Skocz do zawartości

Stat.pl

agent70

Rekomendowane odpowiedzi

ile ktoś przebywał na stronie jest dosyć trudne

to akurat od strony technicznej jest bardzo proste, odejmuje się tylko czas pomiędzy kolejnymi odsłonami,

warunek taki, że odsłon musi być minimum dwie, oraz czas po ostatniej odsłonie (czy w przypadku wejścia z jedną odsłoną) nie jest mierzalny

największym plusem stat.pl jest to, że korzysta z nich dużo osób, przez co wyniki (nawet jak z błędami, z założenia u wszystkich) można porównać i jakiś wniosek wyciągnąć...

dobra przyznaje sie, ze nie testowałęm tego, ale z technicznego punktu widzienia (i po czesci z mojej wiedzy tez) wykonanie takiego licznika ile ktoś przebywał na stronie jest dosyć trudne. I wydaje mi sie, ze wartości ktore stat.pl pokazuje są tak czy owak przybliżone

Rzecz w tym, że czasem pokazują dość dokładne czasy, a czasem zupełne bzdury, jak właśnie np. nawet 23 min. podczas gdy wizyta trwała np. pół minuty lub mniej.

ile ktoś przebywał na stronie jest dosyć trudne

to akurat od strony technicznej jest bardzo proste, odejmuje się tylko czas pomiędzy kolejnymi odsłonami,

warunek taki, że odsłon musi być minimum dwie, oraz czas po ostatniej odsłonie (czy w przypadku wejścia z jedną odsłoną) nie jest mierzalny

Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem, ale oni podają nawet czas jednego kliknięcia w link do strony głównej, po którym następuje szybkie wyjście odwiedzającego ze strony, bez surfowania po innych podstronach i bez kolejnego wejścia na stronę. Jeżeli więc nie są w stanie zmierzyć tego, to powinni w ogóle nie przedstwiać (w takim układzie HOCHSZTAPLESRSKICH!) wyników.

no tak to jest banalne, tylko jak zmierzyc czas, o ktorym mowił Beavis, czyli wchodze na strone, przeglądam i zamykam. nie wierze, zeby skrypt JS co sekunde łączył sie z serwerem i nadawał, ze cały czas użytkownik oglada strone. Za pewne robi to, ale dużo rzadziej, stąd te przybliżone wartości w panelu wyników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności