Skocz do zawartości

Założenie spółki z.o.o i kilka pytań

Korpo

Rekomendowane odpowiedzi

Sklep tak, spożywczy nie ;)

Na razie kilkaset złotych miesięcznie, ale zastanawiam się nad sp zoo, a nawet nad dwiema naraz z pewnych powodów, więc koszty wtedy wzrosną. Mam sporo faktur, bo nie mam kasy fiskalnej, a nie mam kasy, bo sprzedaję wysyłkowo :P 

• Like 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Spółkę z oo chcesz założyć i szukasz informacji na forum pozycjonowanie i optymalizacja? :shok:

Nie lepiej na fejsbuku, tam jest bardzo dużo ekspertów od wszystkiego.

• Like 1
  • Haha 2

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 9.07.2021 o 09:14, Finan napisał:

Autor tematu nie rozumie podstawowej rzeczy.Jak np. będzie miał z 10 faktur w spółce to znajdzie księgowość i za 400 zł.Ale jak będzie miał ich 1000 to już będą inne kwoty.

jak nie rozumiem, znalazłem księgowość poniżej 1000 dokumentów 600zł bez vatu za 1000 dokumentów 2k więc to jest chyba dla spółki dobra cena

W dniu 7.07.2021 o 17:01, jimmi napisał:

4. Większość biur księgowych poprowadzi Ciebie za rączkę przy zakładaniu firmy i pewnie da Tobie do użytku program do wystawienia faktury

jimmi o co ci chodziło, że firma da mi program do wystawienia faktury? bo oni udostępniają jakiś program przez który przesyłam dokumenty oto Ci chodzi? bo integruje preste z ifirma do wystawiania faktur i nie chce na marne tego zrobić

Godzinę temu, Korpo napisał:

jak nie rozumiem, znalazłem księgowość poniżej 1000 dokumentów 600zł bez vatu za 1000 dokumentów 2k więc to jest chyba dla spółki dobra cena

Nie rozumiesz bo i ja Cię nie rozumiem. Zrozum jedną rzecz, na prawdę Ci się przyda to co poniżej napiszę.

Nie wiesz jak działają sp z o.o. , księgowość znajdziesz ale czy Ty zdajesz sobie sprawę że JDG a SP to dwie różne rzeczy? Jak Ci księgowość nie podpowie to zapłacisz 2 podatki CIT i PIT, mało tego nie będziesz nawet wiedział jak wypłacić ze SP kasę.Bo to nie Twoja kasa a spółki.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

10 godzin temu, Korpo napisał:

jimmi o co ci chodziło, że firma da mi program do wystawienia faktury? bo oni udostępniają jakiś program przez który przesyłam dokumenty oto Ci chodzi? bo integruje preste z ifirma do wystawiania faktur i nie chce na marne tego zrobić

OJPRD. Może idź do jakiegoś biura niech Ci wytłumaczą.

A wystawianie faktur z presty do ifirma poprzez API to pikuś i wszyscy zrobia to dobrze. Tylko Ty nie kumasz przepisów ksiegowych dla ZOO. TO nie jest Twoja kasa, którą spółka zarobi - to kasa spółki. Trzeba umiec ja wyciągnąc np samemu trzeba podjąc uchwałę o wypłacie comiesięcznej pensji z tytułu prowadzenia czynności zarządcznych (przykład), albo zarejestrowac znak towarowy i go użyczyć firmie.

Jejku - idź do biura a nie na forum pytasz.

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

5 godzin temu, zgred napisał:

Trzeba umiec ja wyciągnąc

@zgredJa mu to już tłumaczyłem na innym forum przez PW.

On uważa że przecież jak on zarobi to kasa jego, a nie spółki.Tak na marginesie to ja się zastanawiam po co mu spółka skoro zielonego pojęcia nie ma z czym się to je.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

2 godziny temu, Finan napisał:

@zgredJa mu to już tłumaczyłem na innym forum przez PW.

On uważa że przecież jak on zarobi to kasa jego, a nie spółki.Tak na marginesie to ja się zastanawiam po co mu spółka skoro zielonego pojęcia nie ma z czym się to je.

Nowy Ład stara się obejść ;) 

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W dniu 19.07.2021 o 12:51, Finan napisał:

czego znowu kłamiesz, pytałem tylko jak się wyciąga kase ze spółki

@zgredty też nie wiedziałeś o algorytmie YMYL jak mój testowy sklep w to wpadł a jesteś ponoć pro... a to był po prostu ten algorytm i łatwy zabieg należało wykonać aby wszystko wróciło do normy

Edytowane przez Korpo

@Korpo naprawdę nie masz lepszego miejsca na swoje żale i dąsy? Po kiego grzyba zabierasz chłopakom czas jak wszystko wiesz lepiej?

e:

7 minut temu, Korpo napisał:

wszędzie taka wiejska mentalność panuje 

Wracaj więc na wieś.

Edytowane przez Nikonem

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

9 minut temu, Nikonem napisał:

naprawdę nie masz lepszego miejsca na swoje żale i dąsy? Po kiego grzyba zabierasz chłopakom czas jak wszystko wiesz lepiej?

gdzie napisałem że wszystko wiem lepiej? jakie żale ? kolejny widze... chce się czegoś zapytać tylko nie potraficie normalnie odpowiedzieć, wszędzie taka wiejska mentalność panuje 

Edytowane przez Korpo

@Korpo dostałeś kilka odpowiedzi a przede wszystkim taką, że kompletnie nie masz pojęcia o spółkach zoo. Rada jest prosta: idź do biura księgowego i tam zapytaj a nie na forum o SEO.  Zapłacisz za poradę pare stówek ale będziesz mieć czarno na białym (nie wiem czy w obecnych czasach można używac tego określenia).

Każdy z Nas prowadzących spółkę zoo ma za sobą biuro księgowe i prawnika/ów - za których płaci. I nie ma zamiaru dzielić sie tą wiedzą bo Ty też możesz za to zapłacić. Ale na wszystkie pytania są odpowiedzi w Internecie - wystarczy Twoje każde pytanie wkleić sobie w szukajkę i już pierwsze wyniki w meta description czy zero kliki dają odpowiedzi.

A jak chcesz darmowe porady to jest wiele for księgowych i tam sobie możesz poszperać - i na tamtych forach jest takie magiczne CTA, które skonwertuje jak pytań będziesz mieć za dużo i nagle cyk - fakturka na parę stówek za poradę.

A potem budzisz się zlany potem krzycząc w Polsce "Republic! Republic!" - tak Mnie naszło jednym filmem o Rzymie ;)

edit: rozczaruję Cię - nigdy nie uważałem się za człowieka pro. Raczej za człowieka zgreda.

Nie wyobrażam sobie pracy bez księgowej lub biura podatkowego - przyczyna prosta; brak czasu!
Dobra księgowa ogarnia tematy z UE kontra reszta świata.

Czy interes drogi?

Kwestia negocjacji, znajomości, polecenia, sytuacji,branży itp.

W US jeśli jest problem to nie problem, jeśli jak powyżej.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!