Skocz do zawartości

jak pozbyć się przy pozycjonowaniu SUBDOMEN

FID

Rekomendowane odpowiedzi

Podpowiedzcie mi ... jeśli mam domenę turystyczna z mnóstwem subdomen które na słowa i frazy pozycjonowane są mocniejsze od domeny TO JAK WYPOZYCJONOWAĆ DOMENĘ ?

W wielu przypadkach jest tak że na frazy pozycjonowane jedynie subdomeny są w rankingach a domeny głównej na której mi zależy BRAK.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

A możesz napisać dlaczego, aż tak Ci zależy na tym żeby to główna była w wynikach zamiast subdomen? Przecież wynik to wynik i tak czy inaczej klient trafia do Ciebie, niezależnie czy jest to domena czy subdomena Twojego serwisu.

A 301 to chyba nie najlepsze rozwiązanie.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

A możesz napisać dlaczego, aż tak Ci zależy na tym żeby to główna była w wynikach zamiast subdomen? Przecież wynik to wynik i tak czy inaczej klient trafia do Ciebie,

Chodzi o to że jest to domena turystyczna a na subdomenach są niezależnie utrzymywane strony ludzi z pensjonatami .... a ja chciałbym wypromować stronę główną - JAK MOŻNA TO ZROBIĆ ?

Nie rozumiem w czym masz problem? Pozycjonujesz domene na jakas fraze a zamiast domeny w wynikach pojawia się subdomena?

Bo jezeli nic nie robisz to traktuj subdomeny jak by to była konkurencja :) i zajmij sie główną domeną.

Pytam bo jestem na etapie analizy tematu i zastanawiam się czy oprócz znanych wszystkim działań można zrobić coś więcej aby uniknąć wyższości subdomeny nad domeną. Z tego co widzę to nikt tej domeny nie promuje i chyba dlatego jest taka sytuacja ... ale chciałem usłyszeć co wy o tym myślicie.

zrób analize BL dla wszystkich domen , zacznij linkować domene główną a jak masz możliwość to z subdomen daj BL z odpowiednimi anchorami - a o 301 zapomnij.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeżeli jesteś jak piszesz właścicielem tej domeny a co się z tym wiąże i subdomen to nie radze Ci "kasować" subdomen robiąc przekierowanie, bo pozbywasz się zaplecza i miejsc gdzie możesz umieszczać BL na domene główną i nie tylko. Poza tym nie wiem jak rozwiążesz sprawe z tymi ludźmi którzy mają te wspomniane pensjonaty.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jak masz mozliwość ingerencji w kod stron na subdomenach to daj tam linki do głównej i zacznij pozycjonowac sam domene główną.

Jak masza mocne subdomeny to domena główna jeśli będzie miała linki z subdomen szybko może wyjśc do góry. Ale nie zapomnij o linkach do głównej z innych stron, czyli normalne pozycjonowanie ciebie czeka

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności