Skocz do zawartości

Brak strony głównej na site

pitreq_

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

próbowałem znaleźć podobny temat ale się nie udało.

wpisując w google

1. site:www.mojadomena.pl nie widzie strony głównej

2. www.mojadomena.pl widzi stronę główną lecz title zamiast podanego jest mojadomena.pl

Dodam, że mam przekierowania 2 - 301 z innych starych domen, ktore mialy filtra w google. Moze to jest przyczyna?

Częsty problem. 

Zweryfikuj w GSC czy prawidłowo widzi canonical - deklarowany i zaporponowany przez Google. Jak jest różnica to bedzie wiadomo co robić

Zreindeksuj stronę główną

Opcjonalnie masz kanibalizację

Jak nie pomoże trzeba czekać niestety.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wpisujesz w okienku sprawdź dowolny adres url dla którego chcesz sprawdzić po przetworzeniu w informacjach będzie jaki Google widzi wskazany canonical przez użytkownika i jaki canonical proponuje Google (ten jest aktualnie brany pod uwagę)

• 10 miesięcy temu...

Widzę, że strona główna w serpach się czasem pojawia (tu na 13 miejscu):

https://www.google.com/search?q=Meczyki.+Mecze+i+Wyniki+Online+na+Zywo.+Sport+Live+transmisje+za+darmo&oq=Meczyki.+Mecze+i+Wyniki+Online+na+Zywo.+Sport+Live+transmisje+za+darmo

Jest też w cache i to ze świeżą datą:

https://www.google.com/search?q=cache:offside.pl

A jak z widocznością w serpach strony głównej? Zbiera jakiś ruch na jakieś poważniejsze frazy?

No i czy sprawdziłeś ręczne działania w GSC?

17 minut temu, okazwłoka napisał:

Wczoraj dodałem stronę główną do sitemapy i poprosiłem o ponowną indeksację strony. 

17 minut temu, okazwłoka napisał:

A jak z widocznością w serpach strony głównej? Zbiera jakiś ruch na jakieś poważniejsze frazy?

No i czy sprawdziłeś ręczne działania w GSC?

Słabo z ruchem, słabo z wyświetlaniem w wynikach ;/ W zezłym roku spadki jak mi wstrzykneli kod i zaczeli linkowac na viagrę itp. 

Recznych dzialan w GSC brak ;/