Skocz do zawartości

czy ktos juz wyszedl z tzw. sandboxa w google ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

bartek-b drugi raz zwracam się z prośbą do Ciebie o słownictwo.

Od pewnego czasu Twoje wypowiedzi ograniczają się do niekulturalnych zwrotów itd. Jeżeli nieodpowiada Ci ten test to nie czytaj tego tematu. Wedłuch mnie koledzy robią bardzo ciekawy test i sam śledze ten temat.

Jeżeli chcesz obalić jakąś teorie lub też potwierdzić to przedstawiaj jakieś dowody.

PS. Pomiłuj człowieku (że tak sie wyraże) [bartek-b]

PS2. Tak nawiasem mówiąc - pare razy na forum było o tym aby jakiekolwiek konflikty rozwiązywać tylko na PM. Mnie naprzykład nie interesuje gdzie ktoś ma coś, kogo kto nie lubi itd. więc jak czytam ciekawy temat i nagle jakieś sprzeczki lub całkowita zmiana tematu w wątku się pojawia to ręce same opadają. #-o

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

36 godzin od dnia rozpoczęcia testu Google narazie widzi tylko na poand 20 stronach link do strony

https://www.google.pl/search?q=projektowani...pl&lr=&filter=0

na dniach powinno być widocznych od 200 do 600 szt.

Narazie czekamy ;)

Spokojnie aż google zdenerwuje się maksymalnie ;) aktualnie wg. mnie google niewie czy ma doczynienia z dużym serwisem i ciekawym tylko o xle zbudowanej mapie strony np. java, flash ale z tego powodu rozum autorów nakazał wyszukiwarce akceptować taką formę i jej nie dyskryminować.

Jeżeli tak nie jest Gooogle stwierdzi że jest to zwykły jakiś tam stronek o 1 stronie.

Na podstawie tej budowy czyli 1 stronnej strony będę czekał maksymalnie długo aż Google zacznie się zastanawiać co to jest za cudo.

Wtedy odpale następny 1000 linków dostrony umieszczony na 1 serwisie i zmienie optymalizację

pozdrawiam

następny wynikpo 12 w nocy, wteyd google zaczyna układać baze

Strona www.projektowanie-stron.info nie znajduje sie w pierwszych: 1000

dla slowa / frazy: projektowanie stron internetowych

Serwer: google.pl

Jezyk: pl

jak narazie wychodzi namoje ale to jeszcze o niczym nie swiadczy ale czekamy dalej co sie bedzie dzialo ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

hm, nierozumiem ??

tu uważacie że pozycjonowanie w Google trwa 1 dzień ?

no to troszkę błędne podejście, strona powstała 36 godzin temu, ledwo ją widzi ;) Google a cięzko tu nawet powiedzieć na co wychodzi ;)

Za miesiąc będzie można coś powiedzieć ale nie w 36 godzin ;)

pozdrawiam

robilem testy i nie tylko testy - dobry content i meta i od razu po indeksacji robione przeze mnie strony sa na 1-5 pozycji (zaleznie od slow) potem leca i wystarczy pare wpisów do katalogów i trzymaja sie dalej - robilem tak juz wiele razy ale tutaj jest inna sytuacja - to jest popularne slowo dlatego mowie ze trzeba jeszcze poczekac, conajmniej do update linkow ;)

no Szy ;) co

zainteresowało mnie to bo powiem takmi też strony bez pozycjonowania wpadają na 3 pozycje w 1 dzień ;) nawet 1000 słów mi teraz wpadło ale

to nie był wynik pozycjonowania a jedynie przypadku.

Powiedziałbym nawet że to z uwagi na prowadzony katalog stron po wpisaniu fraz 2 lub 3 wyrazowych jestem wysoko ale nie łącze tego w żadnym razie na trudność hasła .

To powiedz mi intruder to że na wynikach polskich katalog istneijący kilka dni na hasło katalog stron internetowych 2 strona wyników ? to jakaś rewelka.

Kurde to ja go nie będę pozycjonował ;).

Zresztą tego akurat nie, bo to będzie jeden z członów katalogu dużego

pzdr

intruder2600

Results 1 - 10 of about 522 for allinanchor:projektowanie stron internetowych. oznacza ze haslo jest mal konkurencyjne, jednak zeby wejsc do czolowki to potrzebujesz znacznie wiecej linkow niz 40 :D Watpie, zeby na to haslo pojawialy sie filty.

zobacz to Wyniki 1 - 10 spośród około 10,600 w języku Polski dla zapytanie allinanchor:hosting.

haslo trohce bardziej konkurencyjne.

Moja strona jest na miejscu 17 w polskich wynikach a istnieje od 2 stycznia 2005. Jezeli sandbox jest to na to haslo pewnie by sie pojawil, a narazie jeszcze go nie widzialem. Co nie jest powiedziane, ze za pare tygodni czy naweet dni nie spadnie, wtedy bedzie dowod ze sandbox jest i nawet 10,849 linkow (wedle msn) nie pomoze.

Moja teoria jest taka, ze sandbox moze i jest ale zawsze mozna go przebic naprawde duza iloscia linkow, czyli dziesiatki tysiecy, bo z doswiadczenia wiem ze kilka set czy pare tysiecy nie pomaga.

Moja teoria jest taka, ze sandbox moze i jest ale zawsze mozna go przebic naprawde duza iloscia linkow, czyli dziesiatki tysiecy, bo z doswiadczenia wiem ze kilka set czy pare tysiecy nie pomaga.

wlasnie i tutaj mam pytanie, gdies czytalem ze na jakies slowo Cie nie bylo 8 miesiecy a potem wyszedles, napisz prosze cos na ten temat ;)

Ale o jakich hasłach rozmawiamy ???

tak jak pisalem - o slabych haslach z mala konkurencja ;)

ciekaw jestem jednego - pozwolilem sobie zrobic jeszcze jeden test - skopiowalem Toja strone (wybacz :D ) i dalem po adresem: w_ww.projektowanie-stron-test.w.interia.pl/

dam jej tylko jednego linka i ciekaw jestem czy bedzie po pierwszej indeksacji w wyniakach - ja mysle ze bedzie ok 500-700 pozycji ;)

teraz tylko czekac ;)

i widzisz to już jest zawalanie testu,

bo jak ja skopiowałbym ci twoją stronę na 20 różnych serwów i dobrze ją zlinkował to Twoja strona zniknełaby z indkesu mimo że była szybciej, wystarczy że wymusiłbym na google fakt iż moja kopia jest bardzie popularna.

Więc na czas testu usuń moją stronę, ewentualnie zrób inną stronę graficznie tekstowo itp. bo tak napewno google uzna którąś za klon i któraś napewno wyleci.

A niechciałbym strasić czasu przez zabawę :D.

Więc zmień tekst ;)

ok, zaraz pozmieniam - i tak robota jeszcze u mnie nie bylo wiec nic straconego - pewnie zaindeksuje jutro/po jutrze i zaloze sie ze bedzie w wynikach :D

ps. zrobione, tekst pozmieniany i uzylem naglowka H1 i H2, moim zdaniem po indeksacji bedzie w wynikach

Moze zrobimy kompleksowe testy.

Proponuje spreparowanie stron na hasla zwierajaca

Onet 16 mln

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...oe=UTF-8&q=onet

SMS 1 mln

https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1&q=sms&lr=

Wirtualna polska 1,25 (mozna porownac z sms)

https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...alna+polska&lr=

Gazeta wyborcza 700 tys

https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...ta+wyborcza&lr=

Mozna podejsc do takich testow na 2 sposoby.

Umiescic kod linkow na forum i poprosic wszystkich zeby umieszczali na swoich stronach. Ale wtedy mogloby to byc nie miarodajne.

Lub robic testy w odstepach czasowych.

Warto sie jeszcze zastanowic nad przoptymalizowaniem stron. Tzn uruchomic 2 serwisy jeden z nawalonymi tagami <h1> itp i analogiczny z naturalnym kodowaniem i umiescic taka sama ilosc linkow do obu na to samo haslo.

Obawiam sie ze problemem moga okazac sie domeny do takich testow. Najlepiej jesli bylby one dziewicze :D. Mozemy pokombinowac z domenami .info ja niestety nie mam mozliwosci powieszenia ich gdziekolwiek w tym momencie ale chetnie sie przylacze to testow czy tworzenia stronek

Moze jeszcze jakies propozycje konkurencyjnych hasel. Nawet bardziej konkurencyjnych niz te ktore podalem.

Check email deliverability tool Maildog

widzisz, też ten test będzie nie porównywalny.

Np. ty powiesisz na serwerze słabym a ktoś na mocnym.

Może dla innych to niema wpływu ale ja klientów wieszam jeżeli oczywiście hostują u mnie to na osobnych IP i każdy ma 1 Ip do 1 serwera wirtualnego.

I widzisz jaki sens jest pozycjonować się pod hasło Onet cz Wp ?

żeby mieć sprawę w sądzie ? za używanie w znacznikach meta ich znaku firmowego ? teraz miała już jedna firma sprawę za to że użyła w znacznikach nazwę POL-GAZ więc wolę nie żartować :D i testować na markach firm.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności