Skocz do zawartości

Opinia hostingu boo.pl

Flanker

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad przeniesieniem strony na płatny (ale tani) hosting. Niedawno natrafiłem na oferte boo.pl która mniejwięcej mi odpowiada. Jednak czytałem kilka opini (niestety sprzed około dwóch lat) że jest on dość wolny. Chciałbym zasięgnąć waszej rady. Proszę was również o adresy innych hostingów max 40 zł na rok.

Z góry dziękuję.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Mam tez cos na boo.pl. Srednio, srednio. Czasem byly pady ze strony bazy, szybki tez nie jest no i z tego co kojarze to nie mozna stosowac mod_rewrite, brak domyslnych statystyk.

To juz z tanszych lepiej mi "siedzi" https://www.domenyhosting.pl/

Sklep z winami, dobre wino,wina europejskie oraz katalog budowlany

Kominki, piece, wkłady kominkowe, kominki - akcesoria.

W przypadku boo.pl jaka cena taka jakość. To najgorszy serwer na jakim miałam stronę. Admini nie odpisują w razie problemów technicznych albo zgłoszenia plagiatu, serwer często pada, jest straszliwie wolny i ciężko mi znaleźć jakieś plusy. Założyłam na nim konto 1,5 roku temu na rok. Po wygaśnięciu wznowiłam konto w te wakacje na miesiąc i nic się nie zmieniło na lepsze od momentu założenia go po raz pierwszy. Nie polecam. Wszystko tylko nie boo.pl bo nawet darmowe serwery są czasem o niebo lepsze od niego.

Boo jak masz stronę to tematyce "konni lotnicy" i nie zakładasz większej oglądalności to może być i boo, ale jak wymęczysz w miarę ciekawy serwis to warto odżałować te kilkanaście złotych więcej i wykupić hosting u dostawcy nastawionego na bardziej biznesowe strony niż boo. Jeśli chcesz hostowac "konnych lotników" to masz za free ovh.org z PHP i MySQL lepsze od boo bo darmowe...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

https://www.MasterNET.pl

od 30zł rocznie netto

lub

https://www.WebISP.pl

od 35zł rocznie netto (promocja)

Daruj sobie reklame, informacja wystarczy

gizmoo3

Mucha siedząca na kupie końskiego nawozu, może sprawiać wrażenie szczęliwej

Tani Hosting & Hosting - polecam z czystym sumieniem :) ^^ Żadnej ściemy i krętactwa ^^

var1at, odradzam livenet.pl bo mają obsługę do czterech liter.

Mion, wg mnie tematyka i to czy chcę mieć ogromną odwiedzalność nie ma tu znaczenia, bo co chwile są pady a tak nie da się pracować. Wyobraź sobie, że po wznowieniu konta w te wakacje już w pierwszym dniu padł serwer.

przy decyzji o wyborze hostingu najważniejsze rzeczy jakie musicie brać pod uwagę to :

1. parametry witryny/engin strony

2. odwiedzalność / transfer

3. jakość BOKu

a dopiero potem

4. cena / parametry hostingu

to pozwoli na unikniecie rozczarowań i kłopotów przy przenosinach expresowych :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zależy mi na minimum 150 MB na strone, minimum 30 MB na baze MySql, transfer nie musi być duży, myślę że nawet 1 GB na miesiąc spokojnie wystarczy. Zależy mi jednak na szybkości i dobrej domenie, ponieważ nie chcę dokupywać dodatkowo domeny. Jak to jest w tychw szystkich darmowych hostingach, bo mało gdzie to pisze. Jak wyglądają adresy stron?? Na przykład na Webd.pl po zarejestrowaniu adres wygląda: www.naswastrony.webd.pl ?? Czy tak jest wszędzie? Bo zależy mi na prostym adresie.

Wygląda to praktycznie jak wszędzie czyli w domenie hostingu ew. sprawdź w formularzach rejestracyjnych (czasem są podane domeny).

Jakiś problem jest w wykupieniu sobie np. subdomeny *.az.pl za 1zł i podpiąć ją pod dowolne konto?

Pzdr

Mucha siedząca na kupie końskiego nawozu, może sprawiać wrażenie szczęliwej

Tani Hosting & Hosting - polecam z czystym sumieniem :) ^^ Żadnej ściemy i krętactwa ^^

Dziękuję wam za wszystkie opinie, naprawde bardzo mi pomogliście. Mam ostatnie dwa pytania. Zaciekawił mnie hosting WebISP.pl, czy ktoś z was ma tam strone? Zależy mi na szybkości i niezawodności. A ostatnie pytanie jest to w zasadzie proźba :brawa: Jeśli możecie pomóżcie wymyślić mi nazwe dla mojej strony https://www.webkomp.yoyo.pl. Na stronie mam zamiar zamieszczać darmowe szablony mojego autorstwa, to będzie główny temat rozwoju serwisu. Chcę zmienić nazwe ponieważ istnieje już serwis o tej samej nazwie i podobnej tematyce. Zależy mi na tym aby nazwa waczynała się od Web ponieważ nie musiał bym już zbytnio zmieniać loga. Myślałem nad nazwą WebArt, ale jest juz jeden serwis z fotografiami i nie wiem czy jest sens nazywać tak samo stronę. Czekam na wasze opinie.

Ja z hostingiem na yoyo.pl dałbym sobie spokój... z tego co wiem to googlebot nielubi wielkiego czasu odpowiedzi servera... a yoyo.pl ma ogromny. Załóż sobie konto na google.pl/webmasters, dodaj swoją witrynę i zobacz czy bot ma prawidłowy czas dostępu do twojej witryny itp.

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

No właśnie dla tej strony chce wykupic nowy hosting ;) Mam tam konto i bot jakoś sobie radzi, ale strasznie mnie denerwują reklamy i powolny serwer

To poszukaj jakiegoś hostingu w dziale histing i domeny, a jak strona jest naprawdę wartościowa i generuje ruch to napisz do niektórych usługodawców czy nie zechcieliby sponsorować ci miejsca na ich serwerze w zamian za reklamę w serwisie ;)

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności