Skocz do zawartości

czy ktos juz wyszedl z tzw. sandboxa w google ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli na start dałeś czemuś 100 linków to Google cche żebyś już dawał 100 co tydzień, bo zaczniesz spadać,

nie do konca tak jest - sprawdz mnie na slowo "prezentacje multimedialne" - 1 miejsce od 4 miesiecy a linków nie zbiram na to slowo juz wogule od dawna,

mi chodzilo o tzw. fresh site bonus - to istnieje, nie wiem czy zawsze ma miejsce ale istnieje ;)

strona spada, całkowicie zmieniam optymalizacje

reindkesuje serwis

i zaczynam budowac link populairty

brzmi calkiem pomyslowo ;) tylko co masz na mysli mówiac o zmianie optymalizacji ? chodzi o zmiane slow kluczowych ?

pozdrawiam!

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Po dodaniu met

Aż głupio pytać, ale czy chodzi o META, czy to znaczy coś innego?

mi chodzilo o tzw. fresh site bonus - to istnieje, nie wiem czy zawsze ma miejsce ale istnieje

Też zauważyłem. Nowa strona ma na początku mało linków, ale jest wysoko, później w ogole nie ma jej kopii i jak znowu zaindeksuje, to jest normalnie, tzn. musi być trochę więcej linków, żeby była wyżej.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Po dodaniu met

Aż głupio pytać, ale czy chodzi o META, czy to znaczy coś innego?

O mety ;) Meta wczesniej strona ich nie miała a zachciało mi się podciągnąć ją w Inktomi

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

wczesniej strona ich nie miała a zachciało mi się podciągnąć ją w Inktomi
dodanie met do witryny już istniejącej i dobrze zindexowanej zaskutkowało nie złym miszmaszem w szerokim słowa tego znaczeniu -ale nie o tym chciałem pisać

Pewnie to mnie zbiło z tropu, bo nie bardzo rozumiem - meta (mam na myśli keywords, description) coś namieszała w optymalizacji strony pod Google?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

wczesniej strona ich nie miała a zachciało mi się podciągnąć ją w Inktomi
dodanie met do witryny już istniejącej i dobrze zindexowanej zaskutkowało nie złym miszmaszem w szerokim słowa tego znaczeniu -ale nie o tym chciałem pisać

Pewnie to mnie zbiło z tropu, bo nie bardzo rozumiem - meta (mam na myśli keywords, description) coś namieszała w optymalizacji strony pod Google?

Stronka była bez Meta tagów po ich dodaniu Google wymiotło cześć podstron i jest mishmash ;) w cashu Googla coś innego w stronce coś innego.

I MSN też się obraził funkcja site widzi tylko jedną stronę.

Sprawdzałem kilka razy poprawność tagów bo diabeł tkwi w szczegółach ale nic się nie dopatrzyłem szukałem jakiegoś fatal błedu.

Ale historia lubi się powtarzać kiedyś miałem domenkę darmową i przypominam sobie że był podobny problem ale jak to potem wróciło do normy to nie pamiętam czy coś zmieniłem czy poprostu Google przywróciło po jakimś czasie samo

Narazie muszę czekać i tyle aż zmieni się w cash-u

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

ok, wczorajsza strona testowa wstępnie widzę że się zaindeksowała.

Dzisiaj indeksował dla niej 400 linków więc w sumie powinna wylecieć wg teorii z którą się nie zgadzam.

Jedyne co musze zrobić to na stronie dodać podstrony chociaż z 4 ale to już jutro się będę bawił poprawkami dotyczącymi strony.

pozdrawiam

1 dzień testu: strona zaindeksowana wstępnie przez google. 400 linków

będę tak codziennie pisał jak google reaguje

nie samowite jest to co piszesz, proponuje żebyś także zrobił a nie tylko dużo mówił.

W uczęszczaniu na forum polegana wymianie informacji testowaniu itd a nie tylko mowie bez potwierdzeń.

Wymagasz jakiś śmiesznych testów typu PPS.

Jak narazie uzgodniłem z intruderem że testuje to co jest dla niego ważne i jeżeli nie wnosisz nic ciekawego to po co zawierasz ? głoso w sprawie która nawet Ciebie nie dotyczy ?

Lubisz tak bleblać? bez powodu ?

pzdr

śmieszne rzeczy opowiadasz...

pisałeś, że nigdy nie masz problemów z sandboxem.

a ja ci mówię, że na takie łatwe hasła trzeba się mocno postarać, żeby zarobić coś od google.

ten test wyjdzie ci pozytywnie i będziesz się dalej pysznił, że ty nie wpadasz w sandboxa. dla mnie jednek nie będzie to żaden dowód.

zresztą przeczytaj swojego 1 posta. wtedy jeszcze nie wiedziałeś co to sandbox. pisałeś jakieś głupoty o braku opisu strony, a teraz nagle wielki guru od sandboxa.

wiesz ja dalej uważam że to co mówisz to tylko teoria nazwana w branży SEO jakoś tam -

tyle że widzisz teoria która jest tylko teorią nie równą się niczym do pojęcia jak BAN

BAN to BAN - zblokowanie strony w trakcie indeksacji a skoro ty tyle wiesz na temat owego filtra zwanego sandboxem to co onim możesz powiedzieć ??.

Jak możesz to uzasadnić?

Bo jak narazie można wyczytać wiele jego objawów więc nie może to być 1 nazwa którą sobie ty przyjełeś i wszystko co świadczy o spadku strony nazywasz SANDBOXEM.

BAN widać a ty prosze uzasadnij swoja wiedzę 1 konkretną a nie tysiąc objawów tłumaczyć 1 określeniem.

To wiesz ja znam lepsze określenie niż to które ty twierdzisz

Bardzij do tak wielu objawów pasuje BŁEDNE POZYCJONOWANIE i tyle.

A skoro to hasło jest takie proste to dlaczego mówisz o PPS może sam postarasz się zrobić test ? do hasła projektowanie stron internetowych ?

Nie wiem czym przyglądałeś konkurencyjność między PPS a Projektowanie stron internetowych i dlaczego mówisz że jest trudniejsze niby

pzdr

czekam na uzasadnienie teorii twojej

najpierw naucz się czytać co ktoś pisze, a potem pogadamy. stsujesz styl cerebru, czyli zmianę trudnego tematu. rób se co chcesz. ocenzurowano 6.55 rano mnie to obchodzi.

K.B

widzisz, najlepiej zmienić temat na biednego cerebra heh.

Powim tylko tyle jeszcze wczoraj pisałeś że jeżeli Intruder zrobił 40 linków i dostał to jak ja napisałem że zrobię 200 to twierdziłeś że zpewne dostanę.

Dla świetego spokoju zrobiłem 400 żebyś nie twierdził że za mało i dlatego test jest nie zasadny.

Jedynie co twierdze to fakt że on nie istnieje albo to że zapewne to ty nie wiesz czym się objawia bo jakoś nie potrfileś od reki odpowiedzieć czym konkretnie objawia się ten filtr.,

Ja mówię BAN to BAN - niema strony a ty mówisz Sandbox to - 500 róznych objawów ?

więc spoko będę dalej testował.

Wiesz tak samo słyszałem jak zniknoł klikohit że głupi jestem bo to tylko ludziki znikneły a klikohit nadal działa, ciekawe bo jakoś nie działa i od tamtego dnia przestał.

Wieć jak dasz mi fakty na istnienie to uchyle czoła i potwierdze iż jest takie zabezpieczenie spowodowne konkretnie tym i tym, jak wpadniesz nie wyjdziesz wcześniej niż tyle i tyle a przy dobrym układzie tyle.

Więc czekam na uzasadninie, a ja wtedy postaram się zrobić taką stronę by wpadła w ten filtr i będę szukał rozwiązania jak wyjść.

I jescze 1, wiesz dlaczego ty masz pojęcie o nim a ja nie ?

Bo ja go nigdy nie miałem! i mam prawo lekceważyć coś co dla mnie nigdy nie zaistaniało.

Następnie widzisz, myślałem że rozmawiam z rozumnym człowiekiem ale widzę że twoja bezbronność przeradza się w zachowania niekontrolowane.

Pochamowałbys się troszkę ze słownictwem kolego, bo ja nie wypisuje że gó**o mnie to obchodzi i jeżeli chcesz mnie porównywac do kogo kolwiek to daleka Twa droga by się porównywać ty a już nie mówię mnie z kimś

bynajmnej powracamy do tematu istnienia tego filtra,

na pomysł intrudera postanowilem zrobić test i maksymalnie narazić stronę na objawy jakie widzi google i stosuje owy filtr, filtrując stronę nawet podobno na 6 msc.

1 dzień testów więc wyników niema ;)

ale za 2-3 msc dowiemy się czy strona jest wysoko czy jest zafiltrowana

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności