Skocz do zawartości

Problem - instalacja w podkatalogu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - zainstalowałem skrypt w podkatalogu domeny głównej i link w menu 'STRONA GłóWNA" uruchamia plik index ale z katalogu głównego (inne odnośniki też tak działają). Co zrobić żebu poprawnie zainstalować katalog pod takim np adresem www.mojadres.pl/katalog ??

Jeśli niezbyt jasno określiłem problem to proszę popatrzeć na tworzony katalog https://www.pwi-pl.com/reklama/ wszystki linki działają źle - tzn odnoszą się do katalogu głównego www.pwi-pl.com mimo, że katalog zainstalowany został w podkatalogu tej domeny .

Proszę o pilną pomoc - z góry wielkie dzięki.

Jeśli niezbyt jasno określiłem problem to proszę popatrzeć na tworzony katalog https://www.pwi-pl.com/reklama/ wszystki linki działają źle - tzn odnoszą się do katalogu głównego www.pwi-pl.com mimo, że katalog zainstalowany został w podkatalogu tej domeny .

Proszę o pilną pomoc - z góry wielkie dzięki.

Utworz za pomoca panela uzytkownika na swoim serwerze subdomene np. reklama

Wtedy adres Twojego katalogu bedzie https://reklama.pwi-pl.com i wszystko bedzie dzialalo ok.

pozdrawiam

Pawel

tak to też umiem - ale wic polega na tym że ja chcę by to działało w podkatalogu tzn https://www.pwi-pl.com/reklama jest to zamierzone działanie. Pytanie natomiast brzmi co zrobić by to działało. Myślę, że jest to jakaś prosta sprawa tzn ustalenie ścieżki dostępu tylko gdzie tego szukać.

Tak jak mi radzisz to działa bez problemu zalożyłem np. https://www.polskie.katalogi.pwi.pl i tu jest OK.

Poradźcie co zrobić by działało w podkatalogu ;)

Trzeba poszukać w kodzie i pozmieniać. Dla przykładu w pliku home.php lina

$kat_link = "/$cfg[m3]$kat_sep$li[id]$kat_end";

$pod_link = "/$cfg[m4]$pod_sep$li_pod[id]$pod_end";

wywal "/". To chyba powinno pomóc.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

No i zadziałało w 90% powiedzmy tzn nie działa jeszcze prawidłowo menu (nadal odnosi się do katalogu głównego) a już nie mam pojęcia gdzie tego szukać. Pozmieniałem to co sugerowałeś w plikach katalogu "otwarty_disp" nie znalazłem nigdzie więcej takich wpisów do poprawienia. Popatrzcie jak działa teraz i może macie jeszcze jakieś pomysły.

Nie działa prawidłowo również odnośnik "Aby kontynuować przejdź do strony głównej." po zasugerowaniu opidkategorii.

https://www.pwi-pl.com/reklama (po naniesionych poprawkach) z niedziałającym jeszcze lewym menu

Poszukaj jeszcze w plikach

$links[$li_lw[id]]['det_link'] = "/$cfg[m5]$szcz_sep$li_lw[id]$szcz_end";

Co do menu to widzę że jest w bazie, więc poszukaj w panelu administracyjnym (nie mam tej wersji katalogu).

Nie działa prawidłowo również odnośnik "Aby kontynuować przejdź do strony głównej." po zasugerowaniu opidkategorii.
Szukaj w op.php.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

• 5 lat później...

Post stary jak świat, ale problem chyba aktualny.

Jak zainstalować mini w podkatalogu np: mojastrona.pl/katalogmini/

Zainstaluj skrypt w katalogu o nazwie katalogmini

Otwórz np. w pajączku z folderu otwarty_disp te pliki:

home.php

kat.php

pod.php

szcz.php

W pliku home.php znajdź:

$kat_link = "/$cfg[m3]$kat_sep$li[id]$kat_end";

zamień na: $kat_link = "/katalogmini/$cfg[m3]$kat_sep$li[id]$kat_end";

$pod_link = "/$cfg[m4]$pod_sep$li_pod[id]$pod_end";

zamień na: $pod_link = "/katalogmini/$cfg[m4]$pod_sep$li_pod[id]$pod_end";

zamień na: $links[$li_lw[id]]['det_link'] = "/katalogmini/$cfg[m5]$szcz_sep$li_lw[id]$szcz_end";

W pliku kat.php znajdź:

$pod_link = "/$cfg[m4]$pod_sep$li[id]$pod_end";

zamień na: $pod_link = "/katalogmini/$cfg[m4]$pod_sep$li[id]$pod_end";

zamień na: $links[$li_lw[id]]['det_link'] = "/katalogmini/$cfg[m5]$szcz_sep$li_lw[id]$szcz_end";

W pliku pod.php znajdź:

$dod .= "<a href=\"/$cfg[m4]$pod_sep$_GET[id]$pod_sep$prev$pod_end\" class=\"body_links\">< prev</a>";

zamień na: $dod .= "<a href=\"/katalogmini/$cfg[m4]$pod_sep$_GET[id]$pod_sep$prev$pod_end\" class=\"body_links\">< prev</a>";

$dod .= "<a href=\"/$cfg[m4]$pod_sep$_GET[id]$pod_sep$next$pod_end\" class=\"body_links\">next ></a>";

zamień na: $dod .= "<a href=\"/katalogmini/$cfg[m4]$pod_sep$_GET[id]$pod_sep$next$pod_end\" class=\"body_links\">next ></a>";

$kat_link = "/$cfg[m3]$kat_sep$pod[id_kat]$kat_end";

zamień na: $kat_link = "/katalogmini/$cfg[m3]$kat_sep$pod[id_kat]$kat_end";

Wpliku szcz.php znajdź:

$kat_link = "/$cfg[m3]$kat_sep$l[id_kat]$kat_end"

zamień na: $kat_link = "/katalogmini/$cfg[m3]$kat_sep$l[id_kat]$kat_end"

$pod_link = "/$cfg[m4]$pod_sep$l[id_pod]$pod_end";

zamień na: $pod_link = "/katalogmini/$cfg[m4]$pod_sep$l[id_pod]$pod_end";

I jeszcze jedno

Otwórz z folderu otwarty_inc plik config.php

W $home_dir = "dopisz na końcu adresu: katalogmini/

A jak jest problem z instalacją w podkatalogu instaluj skrypt w głównym katalogu, zmień jak wyżej napisałem stwórz folder katalogmini i wrzuć wszystkie pliki do niego a następnie wywal wszystkie pliki z głównego folderu

Cała filozofia to dodanie do lini nazwy podkatalogu. To na tyle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności