Skocz do zawartości

Historia pewnej płatności kartą kredytową

Nikonem

Rekomendowane odpowiedzi

Tytuł operacjiVB ELECTR. ****** PŁATNOŚĆ KARTĄ *** PLN HOTEL PALACYK LEGNICA
Z rachunku
Konto Firmowe Godne Polecenia
Typ operacjiTRANSAKCJA KARTĄ
Data księgowania2021-06-23
Data transakcji2021-06-21
Numer karty******
******Kwota w PLN
*******Saldo w PLN po operacji

@SzlafRock jasne, tak np. jest na Booking. Tutaj Pani sobie wzięła kasę, za dwie doby osobno. Ja nie płaciłem.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

A ja polecam karty ZEN, Revoult oraz Dipocket, o wiele bardziej to bezpieczne niż polskie banki i ich aplikacje do tego za granicą wszystko za darmo 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Nie każda transakcja wymaga CVC ustawia to merchant.

Najprościej dla Ciebie, jeżeli płaciłeś kartą kredytową zawsze możesz zrobić chargeback jako płatność nieautoryzowaną. Skorzystałeś z noclegu więc kasy pewnie nie zwrócą ale będą musieli dać Ci odpowiedzieć dlaczego puścili płatność bez autoryzacji. Jako przyczynę chargebacka możesz podać transakcja nieautoryzowana. Chargeback idzie od wystawcy karty więc ze strony Mastercard/Visa i to Bank ze sprzedawcą się tłumaczy.

Pozdrawiam

Pysio

Edytowane przez Pysio
Dodatkowe info
  • Thanks 1

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

P.S. Z tego co wygooglałem to Visa pozwala na niepodawanie CVV dla tzw. transakcji no-show transaktion (Visa Core Rulesand & Visa Productand Service Rules strona 609)

A w swoim API tłumaczy No-Show Transaction to cytując

"

A no-show transaction occurs when you and a cardholder have an agreement for a purchase, but the cardholder does not meet the terms of the agreement. No-show transactions are typically used in hotels and motels for a single-night stay.

"

Chyba takie zabezpieczenie dla hoteli jak się umówisz na nockę nie przyjedziesz. Dlatego tez sciągneli sobie noc po nocce a nie za obie od razu. Ja bym brak chergeback odechciałoby im się kombinowania.

Pozdrawiam

Pysio

Edytowane przez Pysio
  • Thanks 1

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi