Skocz do zawartości

czy ktos juz wyszedl z tzw. sandboxa w google ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

zgadza sie - w msn strona stoi w top 10 ale w google nie ma jej wogóle w wynikach - co tu wiecej testowac - legendarna piaskownica istnieje i to jest wlasnie przyklad :

Strona www.projektowanie-stron.info nie znajduje sie w pierwszych: 1000

dla slowa / frazy: projektowanie stron internetowych

Serwer: google.pl

Jezyk: pl

jezeli ktos mi zarzuci ze strona byla za krótko i to dla tego tez mam kontrargument: strona która ja zrobilem, podobna, majac tylko jednego linka z mojej strony ktorego juz zdjalem trzyma sie twardo 74 pozycji :D

byc moze sie myle - narzedzia do pokazywania wyników nie sa zbyt precyzyjne ale samemu jej nie znalazlem , sprawdzalem jeszcze przez allinanchor - jest na 46 pozycji :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wskaz mi adres tej strony ? tkra jest na 42 pozycji ? z jednym linkiem i powstala 2dni temu chętnie pooglądam

pzdr

znalazłem ją - ale wiesz nie szczyciłbym się tą pozycją.

Bo może z tym co tam jest będzie wisiała jakiś czas ale spadnie.

Wg filtra moja strona nie powinna się pojawić przez 2-3 msc minimum więc spokojnie, ja wiem że zobaczę ją w pierwszhc 10 wynikach,

pytanie jak ty to zrobisz żeby Twoja znalazła się tam ?

Bo rozumiem że to jest celem, nie pokazanie strony w wynikach tylko pozycja 1-10

pzdr.

prawo wszystkich nie indeksowac jeszxcze

szookpl chyba wiesz, że MSM najszybciej indeksuje linki ?

zawsze link jest troszkę inny ale zawiera także słowo pozycjonowane

link:adres.com.pl w MSM zwraca linki do podanego adresu i nieistotne jest jaki jest anchor.

Test jak dobrze pamiętam miał wykazać co stanie się po masowym dodaniu linków z tym samym anchorem (już pomijam to: zawsze link jest troszkę inny ale zawiera także słowo pozycjonowane). Wyniki z MSM jasno pokazują, że nie dodałeś szookpl tylu linków ile pisałeś wcześniej. Test zapowiadał się całkiem ciekawie ale jakby był przeprowadzony zgodnie z deklaracją 8)

W

g filtra moja strona nie powinna się pojawić przez 2-3 msc minimum więc spokojnie, ja wiem że zobaczę ją w pierwszhc 10 wynikach

Pewnie, że ją zobaczysz jak będziesz dalej linkować tak jak do tej pory, jak może być założony filtr jak prawie żadnych linków nie ma do tej strony ?

tak ale spox to zobacz na to

więc indkesuje je spokojnie a czy najszybciej ?

MSN i to 7 dni temu więc czy szybciej ?

https://search.msn.com/results.aspx?q=site%...in.pl&FORM=QBRE

a na yahoo w 3 dni

https://search.yahoo.com/search?p=site%3Asz...ggle=1&ei=UTF-8

zakładając że to jest tylko baza to cozaindkesowal a łącznie ma koło 50 takich katalogów to tylko czekam na reindeks,

bo w dniu w którym je indkesowałem nie byłojeszcze tej strony więc spox ja wolę mieć trwały efekt i wysoki.

A dla tej strony dla zabawy przygotowałem jakieś 5000 linków więc poczekam i przeskocze wszelkie filtry

pzdr

a MSN nie indkesuje szybciej tylko wolniej a jedyna przyczyną że teraz to robiszybciej jest układanie nowych wyników

szookpl troszke mnie zaskakujesz.

Może przypomne, test miał pokazać co się stanie po masowym dodaniu linków z tym samym anchorem. Nie dodałeś tyle linków co pisałeś więc jaki filtr chcesz przeskoczyć skoro on wogóle nie zostanie założony przy takim linkowaniu.

przygotowałem jakieś 5000 linków

Dawaj je wszystkie na raz i zobaczysz jaki będzie efekt 8)

no dałem spox

miałem dać 2000

a dałem 5000 więc chyba dałem więcej niż miałem dać,

strona wg założen miała wylecieć przy 40 linkach więc dając 5000 powinna już nigdy się nie pokazać

oczywiście jaki mam wpływ że linki indkesują się stopniowo ? żadnego

reindeksuje je teraz :D więc na dniach pokaże już kilkaset

więc jest tak jak miało być

strona wg założen miała wylecieć przy 40 linkach więc dając 5000 powinna już nigdy się nie pokazać

Może nie nigdy ale najpierw będzie wysoko a potem poleci :cry: ]

PS. Warunek !!! Aby tyle linków faktycznie było. Teraz poczekamy i zobaczysz co się będzie działo.

oki,

dałem tyle ale chyba róźnica pomiędzy 2000 a 5000 nie jest duża skoro strona zostaje wyfiltrowana jak wyżej pisało przy 40 ?

więc filtr powinien już ją trwale wyłapać czy to tylko moja interpretacja bo wyżej czytałem iż wystarczy 40 linków naraz żeby ją wyłapał.

Myślę że nie wyleci tylko pytanie czy będę dbał o pozycje bo wiadomo że jeżeli zrobie teraz 5000 a później zero to strona zleci, pytanie jak długo będę o nią walczył.

Ale w sumie to co mi szkodzi dać ją na kilka serwerów do linkowania. Nic nie strace a może zyskam :D

moj plan byl taki:

https://projektowanie_stron_test.w.interia.pl/ - to jest moja strona która nie ma dostać filtra - dlatego dostala tylko jednego linka.

www.projektowanie-stron.info - to strona która miala dostac filtr i wedlug moich testów wychodzi na to ze dostala

strona w_ww.projektowanie_stron.test.w.interia.pl jest wyzej w wynikach niz strona w_ww.projektowanie-stron.info co juz swiadczy o dzialaniu filtra bo teoretycznie powinno byc na odwrót :D

za 2-3 miesiace (góra 6) strona w_ww.projektowanie-stron.info napewno bedzie w top 10 ale to juz bedzie po tym jak google zdejmie jej filtr a w tescie chodzilo tylko o to czy wogóle taki filtr istnieje wiec jak widac z naszych obserwacji istnieje ;)

no spox ale ja nie będę czekał 2-3 msc żeby strona się pojawiła wysoko ale też nie zakładam że stanie się tak w 2,3 dni.

Pytanie najważniejsze - czy strone przeoptymalizować - tzn nawalić od h1 do h6 zrobić cloaking żeby tylko osiągneła wynik a później zero z niej przydatności, bo postawienie legal strony spowoduje spadek.

Czy postawić tam serwis legalny ładny itd. któremu warto budować link popularity.

Coś wymyślę ładnego i wtedy tam umieszcze :D

no spox ale ja nie będę czekał 2-3 msc żeby strona się pojawiła wysoko ale też nie zakładam że stanie się tak w 2,3 dni.

ale w samym tescie chodzilo o to ze zjawisko piaskownicy polega na tym ze przez pierwsze 2-3 a nawet 6 miesiecy (tak jest w moim przypadku) strona sie nie pojawia wogóle w wynikach na dane slowo chociaz pojawic sie powinna i mysle ze to juz wszystkim przez ten test udowodnilismy :D

no 2,3 6 msc więc jak chcesz udowdnić efekt filtra ? po 4 dniach ?

Twoja strona przy 40 linkach była tam 6 msc a ty mówisz że testowa po 4 dniach jest nie widoczna to znaczy że tam jest ? tak ?

Rozumiem jeżeli strona nie pojawi się po 30-40 dniach ale nie po 4 dniach :-)

Skoro filtr z założenia ma stronę tam wsadzać na min 2-3 msc

więc test nie może trwac mniej.

pzdr

no z jednej domeny idzie okollo 1000

ale to chyba też powinno wprowadzic strone do filtra boprzeciez cialge zapominacie piszac iz niby 40 linkow nagle z jednej domeny powinno nową stronę wprowadzać.

Nie zakladajac już że daje je z forum także wkażdym podpisie.

To zdecydujcie się 40 a może z uwagi iż robię test to ja musze dac 50 000 ? bo to troszkę nieporozumienie,.

Zaraz ktoś powie że strona się pojawiła np bo szook dał z różnych serwerów te 5000 ale po 1000 z jednego więc dla mnie powinna wyleciec

Tak czy tak testuje nadal.

i strona musi się pojawić.

A jednocześnie włączyłem domenę o innym adresie którą linkuje tak samo, lecz bez możliwości ingenrencji osób 3.

Jak zobaczę co się dzieje to podam adres 2 domeny, i linki do niej.

pzdr

Oj Szooku, zaskakujesz. Imho o kant d... taki test :)

Szy.

<edit>

Bo jak rozumiem, chcieliście *nagłej* promocji jednego serwisu dużą ilością linków?

... dla mnie i sądzę że dla wielu innych (vide Arkadio) 'link' domyślnie równa się jednej domenie z której linki prowadzą do jakiegoś tam serwisu.

Więc w tym znaczeniu i jak ostatnio coraz częściej widać (vide wczoraj Zymen) to co Ty zrobiłeś w zasadzie porównać można do... dodania 5 linków. Jeśli domen jest właśnie 5.

Klops.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności