Skocz do zawartości

czy ktos juz wyszedl z tzw. sandboxa w google ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

ty nie pokazuj tu tego przykładu bo to żaden przykład.

KRETYN - ale jak zaczełoby pozycjonowac się 500 kretynów to widziałbys jak kretyn bez kontentu ma sznase do kretyna z kontentem.

Ale ok to Twoja wiedza i niech tak zostanie nie będę się spierał.

Ja robię po swojemu i ważne że skutecznie i niemam takich problemów z sanboxem i mogę odpalić nawet 5000 linków naraz dla strony i nic się jej nie stanie.

Ale masz racje w Twoim wypadku Google ma co łapać przez filtr

ta masa linków na dole zapewne obniża Twoją pozycje, link nie czynny 1 szt. to www.tanie-pozycjonowanie.info (cerebru) to napewno pomaga google w tym że skacze Twoja strona.

Ja na Twoim miejscu wyzbył się linków ze strony głównej.

Po 2 pomyślał nad kontentem bo zapewniam Ciebie że Twoje 5000 linków na moje 500 i kontent i jeste wyżej.

Pozdrawiam

Mariusz

zrobię test

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja na Twoim miejscu wyzbył się linków ze strony głównej.

Po 2 pomyślał nad kontentem bo zapewniam Ciebie że Twoje 5000 linków na moje 500 i kontent i jeste wyżej.

tutaj masz absolutnie racje - liki a szczególnie te nieaktywne mi napewno nie pamagaja, ale zaluzmy zam strone bez content i zaindeksowane 20 tys linków ze stron o tej samej tematyce a Ty masz strone z idealnym content i 1000 zaindeksowanych linków "gorszej jakosci" wtedy napewno ja bede wyzej.

ale to niestotne w tym momencie,

Ja robię po swojemu i ważne że skutecznie i niemam takich problemów z sanboxem i mogę odpalić nawet 5000 linków naraz dla strony i nic się jej nie stanie.

mi do tej sytuacji jaka mam wystarczylo 40 linków ze stron z PR4 i tak sie zalatwilem, strona miala wtedy miesiac...

nie da sie tej sytuacji wyjasnic w inny spsób,

dlaczego w takim razie w beta.msn na to slowo jestem 10-ty ?

a musisz przyznac ze to niemozliwe ze tyle linków ile mam + content (jaki jest taki jest) nie wystarczy zeby zmiescic sie w google w pierwszych 800 wyników... to byloby niemozliwe

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

wiesz, to że PR 4 mają strony to nic nie oznacza,

a powiedz mi czy kontent tych stron które linkują ? jest podobny czy te strony poza tym że mają PR 4 są oceniane wysoko ?

Bo nie ilość linków tylko wpływa a napewno nie ich sam Page Rank jak jakość względem content.

Ale ok odpale test który na dzień dobry dostanie 1000 linków i zobaczymy jak zareaguje Google.

Wg. Waszej teorii powinna wylecieć odrazu za zbyt dużą ilość linków

dla uwagi podaje legalnie iż to tester i nie będę tam czynił żadnego spama :lol:

Bedzie to jedynie słuzyło celą testowym

www.projektowanie-stron.info - strona zrobiona w 2 min.

więc nie poddawać oceną ;-)

kupujemy nowa domene i jedziemy z haslem pps albo jeszcze lepiej: humor.

pozycjonowanie takich słów jak kulturystyka, wyszukiwarki czy pozycjonowanie jest o tyle łatwiejsze, że nie wpada się w sandboxa.

wiesz, heh, nie musisz na mnie mówić mistrzu :lol:.

Po takie słowa nie mówią czy się wpada czy nie

Ale skoro wpada się z projektowanie stro to masz już odpaliłem i będziesz miał przykład że skoro się wpada to ta też wpadnie na logikę.

I nie przeciągniesz mnie do tematu jakie pozycjonuje słowa :) bo jak zauwżyłeś te które wymieniłeś to tylko moje zabawki które wiszą sobie dla zabawy bez pozycjonowania a jedynie na linkach tutaj.

Ale ok skoro tam jest to zobaczymy czy wpadne czy nie :-)

i wypozycjonuje najgorszy szajz bz większego trudu.

pzdr

a i dlaczego akurat hasla ktore mam w podpisie ? nie wpadają w sanboxa ?jeszcze zaraz napiszesz że specjalnie takie pozycjonuje

Ale ok skoro tam jest to zobaczymy czy wpadne czy nie :-)

dawaj pod pps jak takiś mocny. pod projektowanie stron internetowych to i ja bym nie wpadł. też mi sztuka. aby dobrze zacząć

skoro intruder wpadł przy 40 linkach to ja robiąc 2000 powinienm się załapać od ręki prawda ?

jeżeli będzie ze 40 linków z tego samego ip to tak.

no może nie 40, powiedzmy duża część

ok, jak widzisz na samym forum jest juz 400 - więc nie musze PPS żadnych robić wystarczy że mam dużą ilość z tego forum. w 1 dzień

satysfakcjonuje Ciebie to ?

a pps z uwagi na to że nie przyda mi się ku niczemu to nie warto się bawić a tak może komuś tą domenkę odstąpię wypozycjonowaną na sensowne hasło

pzdr

wiesz, to że PR 4 mają strony to nic nie oznacza,

praktycznie zupelnie nic ale wdg. moich obserwacji najbardziej narazone sa strony które dostaja na raz duzo linków z wysokim PR, dlaczego? mechanizm zliczania linków uwzglednia "naturalne" zdobyanie linków - masz strone o chomikach - dobra strone wiec powoli inni Cie "cytuja" dajac Ci linka ze swojej strony i Twoja strona o chomikach idzie w góre. Kupowanie linków jest "nienaturalne" i google zabezpieczylo ten proceder przez stosowanie tegoz wlasnie filtra - zeby zabezpieczyc sztuczne zdobywanie linków.

a i dlaczego akurat hasla ktore mam w podpisie ? nie wpadają w sanboxa ?jeszcze zaraz napiszesz że specjalnie takie pozycjonuje

1. strony pozycjonujesz od dawana - jak maja powyzej 4 miesiecy i wzrost linków nie byl nagly juz im to nie zaszkodzi.

2. google indeksuje te linki powoli - nie skosi wszystkich na raz, podstrony na których sa nie maja wysokiego PR.

a projektowanie stron internetowych nie ?

skoro intruder wpadł przy 40 linkach to ja robiąc 2000 powinienm się załapać od ręki prawda ?

i super - od dawna chcialem zrobic ten test :D bardzo sie ciesze ze wreszcie znalazl sie ktos kto odstapi dla niego pare linków :D

a pps z uwagi na to że nie przyda mi się ku niczemu to nie warto się bawić a tak może komuś tą domenkę odstąpię wypozycjonowaną na sensowne hasło

jak Ci sie uda bez wpadania pod filtr - chetnie kupie ;)

a wiec tak:

linki zbieramy tylko z pod "projektowanie stron iternetowych" - kazdy identyczny, ja tez cos doloze od siebie - linki z PR4 i PR3

jak ktos moze dla testu to niech da;)

i zobaczysz ze po update strony nie bedzie w wynikach ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

ok, codo stron to zwroć uwagę iż kulturystyka.biz.pl kupiłem z 2 tygodnie temu, i nic na niej niema nawet produktu :D, narazie jest nisko na słowo kulturystyka bo chyba na 14 pozycji ale spox, to dopiero 14 dni działania a jak już osoba która kupiła obecnie tą domenę dla siebie umieści tam asortyment to będzie napewno 1 strona.

A i jeszcze jedno, dałem tutaj linka ale i na 4 innych serwerach które są reindkesowane co 2 dni więc będzie 2000 linków- więc nie czepiaj się że dałem z forum tylko bo nie musże ci mówić skąd daje.

Dałem dużo bardzo dużo linków i powinno to wywalić stronę.

pzdr.

wiec jak widac mocno stoje, a teraz poszukaj mnie na "projektowanie stron internetowych" - nie ma mnie w pierwszej 800 wyników

Ale jak do "projektowanie stron internetowych" doda się jakieś słowo występujące na stronie, to wtedy jest. (np. "kusnierczyk", "oraz", "także", itp...).

<EDIT>

Jak się wpisze

site:com projektowanie stron internetowych

to strona jest. Może Szook ma rację?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

:-) dlaczego wszscy chcą traktować odrazu wszystko na poważnie czy jakieś zawody ?.

My z intruderem postanowiliśmy przeprowadzić test własny :-) jak się uda to fajnie jak nie :D też fajnie

ważne że się testuje. A jak wyjdzie to intruder ma tą domenę wg. uzg. na prv

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności