr na szukaj.szczecin.pl

z tego co zaobserwowalem najbardziej podatne na filtr jest slowo "stron" dlatego wiele stron jest wysoko np na "pozycjonowanie" a na "pozycjonowanie stron" nie - ale w tym przypadku im to nie szkodzi az tak jak mi.

Twoja teroria jest calkiem prawdopodobna, jakby udalo sie testami rozpracowac ten algorytm i dokladnie powiedziec co mozna a co nie bylibysmy nr na swiecie :(

ale trzeba by to wszystko ulozyc w jakas jedna logiczna calosc i poprzec wieloma testami....

Należałoby jeszcze pomyśleć czy w tym wszystkim nie jest kwestia dużej ilości linków które nie wracają.

ale wiadomo juz od dawna ze krzyzowanie linków tez nie jest dobrym rozwiazaniem....

z tego co zaobserwowalem najbardziej podatne na filtr jest slowo "stron"

z tym się nie mogę zgodzić. pozycjonując katalog stron wpadłem pod katalog, a pod stron jestem w top10

z tym się nie mogę zgodzić.

tak jak mówie - brak tu jakiejkolwiek logiki - albo to jest zrobione celowo albo to po prostu blad alorytmu alo google chce zeby myslec ze to blad algorytmu...

pozwoli sie zaczyna z tego archiwum x robic :(

ta komenda nie jest zadnym wyznacznikiem,

moge ci wskazac strony ktore sa 1 a na ta komende nie wystepuja.

Czasem mala konkurnecja ktora robi linki tekstowe jest za slaba by przebic sie przez kontent.

Tzn mozesz miec dobra optymalizacje, duzo linkow innych, i hasla calkiem inne zawarte na stronie beda wyzej niz te z linkiem tesktowym. Dlatego komenda allinanchor: nie jest jakims wyznacznikiem pozycji stron, to tylko przyblizenie jak sa olinkowane. Ale nie biezesz pod uwage wielu czynnikow w linkach, to nie tylko text w linku.

Ktos moze miec 100 linkow, a ktos 100 linkow calkiem innych,i zapewne ta komenda nie wskaze dokladnie.

Ona moze byc przydatna przy stronach optymalizowanych, pozycjonowanych linkami, wtedy mozna zobaczyc roznice.

co do słowa stron mysle ze nie jest to slowo z kregu 'www" czyli uznane jako stop words ani za bardzo powszechne. Gdyby slow STRON byloby 10 razy wiecej mogbym sie zgodzic ze ma to wplyw.

W poniedzialek zabiore sie za projektowanie-stron.info

przygotuje jakis layout, zoptymalizuje itd i olinkuje.

Narazie testuje swoja nowa zabawkę

prosty przyklad

a wam zawsze musze wskazywac bo jak nie to sie spieracie

wpisz hosting szczecin

1,2 pozycja to moj katalog

zrob allinanchor:hosting szczecin

1 pozycja jest moja ale to juz inna domena ale niema strony szukaj,szczecin.,pl

a dla ulatwienia zebys duzo nie szukal

to na allinanchor:hosting szczecin sa tylko 2 strony wynikow i na nich nie znajdziesz szukaj.szczecin.pl wiec masz jasny dowod ze strona moze stac wysoko i nie musi byc na tej komendzie wcale

no, ale podales prosty przyklad sandboxa. - hosting.szook.pl ma sansdboxa pod hosting.

jesli chodzi o znikniecie strony:

nie widze w tym nic dziwnego. po prostu szukaj.szczecin nie ma zadnego linka ze slowem hosting a ma to w title.

wez podaj jakies konkurencyjne haslo, a nie jakos pi*****e. dobrze, ze nie podasz szook abecadło i ze jestes pierwszy, a pod allinanchor znikasz.

no widzisz ma sandboxa wg Ciebie heh,

to mala pomylka bo jest na 5 pozycji i niema nic wspolnego z sandboxem a jedynie tolerancja google do nowych stron.

To byl przyklad wlasnie na pierdolce.

jest wiele stron takich szczegolnie nowych w indeksie ktore bez linkow na jakis czas wskocza wysoko co wcale nie porownalbym do pozycji zdobtej na link popularity, google dosc czesto ulgowo traktuje nowe strony.

Twierdzenie ze hosting szczecin ma sandboxa zabilo mnie, ta strona to 1 page bez optymalizacji, pozatym jak mozna mowic o sandboxie wystarczy wziasc pierwszy lepszy google dance i sprawdzic z kilku serwerow.

I jezeli 7 pozycja oznacza dla Ciebie sandboxa to ja juz koncze dialog na ten temat,

ta stronka sie bawie, i wystareczy dac inna gestosc slow i optymalizowac strone i sandbox znika.

Wiesz pisales ze wiesz tyle o tym sandboxie ale okazuje sie ze nie wiele, skkoro twierdzisz ze ta strona go ma.

https://www.1-hit.com/all-in-one/tool.googl...osting+szczecin

zerknij tutaj bo jakos i jedna i 2 strona jest w pierwszych 10 wynikach.

Ja wiem skad jest roznica pozycji i cieszy mnie bardzo ze jest wielu takich co powie ze to sandboxa byle tak dalej :-)

smieszny jestes ;)

hosting szczecin ;)

miales byc wszedzie, a ograniczasz sie tylko do szczecina.

co samo hosting za trudne?

a mowiles, ze masz 50 ip, setki domen itp.

a widze ze nie mozesz sobie dac rady ze slowem: uwaga uwaga, prosze panstwa prosze o uwage: ze slowem Hosting szczecin

to i ja koncze ten dialog.

"chcialby byc wszedzie, nie ma go nigdzie"

widzisz ja nie musze dawac sovie rady z tym slowem bo nie sprzedaje hostingu, a jakbys dobrze szukal to w wynikach polskich sprawdzilbys jaki hosting jest w top 10 i gdzie hostuje np. strone szook.

Wiesz takie hasla nie sa do zdobywania po co, i okrzyki oskarzanie kiedy ktos ci udowodnil iel wiesz na temat tego swojego filtra jest smieszne.

I wierz mi nie musze ci udowadniac swojej skutecznosci a procowanie w takiej firmie jak ja pracuje i robienie takich stron jak robie ja czy znajomi pozycjonerzy zawsze pozostanie w kregu twoich marzen.

i wierz mi szkoda mi tracic czasem czas jak spotkam na foreum takiego czlowieka jak ty, bo o wiele bardziej wole rozmawiac z kims kto moze ze mna wymienic jakis poglad a nie tylko duzo mowic.

Naszczescie na tym forum sa jeszcze ludzie z ktorymi mozna pogadac o wielu sprawach,bo ty chcialys tylko zeby ktos ci cos udawadnial itp, pokazywal swoje umiejetnosci, co szukasz technik, cchesz sobie pozagladac :-).

Mylisz nasze cele, bo np. z intruderem mamy cel sprawdzic, znalezc i ewnetualnie ominac filtr jezeli taki istnieje a nie walczyc na slowa. A ty jak widac od poczatku ciagle masz do wtracenia jakies zbedne zdanie ktore nie jest niczym uzasadnione a napewno nie wiedza.

Bo jak powiedzialby mi to ktorys z pozycjonerow ktorych uznaje ze ta strona ma sandboxa to bym to uznal ale ty do tego grona sie nie zaliczasz

pozdrawiam

I wierz mi nie musze ci udowadniac swojej skutecznosci a procowanie w takiej firmie jak ja pracuje i robienie takich stron jak robie ja czy znajomi pozycjonerzy zawsze pozostanie w kregu twoich marzen.

Widzisz, przez sposób w jaki się wypowiadasz w dalszym ciągu dla wielu tu jesteś bardziej mitomanem niż fachowcem.

Nie możesz się dziwić Bartkowi, bo... faktycznie trudno dopatrzyć się w Twoich przykładach mocnych słów kluczowych. Chociażby test na sandbox i te nieszczęsne 'kilka tysięcy linków'... Sam rozumiesz :)

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności