Skocz do zawartości

czy ktos juz wyszedl z tzw. sandboxa w google ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

hehe szy,

no co :D miało byc dużo linków to będzie.

Ja miałem jedyni pokazac że wybrne z filtra przy dużej ilości linków a nie zrobić coś żeby ona w nim była.

Jedynie miałem pokazac że zrobie dużo linków i że strona się pojawi takie było założenie testów.

Strona dostała najpierw z domeny 1 która ma ponad 3000 podstron linka więc to powinno już tam ją wstawić, teraz dokładan następne serwisy więc to powinno ją ta kopać.

Ale uważam że strona się pojawi.

Więc narazie do zmian które dokonam nie pisze nic, po dokonaniu nastepnych modyfikacji poinformuje o następnych krokach.

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no to masz nową teorie nazywania LINKÓW

czyli intruder dał 40 linków - rozumieć 40 różnych domen ?

to ja mogę dać i 40 linków - czytać różnych domen.

Nie było mowy o 1 LINKu -

pozatym kto nazywa 1 linkiem 1 domenę ?

bo z 1 domeny można mieć nawet 3000 linków

jeżeli interpretowac wynik: link:domena.pl

i pokaże on z 1 domeny więcej linków to nie można mówić o 1 LINKu.

Pozatym nie można nawet tego przyrównać

Bo link z 1 domeny z 1 stroną nie ma nic do linku na 1 domenie która ma 5000 podstron

Więc to jest Twoja intepretacja LINKU - myślę że większość się ze mna zgodzi że LINK to postać odnosnika umieszczonego na stronie a nie na domenie.

Tylko jeszze mozna powiedzieć iż rozmieścic je mozna jak ja

na różnych klasach A.

Może ktoś rozmieścić na różnych subdomenach co bym raczej przyrównał do linka z jednej domeny bądź IP, bo jeżeli subdomene wydeleguje na inne IP to już ma to znaczenie.

Więc może żeby miał sens coś udowadniac dojdźmy do faktu co to jest LINK.

Bo może ten LINK to coś innego niż ja myślę :D tak samo jak ten filtr heh

Więc to jest Twoja intepretacja LINKU - myślę że większość się ze mna zgodzi że LINK to postać odnosnika umieszczonego na stronie a nie na domenie.

Poczekaj :)

Link jest link, to jasne.

Jednak przy poważnym pozycjonowaniu i w rozmowie z poważnym seotypem ;) mam chyba prawo oczekiwać, że rozmówca będzie z powagą podchodził do zagadnienia.

Co to znaczy poważnie? To znaczy realnie.

Ja nie prowadze wielkich testów, mam ileś tam pracujących serwisów i się nimi bawię. Łączny site: dla wszystkich z nich to grubo ponad 200,000 stron.

Jednak nigdy nikomu nie powiedziałem, że dodam mu 200,000 linków do jego strony, bo nie maja one takiej mocy! Według mnie mają moc dokładnie 11 mocnych linków, tyle jest domen z PR 5+.

Przecież to oczywiste, że nie można w ten sposób zakładać, jak założyłeś Ty, bo ktoś jak ja rządził i dzieliłby w Google. To za proste, po prostu!

Stąd moje zaskoczenie, pewną... nieuczciwością (z przymrużeniem oka) w Twoim wykonaniu.

:)

Szy.

tzn, jak intepretujesz tą nieuczciwość ?

uważasz że danie 5000 linków z 5 domen jest nieuczciwe ?

Wg. teorii powinna wpaść w filtr przy 40 linkach z samego np. forum.

Mowa była o dużej ilości linków, i że filtr ma służyć jakby obniżenia skuteczności zakupowania linków na farmach.

Więc to co robię dokładnie pasuje do tego o czym mówiliśmy.

Bo jak poczytasz to zakup linków polega na kupnie np. 5000 linków z różnych klas najlepiej klas A.

Więc spełniłem pełen warunek - duża ilość linków na różnych klasach A.

Więc jeżeli rozmawiamy jak profesjonaliści to powiem tak

Możesz mieć nawet 30 000 linków (10 domen) a na 1 IP

a ja będę miał 20 000 (10 domen) 10 klas IP o masz rację będzie to miało znaczenie.

Ale jak zwrócisz uwage na profesjonalne firmy sprzedające linki to nie oferują ci one 5000 z jednej domeny i klasy.

Więc powiedz mi gdzie tu jest kant ?

Logika pokazuje iż filtr został przygotowany na firmy oferujące Linki tekstowe.

Więc powinno mi to zafiltrować wszystko. no tak czy nie ?

więc nadal nie rozumiem co mi chcesz powiedzieć że co zrobiłem inaczej niż powinienem.

Bo to nie miało być tak że ja mam zrobić tak jak ktoś mi powie, tylko miałem zrobić to po swojemu z dużą ilością linków.

A sztuka polega zrobić to tak żeby działało a nie żeby nie działało.

Moja w tym głowa by udowodnić iż nie wpadne w filtr.

Ewnetualnie dlatego przygotowałem 2 domenę gdyby się okazało że ktoś usilnie stara się strone depozycjnować.

tzn, jak intepretujesz tą nieuczciwość ?

Zaznaczyłem - z przymrużeniem oka.

uważasz że danie 5000 linków z 5 domen jest nieuczciwe ?

Tak, bo kurczę blade, powtarzam, jestem przekonany że dla Google'a to wcale nie jest 5000 wartościowych linków! Wartościowych, to znaczy prowadzących z 5000 różnych domen, już nawet odpuśćmy sobie różnicowanie po IP!

Gdyby tak było, kazdy mógłby natrzaskać kilkadziesiąt DMOZ-ów i razy iles tam tysięcy stron w każdym z nich pozycjonowałby co chciał! To nie Klikohit, stary :)

Wg. teorii powinna wpaść w filtr przy 40 linkach z samego np. forum.

Teorii? Jakiej, źródło?

Bo jak poczytasz to zakup linków polega na kupnie np. 5000 linków z różnych klas najlepiej klas A.

Wiesz, zakup ziemniaków w warzywniaku niedaleko mnie polega na kupieniu 10 zgniłych pyr. I co z tego? :)

Więc spełniłem pełen warunek - duża ilość linków na różnych klasach A.

Ej, ale raptem na zaledwie maksymalnie 5 klasach IP, a nie 5000! Rozumiesz?

Więc jeżeli rozmawiamy jak profesjonaliści to powiem tak

Możesz mieć nawet 30 000 linków (10 domen) a na 1 IP

a ja będę miał 20 000 (10 domen) 10 klas IP o masz rację będzie to miało znaczenie.

Ale jak zwrócisz uwage na profesjonalne firmy sprzedające linki to nie oferują ci one 5000 z jednej domeny i klasy.

Majewski proponuje za 99 złotych kupno podręcznika marketingowego bełkotu i też mówi, że jest profi i że każda laska na Ciebie poleci. No i znowu - co z tego?

Więc powiedz mi gdzie tu jest kant ?

Logika pokazuje iż filtr został przygotowany na firmy oferujące Linki tekstowe.

Więc powinno mi to zafiltrować wszystko. no tak czy nie ?

więc nadal nie rozumiem co mi chcesz powiedzieć że co zrobiłem inaczej niż powinienem.

Chcę powiedzieć, że test jest pozbawiony sensu.

W moim mniemaniu sandbox jest karą za nagłe, nienaturalne wypozycjonowanie świeżo uruchomionego serwisu. Dodanie linków z 5 serwisów *nie jest* ani nagłe, ani nienaturalne.

Bo jeśli teraz w radiu powiedzą, że Ktoś Tam uruchomił super serwis o Czymś Tam, to sądzę, że nie wpadnie do sandboxa, mimo że momentalnie zlinkuje go ileś tam serwisów niusowych, PR-owych i pasjonackich.

A Ty raptem wyskoczyłeś z 5 domenami... Szooku, na chłopski rozum, stary, za co ma Cię Gugiel karać, co?

Bo to nie miało być tak że ja mam zrobić tak jak ktoś mi powie, tylko miałem zrobić to po swojemu z dużą ilością linków.

A sztuka polega zrobić to tak żeby działało a nie żeby nie działało.

Moja w tym głowa by udowodnić iż nie wpadne w filtr.

Tak. Kojarzy mi się to z zakładem, kto nie wpadnie do kałuży przeskakując przez nią. Ty po prostu nie skoczyłeś w ogóle i jesteś dumny że nie wpadłeś. Sensowne?

Szy.

widzisz i dalej się z Tobą nie zgadzam, oczywiście że lepiej mieć 5000 IP.

Ale 50 klas A i serwisy po 5000 to bardzo dużo.

I należałoby też rozumieć fakt że mając np.

tak jak ja obecnie ponad 1000 adresów IP klasy C stawiając tam serwisy 1 stronicowe to jest super.

Sprawdź może na jakiej klasie masz serwer.

Ja dalej będę przy tym że moje klasy A będą górą nad klasami C, i serwisy na różnych klasach A duże będą tak linkowały że podniosą stronę na bardzo trudne hasła.

Tzn. - 50 klas A - 50 serwisów po 5000 podstron statycznych i powiem ci tak że na tej bazie można pozycjonować wiele trudnych haseł.

A już napewno typu projektowanie stron internetowych.

Pozatym zapytam inaczej - jak postawiasz DMOZY to w jakim czasie je zaindkesujesz ? co ile będzie reindkesowana każda podstrona ?.

Mi serwsi o budowie np. 1000 stron/reindkesuje 200 podstron, indeksuje 100 nowych.

Mając doświadczenia z DMOZA to reindkesacja takiego serwisu jest bardzo powolna więc i linkowanie na tym mało skuteczne.

To tak jakbym kupił link na serwise - 5000 podstron na 2 msc z czego po 2 msc zreidneksował zaledwie 300 podstron itd.

Ważne jest żeby googlebot chodził po tych stronach a nie tylko je zaindeksował itd., żeby były dobrze z sobą zlinkowane, żeby same się indkesowały szybko itd.

Ale ok, co tu się dużo spierać, pobawię się dając w krótkim czasie dużą ilość linków ze stron testowych i zobaczymy, skoro klasy a sa mało skuteczne to strona się nie pojawi.

pzdr

no teraz przesadziłeś i zmieniłeś

pojęcie 1000 IP a 1000 podstron bo ja teog nie przyrównałem

Bo wiadomo że 1000 IP skutczniejsze

ale powiem tak - hehe wskaż mi misia który ma 1000 IP klasy A na pozycjonowanie i tak używa.

mów o rzeczach osiągalnych a nie o czymś tam, bo ja nie napisałem że 1000 stron lepsze od 1000 IP,

tylko że 50 domen na roznych klasach z serwisami po 5000 stron to nie jest gó**o tylko skuteczne linki dla stron.

I powiem więcej wielu chciałoby mieć choć 10 IP po 5000 stron.

A ty piszesz o 1000 Ip co dla większości towarzyszy z forum i polskiego intenretu jest nie osiągalne.

Co tu mówić o osiągalności jak większość własne serwisy ma na klasach C a 2 większość nie wie co to klasy IP a jeszcze jedna większość ma nawet na jednej klasie C 300 klientów gdzie serwer na tej klasie ma jeszcze 1000 następnych serwerów wirtualnych itd.

dla przykładu

IP klasa A: https://67.19.65.173/ inaczej https://www.pozycjonowanie.de

tak można rozpoznać czy serwer jest na tym IP

a zrób tracert większości stron i wpisz ostatnie osiągane IP w przeglądarkę

zobaczysz może home albo inny hosting

dla przykładu

IP klasa A: https://67.19.65.173/ inaczej https://www.pozycjonowanie.de

tak można rozpoznać czy serwer jest na tym IP

a zrób tracert większości stron i wpisz ostatnie osiągane IP w przeglądarkę

zobaczysz może home albo inny hosting

Szoku, czy Ty na pewno dobrze rozumiesz pojęcia klas IP?

Szy.

https://www.webmaster-toolkit.com/class-c-c...2=www.google.pl

czy to pomaga Ciebie utwierdzić w rozumieniu KLAS A a klas C ?

albo inaczej

https://www.webmaster-toolkit.com/class-c-c...kaj.szczecin.pl

to lepsze przyrównanie

A jest niewiele (27=128), ale w każdej z sieci tej klasy może być aż 65535 maszyn.

Klasa B to 214 sieci i 216 komputerów.

W klasie C sieć adresowana jest za pomocą 21 bitów - daje to 221 sieci, ale w każdej z nich może być co najwyżej 28=256 maszyn.

więc jeżeli to analizować to np.

z Ipartnersa w Polsce mogę dostać w ciągu 2 min 4 klasy C gdzie postawie ponad 1000 serwerów wirtualnych na różnch IP klasy C.

Zakładając FFA

łącze 2 MBit cir jest wystarczające

ale powiem tak - hehe wskaż mi misia który ma 1000 IP klasy A na pozycjonowanie i tak używa.

Wydaje mi się, że to właśnie oczekiwał Intruder.

A ty piszesz o 1000 Ip co dla większości towarzyszy z forum i polskiego intenretu jest nie osiągalne.

Stąd taka popularność systemów wymiany, które zamieniają potencjał jak mój na tysiące losowych linków.

Koniec końców, uciekłeś w klasy IP, a test jak był mało miarodajny, tak taki został...

Szy.

tzn. uważasz że intruder ? mówił o linkach z 40 domen.

Oki to będzie z 40 domen.

Czyli jak dodam do 40 katalogów to będzie miarodajny ?

bo tak uczynił intruder i to miał na myśli, ok

dzisiaj dodam stronę do 300 DOMEN - żeby było bardziej miarodajnie :D

uwazam że wręcz to jeszcze przyniesie korzyści nie negatywne skutki.

A zakładając system wymiany linków.

Tzn robię teraz coś innego.

Otwieram 200 temtycznych serwisów,które będą się rozbudowywały, będą legalne.

generalmie chodzi o to żeby to nie były suche katalogi a tematyczne strony i żeby linki szły np. dla radca prawny z serwisu prawnego.

Dlaczego mam robić system wymiany linków ?

jak w skrypcie PHP mam możliwość przypisania linka do grupy np. 300słów lub ile tam chce.

1 klient musi mieć 300 drugi 3000 więc przypisuje je do grupy linków i haseł tak żeby zawartość strony/domeny była jak najbardziej zbliżona do tematyki strony.

System wymiany mi tego niegwarantuje bowiem linki pojawiają się na przypadkowych stronach.

Co innego gdy system wymienia linki w zależności od pozycjonowanego słowa.

Tzn.

Posiadasz baze 5000 stron, z czego np. 50 na hasło ogórki i tam wtedy includujesz link Ogórki ale tak to dla mnie mija się z celem taka wymiana.

Takie FFA były już dawno temu i takie właśnie poczynania dość często kończyły się karami bądź obniżaniem pozycji.

tzn. uważasz że intruder ? mówił o linkach z 40 domen.

Nie wiem, nie pamiętam, nie chce mi się szukać, ale mowa była o sandboksie, więc o nagłym i nienaturalnym promowaniu nowego adresu pod jednym anchorem.

Więc 300 domen z różnych IP rzeczywiście jest bliżej powyższej definicji sandboksa. Ale czy wystarczająco - nie wiadomo.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności